Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.

Glutenintolerans

Har du symtom på glutenintolerans? Testa dig själv med självtest från Dynamic Code eller FindOut för att ta reda på om du har celiaki (glutenintolerans). I vårt sortiment i kategorin "glutenfritt" hittar du bra alternativ på mat utan gluten.

Visa mer
Filtrera 0
Sortera
4 produkter
Filtrera
Generella filter 0
Mina val
Eko
Kampanj
Vegan
Nyheter
Receptbelagda
Eko 0
Kampanj 0
Vegan 0
Nyheter 0
Receptbelagda 0
Visa alla
Visa färre
Kategori 0
Mina val
glutenintolerans
självtester
glutenintolerans 4
självtester 4
Visa alla
Visa färre
Varumärken 0
Mina val
dynamic code
findout celiac test
dynamic code 3
findout celiac test 1
Visa alla
Visa färre

Test av glutenintolerans

Det finns olika självtest som du kan köpa för att själv testa dig hemma om du har anlag för glutenintolerans eller om du har glutenintolerans. Det kan vara ett sätt att utesluta glutenintolerans när du exempelvis har olika symtom som du inte vet vad det beror på. Om testet visar att det finns en risk att du har glutenintolerans ska du söka vård på din vårdcentral för att fastställa detta och få rätt behandling av läkare. 

Symtom på glutenintolerans (celiaki)

Glutenintolerans (celiaki) innebär att du inte tål gluten. Om du får i dig gluten blir tunntarmen inflammerad och kan inte ta upp näring som den ska, vilket kan leda till symtom som diarré, bubblig mage, nedstämdhet, trötthet, viktnedgång, ont i skelettet eller att du mår illa och kräks.

Detta innebär att du med glutenintolerant inte kan äta mat som innehåller gluten, som exempelvis vete, råg och korn – och måste därför hitta andra alternativ.

Mat utan gluten – glutenfritt

Celiaki behandlas med en strikt glutenfri kost livet ut. När du inte kan äta gluten gäller det att hitta bra glutenfria alternativ. Fiberhusk är vanligt att använda vid exempelvis bakning av saftigt, glutenfritt bröd. Kolla gärna in vår kategori "glutenfritt". Där hittar du all mat och dryck hos oss på MEDS Apotek som inte innehåller gluten.

Kosttillskott vid glutenintolerans (celiaki)

Har du glutenintolerans är det viktigt att du äter strikt glutenfri kost livet ut. Vid nyupptäckt celiaki kan också tillskott av folat, B12 och järn vara bra. Prata med din läkare.