Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.

Ginseng

Här kan du köpa kosttillskott och tabletter med ginseng hos MEDS. Ginseng har sedan lång tid tillbaka använts som en naturlig källa till ökad energinivå.

Vad är ginseng?

Ginseng är en rot som sedan mycket länge använts som kosttillskott i stora delar av världen. Roten kommer från Asien och sägs ha en effekt som piggar upp, motverkar trötthet och hjälper vid stress.

Det finns flera typer av ginseng och i Sverige är det vanligast med arten Panax Ginseng, som främst växer i Kina och Korea. Amerikansk ginseng är nära släkt med Panax och de två anses ha ungefär samma goda egenskaper. Kanske har du sett något om indisk ginseng, som också kallas Aswagandha. Även denna rot är uppskattad för sina uppiggande egenskaper.

Vad är ginseng bra för?

De flesta använder ginseng på morgonen för att komma igång, vakna till och bli redo för dagen. Roten kan minska trötthet och ge dig lite extra kraft när du känner dig svag. Om du är i en period med mycket stress och låg energi kan ginseng hjälpa dig att få tillbaka lite gnista. Kanske behöver du vara lite extra skärpt inför en dag med många möten? Även då kan du ha nytta av ginseng då det kan göra dig mer alert.

Ginseng är också vanligt att ha som smaksättning i te, halstabletter och andra kosttillskott. När ginseng började användas var det ofta malet och blandat med andra örter. De flesta tillskotten som finns idag innehåller istället torkad och malen rot.

Visa mer
Filtrera 0
Sortera
3 produkter
Filtrera
Generella filter 0
Mina val
Eko
Kampanj
Vegan
Nyheter
Receptbelagda
Eko 0
Kampanj 2
Vegan 0
Nyheter 0
Receptbelagda 0
Visa alla
Visa färre
Kategori 0
Mina val
energitillskott
stärkande & uppiggande
superfood
energitillskott 2
stärkande & uppiggande 3
superfood 3
Visa alla
Visa färre
Varumärken 0
Mina val
gerimax
gerimax 3
Visa alla
Visa färre
Beredningsform 0
Mina val
tablett
tablett 3
Visa alla
Visa färre