Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.

Hampaprotein och hampafrön

Hampaprotein är det perfekta sättet att få i dig naturligt protein helt utan animalier! Hampa innehåller dessutom vitaminer, mineraler, kostfibrer och fetter och är ett fullvärdigt protein. Här kan du köpa hampaproteinpulver och hampafrön från bland annat Renée Voltaire, Superfruit och Rawpowder!

Vad är hampaprotein?

Hampa är snabbväxande, ettårig ört som är släkt med nässlor och innehåller en hel del nyttigheter! Förutom protein innehåller fröna också en hel del annat bra, till exempel: omega-3 och omega-6, kostfibrer, E-vitamin, kalcium och magnesium.

Det finns med andra ord en hel del fördelar med att välja hampaprotein!

Hur tillverkas hampaprotein?

Hampaproteinpulver utvinns genom att pressa hampafrö kallt, alltså helt utan uppvärmning och tillsatsämnen. Majoriteten av hampan som används för proteinpulver är odlad naturligt utan att bli besprutad av kemikalier. Resultatet blir ett naturligt proteinpulver fullproppat med protein och nyttigheter. Alla proteinpulver med hampa är veganska och passar därför bra om du vill undvika animaliska produkter. Många produkter är också ekologiska och hampan har fått växa naturligt i sin egen takt.

Fullvärdig proteinkälla

Hampaprotein är så kallat fullvärdigt protein, vilket innebär att det innehåller alla de åtta essentiella aminosyrorna. De essentiella aminosyrorna är livsviktiga och kroppen kan inte själv producera dem. Det gör det extra viktigt att få i sig dem via kosten.

Aminosyrorna är viktiga för kroppen på många olika sätt förutom att bygga celler och muskler. De behövs också för att vår matsmältning och vårt immunförsvar ska fungera bra.

Veganskt, naturligt och skonsamt mot magen

Andra proteinpulver gjorda av soja eller komjölk kan ibland orsaka besvär med mage, tarmar och allergier. Det slipper du med hampaprotein eftersom det är extra skonsamt mot mage och tarmar. Det finns heller inga allergier kopplade till just hampa.

Hampa är därför ett perfekt alternativ för dig som inte vill eller kan äta soja eller mjölkprodukter. Många tycker dessutom att de får bättre matsmältning med hampa. Det kan vara tack vare att hampaprotein innehåller kostfibrer.

Recept och matlagning med hampaprotein

Hur du vill använda hampaprotein väljer du helt själv! Proteinpulvret går att använda precis som vanliga proteinpulver och blanda med vatten eller annan dryck. Du kan också ha lite hampaproteinpulver i din smoothie som en extra matig och nyttig frukost eller mellanmål.

Hampafrön

Det finns också mängder med goda recept med hampa! Hampafrön kan användas till väldigt mycket och är populärt inom raw food. Fröna gör sig bra i raw chokladbollar, i gröten eller för en matigare smoothie. Du kan också toppa salladen med lite hampafrö eller ha det i hembakat bröd.

Hampafrön går också att använda i köttbullar och biffar, som utfyllnad i grytor och blandas ner i hemgjord müsli. Du kan också mala ihop fröna för ett nyttigt och enkelt smörgåspålägg. Det påminner lite om jordnötssmör och har en rund, fyllig och lätt nötig smak.

Om du vill maximera ditt fiberintag kan du köpa oskalade hampafrön. De har skalet på och bidrar med extra kostfibrer. Skalade hampafrön passar bra om du vill ha en lite lenare och mjukare konsistens.

Visa mer
Filtrera 0
Sortera
6 produkter
Filtrera
Generella filter 0
Mina val
Eko
Kampanj
Vegan
Nyheter
Receptbelagda
Eko 6
Kampanj 2
Vegan 5
Nyheter 0
Receptbelagda 0
Visa alla
Visa färre
Kategori 0
Mina val
nötter frön & torkade frukter
proteinpulver
superfood
nötter frön & torkade frukter 3
proteinpulver 2
superfood 6
Visa alla
Visa färre
Varumärken 0
Mina val
chelsie's
rawpowder
renée voltaire
superfruit
chelsie's 1
rawpowder 2
renée voltaire 1
superfruit 2
Visa alla
Visa färre
Beredningsform 0
Mina val
pulver
pulver 2
Visa alla
Visa färre
Egenskaper 0
Mina val
ekologisk
vegan
ekologisk 6
vegan 5
Visa alla
Visa färre