Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.

Avmaskning katt

Både innekatter och utekatter kan drabbas av mask i magen. Vanligast är spolmask och bandmask som båda kan behandlas med en engångsdos. Hos oss på MEDS kan du köpa avmaskning till katt från Milbemax, Axilur och Banminth som tablett, oral pasta och spot-on.

Hur ofta ska jag avmaska min katt?  

Du ska inte avmaska din katt i onödan. Du kan avmaska katt om du:

1) Fått provsvar som visar att din katt har mask i magen

2) Fått rekommendation av veterinär

3) Sett mask eller ägg i kattens avföring eller kräkning

4) Ska avmaska kattungar i förebyggande syfte

Test för mask i magen hos katt

Du kan använda ett test för att se om din katt har mask i magen. Vidilab Kollamasken smådjur är ett smidigt och enkelt sätt för att se om din katt har mask med hjälp av avföringsprov.

Du tar ett prov från kattens avföring med hjälp av provtagningskitet. Sedan skickar du in provet till ett labb för analys. Provsvaren kommer efter några dagar och visar om din katt har mask som spolmask, hakmask och eventuellt koccidier.

Använd rätt avmaskning för katt

Du bör försöka avmaska smalt, med andra ord använda ett avmaskningsmedel som bara behandlar den mask som katten har. Det finns till exempel speciella medel som bara behandlar spolmask. Om din katt har bandmask kan du använda en produkt som behandlar just bandmask. Använd samma avmaskningsmedel varje gång om du avmaskar din katt flera gånger på rad.

Avmaskningsmedel med brett spektrum

Om du inte vet säkert vilken mask din katt har kan du använda ett avmaskningsmedel med brett spektrum. De behandlar flera typer av mask med samma engångsdos. Drontal Vet är en tablett som behandlar spolmask och bandmask hos katt. Den behandlar också bandmask hos katt och är en engångsdos. Tabletten kan blandas med mat eller ges direkt i munnen.

Tips för att avmaska din katt

Det är inte helt enkelt att avmaska katt men det finns några knep för att lyckas!

Välj rätt tablett

Vissa tabletter smakar ingenting, andra smakar illa och några smakar gott. Välj en tablett med god smak, som exempelvis Milbemax Avmaskning för katt. Den smakar kött och behandlar spolmask, bandmask och dvärgbandmask. Milbemax finns för vuxna katter och för kattungar och små katter.

Dölj tabletten

Katter är inte alltid så lätta att lura, men det kan vara värt att försöka. Med Swedencare Easypill Cat kan du linda in tabletten i en välsmakande massa. Massan påminner om pastej och gör att du kan dölja tabletten enklare. Ge den direkt från handen eller lägg den i kattens mat.

Oral pasta

Ibland kan det vara enklare att ge katten en pasta att slicka i sig. Det påminner lite om en mjuk pastej och smakar gott för katten. Pastan ges i flera omgångar och kan sprutas direkt i munnen eller blandas med mat. Flubenol Vet behandlar spolmask, bandmask, hakmask och piskmask hos katt. Det kommer i en fylld spruta och ges i tre dagar. Du kan också trycka ut lite pasta på kattens tass för att den ska slicka upp och tvätta rent.

Använd spot-on

Spot-on är en räddning för många kattägare! Det är en avmaskning som droppas på huden istället för att ges som en tablett. Spot-on avmaskning för katt är receptbelagd och behöver skrivas ut av veterinär. Men du vet väl att du även kan hämta ut recept för ditt djur hos oss på MEDS?


 
Visa mer
Filtrera 0
Sortera
16 produkter
Filtrera
Generella filter 0
Mina val
Eko
Kampanj
Vegan
Nyheter
Receptbelagda
Eko 0
Kampanj 0
Vegan 0
Nyheter 0
Receptbelagda 0
Visa alla
Visa färre
Kategori 0
Mina val
avmaskning
doseringshjälpmedel
foder & tillskott
magproblem hos djur
avmaskning 16
doseringshjälpmedel 1
foder & tillskott 1
magproblem hos djur 1
Visa alla
Visa färre
Varumärken 0
Mina val
axilur
banminth
bayer animal health
drontal
flubenol
kollamasken
kruuse
milbemax
swedencare
virbac
axilur 3
banminth 1
bayer animal health 1
drontal 1
flubenol 1
kollamasken 1
kruuse 1
milbemax 3
swedencare 1
virbac 3
Visa alla
Visa färre
Beredningsform 0
Mina val
tablett
tablett 10
Visa alla
Visa färre
Djurslag 0
Mina val
hund
katt
hund 7
katt 16
Visa alla
Visa färre