Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.

Febertermometer

På MEDS Apotek hittar du massor av olika febertermometrar för alla dina behov. Välj bland febertermometer för barn, bebisar, örontermometer, digital termometer, termometer för munhåla, termometer för ändtarm och även no-touch-termometer.

Visa mer
Filtrera 0
Sortera
25 produkter
Filtrera
Generella filter 0
Mina val
Eko
Kampanj
Vegan
Nyheter
Receptbelagda
Eko 0
Kampanj 2
Vegan 0
Nyheter 1
Receptbelagda 0
Visa alla
Visa färre
Kategori 0
Mina val
barnprodukter
feber hos barn
febertermometer
hälsa
barnprodukter 8
feber hos barn 23
febertermometer 25
hälsa 22
Visa alla
Visa färre
Varumärken 0
Mina val
a&d
beurer
braun
capidi
medisana
microlife
mso
omron
tempasept
terraillion
tommee tippee
withings
a&d 2
beurer 2
braun 8
capidi 1
medisana 3
microlife 1
mso 1
omron 2
tempasept 1
terraillion 1
tommee tippee 2
withings 1
Visa alla
Visa färre

Vilken febertermometer ska du köpa?

Vilken febertermometer som passar dig bäst beror helt på dina behov och din budget. Febertermometrar för örat kostar lite mer, men har en snabb och smidig mätning. Perfekt för barn som inte riktigt kan sitta still. Samma sak med No Touch-termometrarna. Dessa är något dyrare men är otroligt smidigt då man inte ens behöver nudda den man mäter temperaturen på. Du behöver bara rikta den mot pannan och du får ett svar på en sekund. 

Men vi har också vanliga febertermometrar som man mäter i munhåla eller ändtarm. Dessa är billiga och pålitliga. Men där själva testningen är något krångligare än med andra termometrar.

Febertermometer för örat

Med en digital örontermometer för du bara in spetsen i örat, och mätningen är klar på någon sekund. Vilket gör digitala örontermometrar passar verkligen alla i familjen, men speciellt för barn som inte riktigt vill sitta still.

Örontermometrar fungerar på så sätt att de återger kroppens kärntemperatur på ett bra sätt, då trumhinnan delar blodomlopp med kontrollcentret i hjärnan, hypotalamus. Det gör att förändringar av kroppstemperaturen kommer visas tidigare och mer exakt i örat än på andra ställen.

No Touch febertermometer – mät genom att rikta mot pannan

Med en "No Touch Febertermometer" kan du mäta temperaturen i kroppen bara genom att rikta termometern mot pannan. Och du får svar på bara en sekund! Oerhört hygieniskt och bekvämt. Vissa "Non Contact"-termometrar kan också användas för att mäta temperaturen på olika ytor, såsom nappflaskan eller barnets badvatten.

Vilken temperatur räknas som feber?

En normal kroppstemperatur brukar ligga mellan 36-37,8 grader. En temperatur över 38 räknas som feber.