Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.

Måltidsersättning

Önskar du få mer kontroll över vad du stoppar i dig så är en måltidsersättare ett smidigt sätt. En bra måltidsersättare innehåller ett lågt antal kalorier, många bra näringsämnen och är mättande. 

På MEDS Apotek har vi många olika måltidsersättare så att du kan hitta ett alternativ som passar dig. Vi har bars, shakes, gröt och soppor från varumärken som Modifast, Allevo och Naturdiet.

Vad är måltidsersättning?

Måltidsersättning är precis som det låter – en ersättning för en hel måltid. En portion med måltidsersättning innehåller alla de mineraler och vitaminer du behöver för en dag. Däremot har de ett lågt energiinnehåll för att du ska kunna hålla ner kalorierna.

Måltidsersättning används ofta för att gå ner i vikt. Det är också ett smidigt sätt att få i sig näring och bli mätt om du har bråttom och inte hinner eller orkar laga mat.

Du använder måltidsersättning istället för den mat du hade ätit i vanliga fall. Till exempel kan du ta en bar, en shake eller en färdig dryck istället för din vanliga lunch. Då har du fått i dig det du behöver, men med lite färre kalorier.

Måltidsersättning som bar, shake eller pulver

Måltidsersättning kommer i många olika former. Några av de vanligaste är:

Pulver

Många måltidsersättningar kommer som pulver och blandas med vatten. Många använder en shaker som ett smidigt sätt att blanda pulvret och vätskan. Med en shaker kan du också ta med dig pulvret om du är på språng. Fyll på vatten och skaka när det är dags att äta. Pulver är också perfekt att ha ner i en smoothie för att få en matigare måltidsersättning.

Färdigblandad måltidsersättning och dryck

För dig som vill ha något ännu enklare finns färdigblandade måltidsersättningar. Dessa färdiga drycker är en komplett måltid med lågt kaloriinnehåll som dessutom är enkla att ha med sig.

Dryckerna finns i många härliga smaker som päron, vanilj, choklad, olika typer av kaffe, jordgubb, frukt och mer därtill.

Måltidsbar

Om du verkligen vill ha något enkelt att äta ska du spana in måltidsersättning som bar-form. Bars är förpackade enskilt och går lätt att ha med sig i väskan. De finns att köpa styckvis och i smarta storpack.

Soppor och gröt

Sugen på något mer tillagat? Då kan du testa en måltidsersättning som soppa. Sopporna är smakrika, fullpackade med nyttigheter och ger en lite mer matig känsla. De finns i flera olika utförande och funkar både kalla och varma. Du kan också köpa måltidsersättning i form av gröt.

Gå ner i vikt med måltidsersättning

Med en måltidsersättning får du lättare koll på hur många kalorier du stoppar i dig per dag. Det gör det också enklare att minska ditt energiintag och kontrollera hur mycket du får i dig.

Det vanligaste är att äta måltidsersättning som ett eller två mål per dag. De resterande måltiderna äter du vanlig mat.

Du bör rådgöra med läkare innan du börjar med en kost med lågt kaloriinnehåll. För de flesta är det ingen fara att äta lite färre kalorier och måltidsersättning under en begränsad period. Om du däremot ska kickstarta en viktnedgång eller kraftigt begränsa ditt kaloriintag under en längre period kan det vara klokt att prata med din läkare.

VLCD eller LCD?

Det är skillnad på en diet med lågt kaloriinnehåll och en diet med mycket lågt kaloriinnehåll. LCD står för Low Calorie Diet och betyder helt enkelt en diet med få kalorier. Dessa måltidsersättningar är lämpliga för dig som vill ha en fullvärdig men kalorisnål måltid.

VLCD är en förkortning av Very Low Calorie Diet och innebär en diet med mycket få kalorier. Dessa måltidsersättningar bör kompletteras med en eller flera lagade måltider för att du ska få i dig lagom med energi.

Visa mer
Filtrera 0
Sortera
45 produkter
Filtrera
Generella filter 0
Mina val
Eko
Kampanj
Vegan
Nyheter
Receptbelagda
Eko 0
Kampanj 1
Vegan 0
Nyheter 0
Receptbelagda 0
Visa alla
Visa färre
Kategori 0
Mina val
bars
gå ner i vikt
måltidsersättning
träningsredskap
bars 6
gå ner i vikt 33
måltidsersättning 45
träningsredskap 2
Visa alla
Visa färre
Varumärken 0
Mina val
allévo
elit nutrition
helhetshälsa
lohilo
modifast
naturdiet
yokebe
allévo 15
elit nutrition 1
helhetshälsa 1
lohilo 4
modifast 13
naturdiet 8
yokebe 3
Visa alla
Visa färre
Beredningsform 0
Mina val
dryck
pulver
dryck 1
pulver 9
Visa alla
Visa färre
Egenskaper 0
Mina val
laktosfri
laktosfri 1
Visa alla
Visa färre
Modifast Pulver Choklad 8 x 55 g
119 kr (Rek.pris 145 kr)
Modifast Pulver Hallon 8 x 55 g
119 kr (Rek.pris 145 kr)
Yokebe Classic Pro 400 g
189 kr (Rek.pris 249 kr)
Modifast Bar Karamell 6 st
49 kr (Rek.pris 67 kr)
Modifast Pulver Kaffe 8 x 55 g
119 kr (Rek.pris 145 kr)
Yokebe Choklad 400 g
189 kr (Rek.pris 249 kr)
Modifast Pulver Jordgubb 8 x 55 g
119 kr (Rek.pris 145 kr)
Modifast Pulver Sparris 8 x 55 g
119 kr (Rek.pris 145 kr)
Modifast Bar Karamell 1 st
11 kr (Rek.pris 13 kr)
Modifast Pulver Vanilj 8 x 55 g
115 kr (Rek.pris 145 kr)
Modifast Bar Choklad 1 st
11 kr (Rek.pris 13 kr)
Allévo Shaker 400 ml
50 kr (Rek.pris 69 kr)
Just nu visas 40 av 45 produkter