Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.

Torrschampo

Torrschampo är en perfekt produkt för att fräscha upp ditt hår mellan tvättarna. Med ett bra torrschampo kommer ditt hår varken kännas eller se fett ut. Det är även en utmärkt produkt när du vill ge volym och textur till ditt hår. Torrschampo kommer i sprayform i många olika dofter och nyanser för att passa din hårfärg oavsett om du är blond, brunett eller svarthårig. Här på MEDS Apotek kan du köpa torrschampo från flera populära varumärken som Batiste, Björn Axén och Löwengrip. 

Vad är ett torrschampo?

Ett torrschampo är en produkt för ditt hår, oftast i sprayform, som innehåller talk eller stärkelse. När du sprayar produkten i håret absorberar den fetter och oljor i din hårbotten och gör att ditt hår får en nytvättad känsla. Ett torrschampo ger effekt direkt vid användning och behöver, till skillnad från ett vanligt schampo, inte sköljas ur. Ett torrschampo ersätter inte vanlig tvätt.

Torrschampo ger en nytvättad känsla till ditt hår

Den främsta anledningen till varför man använder ett torrschampo är att hålla håret fräscht mellan schamponeringarna. Du kan även använda det som en stylingprodukt för att ge volym till ditt hår. Att tvätta håret för ofta kan leda till att mer talg bildas i din hårbotten och gör det fett fortare. Det kan även vara slitsamt för håret. Istället för att tvätta håret kan du då använda dig av ett torrschampo emellanåt.

Så använder du ett torrschampo

1) Applicera ditt torrschampot längs din hårlinje.

2) Dela upp ditt hår i olika sektioner och spraya torrschampot på var sida om varje slinga.

3) Vänd huvudet upp och ner och massera in produkten i hårbotten.

4) Borsta håret.

Hur ofta kan man använda torrschampo?

Då ett torrschampo absorberar fett och olja i hårbotten, även de naturliga oljor du har, kan ett torrschampo ge dig torr hårbotten om du använder det för ofta. Du bör därför inte använda torrschampo varje dag. Tvättar du håret regelbundet kan du med fördel använda ett torrschampo varannan dag.

Torrschampo för alla hårfärger och hårtyper

När du applicerar ett torrschampo kan det lämna en vit yta i håret. Har du ljust hår kan du enkelt massera ut detta. Har du mörkt hår syns det dock extra mycket och håret upplevs ofta gråaktigt där du sprayar ditt torrschampo. Oavsett vilken hårfärg du har kan du hitta ett torrschampo för dig.

För ljust hår

Du som har en ljus hårfärg kan använda ett torrschampo utan pigment. Ett mycket bra torrschampo för ljust hår är Batiste Dry Schampo Original. Har du blont eller grått hår kan du köpa ett torrschampo med silverpigment. Det håller inte bara ditt hår fräscht, det neutraliserar även gula och varma toner i håret. Ett torrschampo med silverpigment är ett bra komplement till ett silverschampo om du vill bevara en kall nyans i ditt hår.

För mörkt hår

Har du brunt eller svart hår kan du använda dig av ett torrschampo med pigment. Ett torrschampo med bruna pigment ger lika bra effekt som ett utan pigment men lämnar ingen vit yta. Hos oss finns många torrschampon som är gjorda för dig med mörkt hår. Ett mycket omtyckt torrschampo för brunt hår är Björn Axén Dry Shampoo Deep Brown.

För känslig hårbotten

Om du har känslig hårbotten kan du välja ett skonsamt torrschampo som inte innehåller starka produkter. IDUN Minerals Refreshing Dry Shampoo är svanenmärkt, vilket innebär att det är fritt från skadliga ämnen. Det är dessutom oparfymerat och är ett torrschampo som är framtaget för just känslig hårbotten.

Det bästa torrschampot

En stor favorit bland många är varumärket Batiste och deras torrschampon som också blivit testvinnare i flera olika kategorier, bland annat bästa budgetalternativ. Hos oss på MEDS hittar du Batiste utbud av torrschampo för ljust och mörkt hår med mängder av olika dofter.

 Några andra av våra mest populära varumärken när det gäller torrschampo är:

 -Löwengrip
- Ida Warg
- Björn Axén
- Indy Beauty

Ekologiskt torrschampo

Att ett torrschampo är ekologiskt betyder att det är framtaget på ett hållbart och miljövänligt sätt. Det finns flera ekologiska torrschampon på marknaden. IDUN Minerals, Lernberger Stafsing och Löwengrip är varumärken som erbjuder ekologiskt torrschampo.

Använda torrschampo när man är gravid 

Som gravid ska du undvika produkter med starka kemikalier. Om du vill använda torrschampo när du är gravid ska du då helst välja ett som är ekologiskt och parfymfritt, till exempel IDUN Minerals Refreshing Dry Shampoo. Är du osäker kan du kontakta en läkare om rådgivning.

Visa mer
Filtrera 0
Sortera
71 produkter
Filtrera
Generella filter 0
Mina val
Eko
Kampanj
Vegan
Nyheter
Receptbelagda
Eko 0
Kampanj 2
Vegan 33
Nyheter 0
Receptbelagda 0
Visa alla
Visa färre
Kategori 0
Mina val
professionell hårvård
reseförpackningar
styling
torrschampo
professionell hårvård 9
reseförpackningar 2
styling 5
torrschampo 71
Visa alla
Visa färre
Varumärken 0
Mina val
antonio axu
batiste
björn axén
bobby oduncu sweden
briogeo
cutrin
design.me
ds
hjärtligt
ida warg
idun minerals
indy beauty
kisby
kolai
lernberger stafsing
liance
l'oréal paris
löwengrip
nioxin
ref
schwarzkopf got2b
sol de janeiro
wella professionals
antonio axu 3
batiste 17
björn axén 5
bobby oduncu sweden 1
briogeo 1
cutrin 1
design.me 2
ds 1
hjärtligt 3
ida warg 4
idun minerals 1
indy beauty 1
kisby 2
kolai 2
lernberger stafsing 5
liance 5
l'oréal paris 1
löwengrip 7
nioxin 2
ref 3
schwarzkopf got2b 2
sol de janeiro 1
wella professionals 1
Visa alla
Visa färre
Egenskaper 0
Mina val
parfymfri
vegan
parfymfri 2
vegan 33
Visa alla
Visa färre
Hudtyp 0
Mina val
alla hudtyper
alla hudtyper 1
Visa alla
Visa färre
Hårtyp 0
Mina val
alla hårtyper
fett
känslig hårbotten
normal
tunt & fint
alla hårtyper 53
fett 10
känslig hårbotten 1
normal 5
tunt & fint 1
Visa alla
Visa färre
Batiste Bare 200 ml Aerosol
49 kr (Rek.pris 59 kr)
Batiste Blush Dry Shampoo 200 ml
49 kr (Rek.pris 59 kr)
Batiste Tempt 200 ml Aerosol
54 kr (Rek.pris 59 kr)
Batiste Tropical 200 ml Aerosol
49 kr (Rek.pris 59 kr)
Just nu visas 40 av 71 produkter