Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.

Kontaktlinser

Kontaktlinser är ett fantastiskt hjälpmedel för dig som har dålig syn. Att använda linser gör att du kan se bättre, oavsett vilket synfel du har. Hos oss hittar du fuktbevarande och bekväma endagslinser med fuktande hyaluronsyra från Clearlii Daily i olika styrkor, perfekta även för dig med torra ögon. Här på MEDS kan du köpa kontaktlinser med garanterad hög optisk skärpa som dessutom har UVA och UVB-skydd.

Slipp glasögonen med kontaktlinser

Kontaktlinser är ett utmärkt alternativ till glasögon. Med kontaktlinser slipper du irriterande problem som är vanliga när man bär glasögon. Linser immar inte igen, blir inte smutsiga eller missplacerade. De är fantastiska för att korrigera alla typer av synfel och få skarp och tydlig syn, men även för att bevara fukt i ögat. Kontaktlinser är gjorda av en blandning av plast och silikon och finns med flera olika styrkor.

Hur fungerar kontaktlinser?

Precis som glasögon, fungerar linser genom att bryta ljusstrålarna vilket gör att dina ögon kan fokusera så att du kan se tydligt. I våra ögon har vi tårvätska som håller ögat fuktigt. Linsen fäster vid tårvätskan och rör sig sedan med ögat. Tänk på att styrkan på dina glasögon och ett par linser troligtvis inte är samma då linser sitter närmare ögat än vad glasögon gör.

Hjälpmedel för alla synfel

Det finns kontaktlinser som är anpassade för alla typer av synfel. Vilka kontaktlinser som är bäst för dig beror på vilket synfel och behov du har. En del kontaktlinser ska du byta varje dag, andra kan du använda i flera veckor innan du behöver byta ut dem. Vi har ett brett sortiment av billiga kontaktlinser av hög kvalitet med olika styrkor.

Vanliga typer av linser:

– Endagslinser

– Tvåveckorslinser

– Månadslinser

Progressiva kontaktlinser

Ju äldre vi blir, desto svårare är det för ögats egna lins att hitta fokus. Om du har sämre syn på grund av ålder och behöver använda läsglasögon för att se på nära håll är progressiva kontaktlinser ett perfekt hjälpmedel för dig. Progressiva linser kallas också för multifokala linser. En progressiv lins har flera olika styrkor i samma lins vilket gör att du kan se bra på både nära och långt håll. Oftast är mittendelen av linsen anpassad med lässtyrka och resterande, anpassad för att kunna se på långt håll. Progressiva linser fungerar genom att använda sig av pupillen och dess förmåga att ändra storlek. När pupillen är stor ser du genom hela linsens yta vilket gör att du ser bra på långt håll. När pupillen är liten, vilket den ofta är när du vill se något på nära håll, nyttjas mitten av linsen.

Kontaktlinser för torra ögon

Om du har torra ögon och behöver kontaktlinser bör du använda linser som innehåller återfuktande ämnen, som till exempel hyaluronsyra. Vi har fuktbevarande linser i flera olika styrkor som passar utmärkt för dig med torra ögon. Du kan dessutom använda vissa ögondroppar för att förebygga torra ögon även när du har kontaktlinser.

Köp dina kontaktlinser på nätet

Innan du beställer dina kontaktlinser online behöver du göra en synundersökning, en så kallad linsundersökning. Efter undersökningen får du svar på vilken styrka dina linser behöver ha. När du vet vilken styrka du ska ha kan du enkelt köpa dina kontaktlinser hos oss på MEDS apotek. Dina linser skickas sedan ut till dig med snabb och smidig leverans direkt hem till dörren eller till ditt närmsta utlämningsställe.

Så sätter du i kontaktlinser

Innan du sätter i dina linser är det viktigt att både linserna och dina händer är rena för att undvika att smuts och andra orenheter hamnar i ögat. Se även till att du sätter in linserna på rätt håll och att de inte är felvända.

1) Tvätta dina händer och torka av dem noggrant.

2) Ställ dig framför en spegel.

3) Plocka upp linsen och placera den på toppen av pekfingret.

4) Med ditt långfinger på samma hand som du har linsen på, dra ner det undre ögonlocket.

5) Dra upp det övre ögonlocket med din andra hand.

6) Titta rakt framåt och placera linsen mitt på ögat. 

7) Blunda en stund efter du satt i linsen.

Ta ut dina kontaktlinser

För att ta ut linsen tittar du uppåt, drar linsen nedåt med ditt pekfinger och nyper tag i linsen. Även här är det viktigt att du har rena händer. Ska du använda linserna igen sköljer du dem med linsvätska och förvarar dem i ett linsetui.

Ingen åldersgräns för kontaktlinser

Även barn kan använda kontaktlinser så länge de sköts på rätt sätt. Fördelen med linser gentemot glasögon är att glasögon lätt kan ramla av och vara i vägen när det är dags för lek, sport eller andra aktiviteter. Det finns ingen nedre gräns på hur gammal man behöver vara för att använda kontaktlinser. Optiker utför dock enbart synundersökningar på barn från åtta år och uppåt.

Visa mer
Filtrera 0
Sortera
25 produkter