15% på alla köp* över 299:- med koden: FEST15

Pollenallergi

Pollenallergi är den typen av allergi som är säsongsstyrd till när naturen släpper ifrån sig pollen. Det här är den vanligaste formen av allergi i Sverige och visar sig i besvär som nästäppa, rinnsnuva, nysningar samt klåda och irritation i ögonen.

Pollenallergin kan ge olika grader av besvär beroende på hur lång och hur intensiv pollensäsongen är. Besvär från en pollenallergi är svår att undvika men med rätt läkemedel och hjälpmedel går det att förebygga och minska symtomen.

Förebygg en pollenallergi.

Det är både enkelt och smidigt att behandla sin pollenallergi med något av alla receptfria läkemedel för pollenallergi vi har i vårt sortiment. Vi har antihistamintabletter för pollenallergi, ögondroppar och nässpray för pollenallergi som både dämpar de allergiska besvären tillföljd av pollen. Lider du av mycket besvär kan en kombination av dessa två läkemedel vara nödvändigt för att lindra besvären. 

Antihistamintabletter och nässpray med kortison är en vanlig kombination. Det kan också vara klokt att följa de pollenprognoser som lämnas i media och undvika utomhusaktiviteter dagar då pollenhalten är högre. Ingen ska behöva plågas av grönska. Här finns hjälp för alla!

Visa mer
Filtrera 0
Sortera
50 produkter
Filtrera
Generella filter 0
Mina val
Eko
Kampanj
Vegan
Nyheter
Receptbelagda
Eko 0
Kampanj 1
Vegan 1
Nyheter 0
Receptbelagda 0
Kategori 0
Mina val
allergi hos barn
allergitabletter
efter bett
förkylning hos barn
hostdämpande
nässpray & nästäppa
nästäppa & rinnsnuva
ont i halsen
pollen
pollenallergi
torr i näsan
torra & irriterade ögon
ögonbesvär
allergi hos barn 1
allergitabletter 15
efter bett 2
förkylning hos barn 1
hostdämpande 1
nässpray & nästäppa 22
nästäppa & rinnsnuva 8
ont i halsen 1
pollen 1
pollenallergi 50
torr i näsan 1
torra & irriterade ögon 1
ögonbesvär 15
Visa alla
Show less
Varumärken 0
Mina val
actavis
boehringer ingelheim
clarityn
desonix
drop-it
helhetshälsa
kestine ebastin
lecrolyn
livostin
lomudal
nasoklar
nasonex
navamedic
nozoil
o2
orifarm
sandoz
teva
thea
actavis 1
boehringer ingelheim 1
clarityn 3
desonix 1
drop-it 1
helhetshälsa 1
kestine ebastin 3
lecrolyn 3
livostin 3
lomudal 4
nasoklar 1
nasonex 2
navamedic 1
nozoil 1
o2 7
orifarm 9
sandoz 3
teva 2
thea 3
Visa alla
Show less
Beredningsform 0
Mina val
flytande
kapsel
sugtablett
tablett
flytande 24
kapsel 1
sugtablett 1
tablett 14
Visa alla
Show less
Egenskaper 0
Mina val
vegan
vegan 1
Visa alla
Show less
Nozoil Eukalyptus 10 ml
73 kr (Rek.pris 99 kr)
Clarityn tablett 10 mg 14 st
72 kr (Rek.pris 93 kr)
O2 Näsfilter Large 10 st
119 kr (Rek.pris 139 kr)
O2 Näsfilter Medium 10 st
119 kr (Rek.pris 139 kr)
Just nu visas 40 av 50 produkter

Pollenallergi huvudvärk

Pollensäsongen slår hårt mot sin koncentrationsförmåga, energi och ger ibland huvudvärk. Då pollen reagerar kraftigt hos vissa pollenallergiker kan vardagen bli väldigt påfrestande. Vi har produkterna för dig som lindrar din pollenallergi så att du inte behöver besväras av huvudvärk.


Pollenallergi hals

Vid extrem pollenallergi är det vanligt att man känner en kliande känsla i halsen och i munnen om det är mycket pollen i luften. Man kan även bli hes då slemhinnorna i halsen blir irriterade. Det finns hjälp att få och här hittar du produkter som lindrar din pollenallergi. 


Pollenallergi test

Symtomen på pollenallergi är för det mesta lätta att känna igen. I de flesta fall behöver du inte göra något särskilt allergitest för att veta vad som har orsakat besvären. Om din läkare är osäker kan du ändå få göra ett test, antingen ett blodprov eller ett så kallat pricktest.


Pollenallergi mediciner

Lindra din pollenallergi med receptfria läkemedel som bland annat innehåller antihistamin. Vi har nässpray, allergitabletter och nässkölj som lindrar besvär från allergisk rinit: hösnuva.


Pollenallergi hosta

Vid en pollensäsong är det vanligt att hosta, få lätt andnöd och att det piper när man andas. Dessa symtom är vanliga om du har en pollenallergi som bidrar till astmabesvär. Det är vanligt att dessa astmasymtom dyker upp några dagar innan pollensäsongen sätter igång. Kontakta din läkare om du upplever symtom av hosta eller astmabesvär.


Pollenallergi ögon

Vanliga symtom vid en pollenallergi är röda, rinnande och kliande ögon. Med allergihämmande produkter i vårt sortiment kan dessa symtom lindras.


Medicin pollenallergi

Pollenallergi är en vanlig form av allergi i Sverige och är enkel att lindra och behandla med receptfria läkemedel. Här hittar du antihistamin i nässpray, allergitabletter och mycket mer!