Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.

Vetegräs

Vetegräs är sprängfyllt med nyttigheter! Förutom fiber innehåller vetegräs också enzymer, klorofyll, vitaminer, mineraler och aminosyror. Med vetegräspulver eller vetegräsjuice kan du verkligen kickstarta din dag och ge kroppen en riktig boost i näring! Här kan du köpa pulver av vetegräs från Renée Voltaire, Superfruit och Rawpowder.

Mer näring med vetegräspulver

De första, späda bladen som kommer när ett vetekorn får gro är det som kallas för vetegräs. Vetegräset behöver inte ljus eller jord för att växa och går utmärkt att odla själv hemma. De späda bladen skördas när de är 10–15 cm och torkas sedan direkt. Sedan mals de torkade bladen till ett pulver för att kunna lagras och ha kvar sina goda egenskaper länge.

Vetegräs består till 70% av klorofyll och innehåller förutom fibrer en hel del viktiga vitaminer och mineraler. Gräset innehåller mer järn än spenat och mer c-vitamin än apelsiner. Vetegräs innehåller också mer kalcium än mjölk och mer vitamin A än morötter.

Vetegräs är också fullt av antioxidanter som hjälper till att bekämpa fria radikaler och bidrar till ett bättre immunförsvar. Dessutom innehåller vetegräs viktiga enzymer och aminosyror som kroppen behöver för att bygga upp celler. Trots namnet är vetegräs helt fritt från gluten och passar därför även för de som inte vill eller kan äta gluten. Kornet i sig innehåller gluten, men inte själva växtdelen som vetegräs är.

Anledningar till att äta vetegräs

1) Stärker immunförsvaret

2) Bromasar åldrande

3) Bidrar med livsviktiga aminosyror och protein

4) Prestationshöjande

5) Minskar hungerkänsla

6) Stabiliserar blodsockret

7) Lätt att odla hemma

8) Kan lindra klåda från allergi och eksem

Visa mer
Filtrera 0
Sortera
5 produkter
Filtrera
Generella filter 0
Mina val
Eko
Kampanj
Vegan
Nyheter
Receptbelagda
Eko 4
Kampanj 3
Vegan 5
Nyheter 0
Receptbelagda 0
Visa alla
Visa färre
Kategori 0
Mina val
glutenfritt
superfood
glutenfritt 1
superfood 5
Visa alla
Visa färre
Varumärken 0
Mina val
rawpowder
renée voltaire
superfruit
rawpowder 1
renée voltaire 1
superfruit 3
Visa alla
Visa färre
Egenskaper 0
Mina val
ekologisk
glutenfri
laktosfri
utan tillsatt socker
vegan
ekologisk 4
glutenfri 1
laktosfri 1
utan tillsatt socker 1
vegan 5
Visa alla
Visa färre