Meny
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan
Filter
11 artiklar
Sortera efter: Mest sålda
Sortera efter: Mest sålda
Sortera efter: Nyheter
Sortera efter: Rekommenderat
Sortera efter: Namn, stigande
Sortera efter: Namn, fallande
Sortera efter: Pris, stigande
Sortera efter: Pris, fallande
Sortera
11 artiklar
Filter
Sortera efter: Mest sålda
Sortera efter: Mest sålda
Sortera efter: Nyheter
Sortera efter: Rekommenderat
Sortera efter: Namn, stigande
Sortera efter: Namn, fallande
Sortera efter: Pris, stigande
Sortera efter: Pris, fallande
Generella filter
Varumärke
Kategorier
Beredningsform
Egenskaper
145 kr
Vegan
Silicea Mag-Tarm Gel 500 ml
169 kr
Visar 11 av 11 artiklar

Behandla och lindra din IBS

Det finns idag inget bot mot IBS. Men du kan göra mycket för att lindra symtomen. Både med hjälp av egenvård och med hjälp av läkemedel och kosttillskott. 

 • KOSTEN. Många blir hjälpta genom att förändra kosten. Att äta mindre måltider, långsammare och ofta – samtidigt som man tar bort den typ av mat som magen reagerar på (ex bönor, lök, kål, sötningsmedel).
 • MOTIONERA. Många med IBS får minskade besvär om de motionerar regelbundet. 
 • HÅLL DIG INTE. Så fort du behöver gå på toa - gå på toa. Att hålla sig kan förvärra symtomen. 
 • RECEPTFRIA LÄKEMEDEL VID IBS. Det finns olika slags receptfria läkemedel som kan hjälpa dig, beroende på vad dina symtom är. Eftersom IBS ofta har växelvis diarré och förstoppning som symtom rekommenderas ofta bulkmedel som behandling. Bulkmedel kan hjälpa både vid diarré och vid förstoppning, och går att använda under längre perioder och är inte tarmretande på samma sätt som andra laxeringsmedel kan vara. Titta efter receptfria läkemedel som innehåller det aktiva ämnet sterkuliagummi.
 • PROBIOTIKA/PREBIOTIKA. Tabletter med probiotika eller prebiotika har minskat smärtan hos vissa personer med IBS.
 • RECEPTBELAGDA LÄKEMEDEL VID IBS. Det finns även receptbelagd medicin som hjälper vid förstoppning och magont. Prata med din läkare.

Förstoppning vid IBS – receptfria läkemedel som lindrar

Om du har förstoppning kan du i första hand testa att använda medel med sterkuliagummi, vilket är en form av laxeringsmedel som även kallas bulkmedel. Bulkmedel kan du använda under längre perioder och är inte tarmretande på samma sätt som andra laxeringsmedel kan vara. Det verkar på så sätt att det ökar volymen på tarminnehållet och gör så att tarmen börjar röra sig. Drick extra vatten när du tar detta läkemedel så att fibrerna sväller. 

Sterkuliagummi kan du även använda om du växlar mellan förstoppning och diarré då fibrerna också tar upp vätska i tarmen. 

Tips på produkter med sterkuliagummi: Inolaxol, som är ett receptfritt läkemedel, används vid behandling av förstoppning och diarré i samband med IBS.

Diarré vid IBS – receptfria läkemedel som lindrar

Om du har växlande diarré med förstoppning kan du testa att använda produkter med det verksamma ämnet sterkuliagummi, då dessa fibrer både hjälper till att sätta igång tarmrörelserna samtidigt som det tar upp överskottsvätska i tarmen. Som exempelvis Inolaxol som är ett receptfritt läkemedel med sterkuliagummi och använd vid behandling av förstoppning och diarré i samband med IBS.

Om du har tillfällig och svår diarré. Välj då en produkt som innehåller ämnet loperamid.

Gaser och uppkördhet vid IBS – receptfria läkemedel och mediciner som lindrar

Mot gaser kan du välja produkter som gör att gasbubblorna i tarmen spricker. Då passar produkter som innehåller ämnet simetikon. Det minskar magknipet och gör att gaserna lättare passerar. Även det växtbaserade läkemedlet Iberogast är hjälpsamt vid gasproblem vid IBS. 

Tips på produkter vid gaser och uppkördhet:

 • I say IBS symtom. Medicintekniska produkt med simetikon. Förebygger och lindrar IBS-symtom så som gaser och uppblåsthet.
 • Miniform. Receptfritt läkemedel med simetikon. Bryter ner gasansamling i mag-tarmkanalen. 
 • Dimetikon Meda. Receptfritt läkemedel med verksamma ämnet Antifoam M. Motverkar gaser och gör att skum och bubblor i tarmkanalen försvinner.
 • Iberogast. Ett växtbaserat läkemedel som hjälper vid IBS. Det kan hjälpa vid illamående, uppblåsthet, uppkördhet och magknip.

Probiotika och prebitoika som kan hjälpa vid IBS

Testa gärna ett kosttillskott med probiotika eller prebiotika. Det kan hjälpa mot uppkördhet, diarré och smärta vid IBS. Exempelvis:

Övriga produkter som kan vara hjälpsamma vid IBS

 • Silicea Mag-Tarm Gel. Innehåller en kiselgel som binder gaser och retande substanser i mag-tarmsystemet samt skyddar magens och tarmens slemhinnor. 

TEST! Testa dig om du är glutenintolerans eller laktosintolerans

Gör ett självtest för att utesluta glutenintolerans eller laktosintolerans. Köp smidig och enkelt här på MEDS.

Osäker på vilken behandling som passar dig bäst? Prata med våra farmaceuter för personlig rådgivning

 • Chatta med en farmaceut. Chatten hittar du nere i högra hörnet, förutsatt att den är bemannad. ​Om vi inte är online för tillfället så kommer samma knapp istället öppna ett kontaktformulär för att skicka e-post till oss.
 • Ring vår kundservice på 076-676 06 35
 • Mejl till hello@meds.se