Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.

Plattång

Plattång är det perfekta stylingverktyget för dig som vill styla och forma ditt hår på ett enkelt sätt. Med en bra plattång får du ett glansigt och frissfritt resultat. Du kan använda en plattång för att få platt hår, lockigt hår men även för att skapa snygga vågor i håret. Det finns mängder av olika sorters plattänger, anpassade för våra olika hårtyper och behov. Här på MEDS kan du köpa plattänger i olika prisklasser - från billiga plattänger till lyxvarianter från välkända varumärken som Remington, OBH Nordica, Philips och många fler.

Hur fungerar en plattång?

Ditt hår består av vätebindningar som avgör om ditt hår är platt, vågigt eller lockigt. Om du har lockigt eller vågigt hår behöver du bryta dessa vätebindningar för att det ska bli platt. Det gör du med hjälp av värme. När du plattat ditt hår kommer det hålla sig platt tills att det blir utsatt för fukt. Vissa plattänger är joniserande vilket innebär att negativa joner bildas på plattorna när de värms upp. De gör att ditt hår inte blir statiskt när du använder din plattång.

Hur varm ska en plattång vara?

För att din plattång ska vara effektiv behöver den uppnå en hög temperatur. Din plattång bör ha en temperatur på mellan 185–210 grader när du ska använda den. Exakt hur varm den bör vara beror på din hårkvalitet. Har du tunt hår bör du ha en lägre temperatur och du som har tjockare hår kan behöva en högre temperatur för att få samma resultat. Höga temperaturer sliter på håret, därför ska du alltid applicera ett värmeskydd i håret innan du använder en plattång eller ett annat värmeverktyg för håret.

Vilken plattång är bäst?

Det finns flera olika typer av plattänger med olika egenskaper. Viken plattång du ska köpa beror på din hårtyp och vilken frisyr du önskar. Ska du platta tjockt hår kan du använda en bredare plattång för att få ett bättre och snabbare resultat. Vill du använda din plattång för att locka håret bör du köpa en plattång med rundade kanter som till exempel OBH Nordica Björn Axén Tools Straight & Curl Nano Pro. De rundade kanterna hjälper dig att få ett mjukare intryck på dina lockar.

Några av våra mest sålda plattänger:

Remington Plattång PROluxe S9100

Remington Plattång Pearl straightener S9500

Philips Plattång Essential BHS378/00

Sladdlös plattång

Med en trådlös plattång behöver du varken tänka på att hitta ett eluttag eller trilskas med för korta sladdar. En sladdlös plattång är lika effektiv som en vanlig. Eftersom den inte har en sladd tar den mindre plats och är lättare att förvara.

Mini-plattång

En liten plattång är perfekt att ha med sig i väskan eller när du är på resande fot. Storleken gör att den även är praktisk att använda på kortare hår. En mini-plattång är dessutom perfekt för att platta skägg.

Plattång med borste

En plattborste är precis som det låter, en kombination av en plattång och en hårborste. Med en plattborste kan du reda ut ditt hår samtidigt som du får platt hår på endast några få minuter. Fördelen med en plattång med borste, jämfört med en vanlig plattång, är att du lättare behåller din volym i håret. Vi har flera plattborstar, till exempel Remington Plattborste CB7400 och Philips Plattborste StyleCare BH880/00 som ger dig både mjukt och rakt hår.

Så plattar du ditt hår för bäst resultat

Med en plattång kan du enkelt få ditt hår både platt och glansigt. Innan du plattar ditt hår bör du förbereda det med ett värmeskydd och andra eventuella stylingprodukter som hjälper dig att få det resultat du önskar. Borsta igenom ditt hår och dela upp det i sektioner. När du gått igenom hela håret behöver du låta håret svalna.

Locka håret med plattång

Istället för att använda en locktång kan du använda en plattång för att få till fina lockar. Genom att använda dig av olika tekniker kan du skapa allt från stora lockar till snygga beach waves.

Så lockar du håret med din plattång - steg för steg:

1) Förbered håret med ett värmeskydd anpassat för din hårtyp.

2) Borsta igenom hela håret.

3) Dela upp ditt hår i mindre sektioner.

4) Ta en hårslinga och vrid plattången ett varv, innan du drar plattången nedåt.

5) För att skapa beach waves ska du alternera hållet du vrider din plattång åt för varje slinga. Vill du ha mer eleganta lockar ska du locka alla hårslingor på samma sätt.

6) Avsluta med en hårspray eller hårmousse för lockigt hår för att få dina lockar eller vågor att hålla längre.

Hur rengör man en plattång?

Värmeskydd och andra stylingprodukter smälter av värmen och fastnar på plattången när du använder den. Efter en tids användning bildas till slut en beläggning på plattorna som kan försämra effekten av din plattång. Enklaste sättet att rengöra din plattång är att göra det precis efter du använt den. Låt först plattången svalna men inte till hundra procent. Använd en trasa med väldigt lite fukt för att torka av och rengöra plattorna.

Visa mer
Filtrera 0
Sortera
6 produkter
Filtrera
Generella filter 0
Mina val
Eko
Kampanj
Vegan
Nyheter
Receptbelagda
Eko 0
Kampanj 1
Vegan 0
Nyheter 0
Receptbelagda 0
Visa alla
Visa färre
Kategori 0
Mina val
värmeverktyg för hår
värmeverktyg för hår 6
Visa alla
Visa färre
Varumärken 0
Mina val
beurer
obh nordica
philips
remington
beurer 1
obh nordica 2
philips 1
remington 2
Visa alla
Visa färre
Hårtyp 0
Mina val
alla hårtyper
alla hårtyper 5
Visa alla
Visa färre