Meny
Mina Recept
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan
Loratadin Orifarm 10 mg 30 tablett(er) Tablett

Loratadin Orifarm, tablett 10 mg 30 st

Finns i lager
13 kr
Handla nu - betala inom 14 dagar
Walley logga
Beskrivning

Vad är Loratadin Orifarm 10 mg?

Detta är ett receptfritt läkemedel mot allergiska besvär i näsa och ögon som kan orsakas av bl. a. pollen, kvalster eller damm. Du kan använda Loratadin Orifarm 10 mg om du är allergisk och har symtom som nysningar, rinnande och kliande näsa samt klåda och sveda i ögonen.

Vem kan använda Loratadin Orifarm 10 mg?

Då detta är ett receptfritt läkemedel mot allergiska besvä kan det användas av vuxna och bar över 12 år. Man räknar på att barnet måste ha en kroppsvikt som är över 30 kg för att kunna använda detta receptfria läkemedel.

Hur verkar Loratadin Orifarm 10 mg?

Loratadin Orifarm lindrar besvären genom att tabletten hämmar effekten av histamin som är orsaken till att man får allergiska besvär. Loratadin Orifarm kan även ordineras av läkare för att behandla symtomen vid långvariga nässelutslag.

Varumärke
EAN
7046261643313
Förpackningsstorlek
30 tablett(er)
Dosering & Användning

Användning:

Loratadin Orifarm kan användas vid allergiska besvär i näsa och ögon av både vuxna och barn över 12 som har en kroppsvikt över 30 kg.

  • Ta 1 tablett dagligen i kombination med ett stort glas vatten.
  • Du kan ta tabletten när som helst pådagen och behöver inte intas i kombination med en måltid.


Barn under 12 år!
Har du ett barn under 12 år som lider av allergiska besvär i näsan och ögonen ska du ta kontakt med en läkare innan användning. Har du fått en rekommendation från en läkare att ditt barn under 12 ska använda Loratadin men inte fått en förbättring efter 7 dagar ska du åter ta kontakt med din läkare.

Tänk på!
Använd inte Loratadin Orifarm i mer än 3 månader i följd, har du fått andra riktlinjer från din läkare ska du följa dessa. 

Innehåll

Den aktiva substansen är: Loratadin 10 mg.

Övriga innehållsämnen är: Laktosmonohydrat, mikrokristallin cellulosa, majsstärkelse och magnesiumstearat.