Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.

Blodtrycksmätare

Mät blodtrycket hemma med en blodtrycksmätare. I vårt sortiment har vi olika blodtrycksmätare för hemmabruk som gör det enkelt, smidigt och tydligt att hålla koll på blodtrycket. Vi har bra blodtrycksmätare för handleden, blodtrycksmätare för armen och praktiska hjälpmedel som manchett för armen. Våra blodtrycksmätare kommer från välkända varumärken som bland annat Beurer, Braun och Omron.

Visa mer
Filtrera 0
Sortera
27 produkter
Filtrera
Generella filter 0
Mina val
Eko
Kampanj
Vegan
Nyheter
Receptbelagda
Eko 0
Kampanj 0
Vegan 0
Nyheter 0
Receptbelagda 0
Visa alla
Visa färre
Kategori 0
Mina val
blodtrycksmätare
hälsa
praktiska hjälpmedel
blodtrycksmätare 27
hälsa 14
praktiska hjälpmedel 1
Visa alla
Visa färre
Varumärken 0
Mina val
a&d
beurer
braun
medisana
omron
withings
a&d 3
beurer 5
braun 4
medisana 3
omron 11
withings 1
Visa alla
Visa färre

Vilken blodtrycksmätare är bäst?

MEDS apotek erbjuder massor av olika blodtrycksmätare. Vilken som är bäst beror på just dina behov och vad du letar efter. Det vanligaste idag är att man vill köpa en blodtrycksmätare som är digital och som går att fästa runt överarmen eller handleden – och gärna att man kan koppla datan till sin mobil.

Köper du en lite dyrare blodtrycksmätare får du ofta fler funktioner. Men det finns några vinnare som också är riktigt prisvärda!

Här är några vinnare i olika blodtrycksmätartest:

 • Omron M2 Comfort Överarm. 547 kr. Prisvärd blodtrycksmätare som fixar jobbet. Har även bluetooth för överföring till smartphone. Vinnare i kategori "prisvärd" på Konsumentrapporten.se. 
 • Omron M6 Comfort IT Överarm. 949 kr. Vann "Bäst i test" i både Pricerunners och Bäst-i-test.se blodtrycksmätartest. 
 • Omron Blodtrycksmätare M3 Comfort Överarm. 749 kr. Vann "Bäst i test" på Blodtrycksmätare.nu. Detta med motiveringen att den har en noggrannhet i sin mätning, den kan upptäcka oregelbundna hjärtslag och har även långtidsdataövervakning.
 • Omron Evolv blodtrycksmätare. 2199 kr. Dyr men en solklar vinnare i Aftonbladets test. En premiumprodukt som är kopplad till mobilen via app där du får en enkel översikt över dina mätningar!
 • Omron M7 Intelli IT AFIB Blodtrycksmätare. 1095 kr. Konsumentrapportens vinnare i premium-kategorin. Den är avancerad och erbjuder massor av funktioner. 

Mäta blodtryck på överarmen eller handleden – vad är skillnaden?

Att mäta ditt blodtryck på handleden eller på överarmen ger ingen mer skillnad än användarvänligheten. Alltså - vad tycker du är bekvämast? För dig som är ovan brukar överarmen vara enklare, då handledsmätningen kräver att man har den i exakt rätt position. Handledsmätaren är ofta lite mindre, och kan vara lättare att ta med sig. 

Så mäter du ditt blodtryck

 • Kolla alltid ditt blodtryck samma tid på dygnet.
 • Vila alltid 5-20 minuter innan du tar ditt blodtryck.
 • Använd samma arm varje gång du mäter ditt blodtryck.
 • Följ bruksanvisningarna på just din blodtrycksmätare för att få korrekt resultat. 

Vad är ett högt blodtryck – och när ska jag söka vård?

Blodtrycket hos en i övrigt frisk vuxen person bör vara under 135/80, om du har mätt själv hemma. Om du har ett högre blodtryck ska du ta kontakt med din vårdcentral för att göra en ny blodtrycksmätning där - och du inte har varit i kontakt med vården innan ang detta.

Om du har ett väldigt högt blodtryck ska du söka vård direkt. Detta exempelvis om du har:

 • Uppmätt blodtryck på 230/130 eller högre utan andra symtom
 • Du är gravid och har ett uppmätt blodtryck på 140/90.

Kontakta genast vården eller akutmottagning om du har:

 • Högt blodtryck och får svår huvudvärk eller andnöd.
 • Du är gravid och har ett uppmätt blodtryck på 160/110 eller högre.