Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.

Ögondroppar

I vårt sortiment hittar du ögondroppar för torra ögon och irriterade ögon. Vi har ögondroppar från många olika varumärken som återfuktar, smörjer och vårdar ögat. Våra ögon är väldigt känsliga för smuts och oren eller torr luft som kan irritera och torka ut. Ögondroppar renar ögonen och avlägsnar smuts som irriterar.

Här på MEDS kan du köpa ögondroppar från varumärken som Oxyal, Systane, Artelac för torra, röda och irriterade ögon.

Återfukta dina ögon med ögondroppar

Ju äldre vi blir, desto sämre tårproduktion får vi vilket leder till torra ögon. På våra ögon finns ett tunt skikt av lipider som förhindrar fukten att avdunsta. Ögondroppar återuppbygger detta skikt och bevarar fuktigheten i ögat. Det finns olika typer av ögondroppar med olika formula. Ögondroppar, ögongel och ögonsalva är effektivt för att bevara fukt i ögonen och motverka vanliga problem som uppstår när du har torra ögon. Vi har ett stort utbud av receptfria ögondroppar som lindrar dina ögonbesvär.

Ögondroppar för torra ögon

Får du ofta en brännande och skavande känsla i ögonen är det tecken på att du har torra och irriterade ögon. Torra ögon gör ofta att dina ögon blir röda, trötta och känsliga mot ljus. Många upplever även att man ser suddigt och ögonen kan ibland även rinna. Ögondroppar för torra ögon, som Hylo-Gel ögondroppar, är ett utmärkt receptfritt läkemedel som du kan använda för att behandla torra ögon. De återfuktar och smörjer dina ögon under en längre tid.

Ögondroppar vid allergier

Allergier, till exempel pollenallergi, ger ofta kliande och irriterade ögon. Det finns två olika typer av ögondroppar vid allergi. Ena typen innehåller antihistaminer och den andra typen innehåller kromoner. Det är vanligast att man använder ögondroppar med antihistamin, till exempel Livoistin, för att behandla sina allergisymtom. De är snabbverkande och verkar redan efter 15 minuter, men ger inget långvarigt resultat. Ögondroppar som innehåller kromoner, till exempel Lomudal, använder du enbart för att förebygga, inte lindra besvären. Du behöver alltså använda dem under en period innan du får en allergireaktion.

Motverka röda och irriterade ögon

Att ha röda ögon är inte farligt, men det kan både kännas och se obehagligt ut. Att sitta länge framför en datorskärm, använda kontaktlinser, ögonsmink och allergier är exempel på faktorer som kan orsaka irriterade och röda ögon. Ögondroppar, som Drop-It Brightness Ögondroppar och RED-I ögondroppar, förebygger och behandlar röda och svidande ögon.

Kontaktlinser och ögondroppar

Har du torra ögon och använder kontaktlinser kan det leda till att även dina linser blir torra vilket gör att de skaver i ögonen. För att undvika detta kan du använda ögondroppar, till exempel DROP-it engångspipetter, för att skölja rent dina ögon och samtidigt återfukta dina linser. Många ögondroppar innehåller dock konserveringsmedel som kan missfärga kontaktlinser. Om du vill använda ögondroppar när du har linser bör du köpa ögondroppar utan konserveringsmedel, till exempel Systane Hydration Ögondroppar. Vissa typer av ögondroppar kan du använda när du har linserna i, andra ska du först ta ut dina kontaktlinser innan du tar ögondroppar.

Hur länge håller ögondroppar?

En öppnad förpackning med ögondroppar har en hållbarhet på ungefär en månad. Du bör inte använda ögondroppar som har varit öppnade längre än så. För att förlänga hållbarheten och undvika bakterier i flaskan bör du förvara den på rätt sätt. En del ögondroppar ska förvaras i kylskåp och andra ska förvaras torrt i rumstemperatur. Tar du inte ögondroppar varje dag finns det endospipetter du kan använda.

Använd ögondroppar regelbundet

Hur ofta du ska använda dina ögondroppar skiljer sig beroende på vilken typ av ögondroppar du har. Ögondroppar ska oftast användas mellan 4–6 gånger dagligen. Du bör använda ögondroppar regelbundet för att få maximal effekt. Rekommenderad daglig dos står anvisad i instruktionerna eller på förpackningen för dina ögondroppar. Använder du flera olika typer av ögondroppar bör du vänta minst fem minuter mellan doseringarna.

Så tar du ögondroppar på dig själv och andra:

Det är viktigt att varken dina fingrar eller ögat vidrör flaskans spets när du använder dina ögondroppar, detta för att undvika att bakterier sprids. Vid kombination av olika typer av ögonprodukter ska du först ta dina ögondroppar och sedan din ögonsalva för att få bäst effekt.

1) Tvätta och torka dina händer.

2) Ställ dig framför en spegel för att se att du droppar ögondropparna rätt.

3) Håll ditt huvud lätt bakåtlutat.

4) Dra ner ditt undre ögonlock och titta uppåt.

5) Droppa rekommenderad dos av ögondropparna i ögat.

6) Blunda en stund efter.

Ögondroppar för djur

Det är inte bara vi människor som kan få torra ögon. Även djur kan ha besvär med torra och irriterade ögon och behöva behandling. Hos oss hittar du ögondroppar till bland annat hund, katt och häst.

Visa mer
Filtrera 0
Sortera
42 produkter
Filtrera
Generella filter 0
Mina val
Eko
Kampanj
Vegan
Nyheter
Receptbelagda
Eko 0
Kampanj 0
Vegan 0
Nyheter 0
Receptbelagda 0
Visa alla
Visa färre
Kategori 0
Mina val
pollenallergi
röda ögon
torra & irriterade ögon
ögon- och öronbesvär hos djur
ögondroppar vid allergi
pollenallergi 1
röda ögon 4
torra & irriterade ögon 42
ögon- och öronbesvär hos djur 1
ögondroppar vid allergi 1
Visa alla
Visa färre
Varumärken 0
Mina val
a. vogel
alcon
artelac
bausch & lomb
blink
cationorm
clear eyes
cleareyes
drop-it
evotears
hylo eye care
hylo-fresh
hyprosan
i.com
oculac
oxyal
red-i
santen
systane
tearsagain
théa
a. vogel 1
alcon 3
artelac 3
bausch & lomb 1
blink 2
cationorm 1
clear eyes 1
cleareyes 2
drop-it 3
evotears 1
hylo eye care 3
hylo-fresh 1
hyprosan 1
i.com 1
oculac 3
oxyal 3
red-i 1
santen 1
systane 8
tearsagain 1
théa 1
Visa alla
Visa färre
Beredningsform 0
Mina val
flytande
flytande 34
Visa alla
Visa färre
Djurslag 0
Mina val
hund
häst
katt
hund 1
häst 1
katt 1
Visa alla
Visa färre
Egenskaper 0
Mina val
välvald
välvald 1
Visa alla
Visa färre
Thealoz Duo 300 doser 10 ml
134 kr (Rek.pris 165 kr)
Systane Ultra 10 ml
114 kr (Rek.pris 149 kr)
Systane Balance 10 ml
139 kr (Rek.pris 155 kr)
Evo Tears Sterila Ögondroppar 3 ml
199 kr (Rek.pris 299 kr)
Systane Gel Drops 10 ml
129 kr (Rek.pris 159 kr)
TearsAgain Ögondroppar 10 ml
109 kr (Rek.pris 139 kr)
RED-I ögondroppar 10 ml
157 kr (Rek.pris 199 kr)
Just nu visas 40 av 42 produkter