Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.

Knipkulor

Knipkulor används inte bara som sexleksaker eller för ett bättre sexliv. De är också mycket användbara för att stärka bäckenbotten och minska besvär med inkontinens. Dessutom kan du få mer intensiva orgasmer när du har tränat upp muskulaturen! Här hittar du knipkulor från Belladot, Mshop, Satisfyer och fler!

Varför är knipkulor bra?

Knipövningar används ofta för att stärka upp muskulaturen i bäckenbotten, till exempel efter graviditet och förlossning och för äldre. Både graviditet och ålder kan göra att muskulaturen i bäckenbotten försvagas. Det kan i sin tur leda till problem med inkontinens och urinläckage, framför allt vid nysning, hosta och skratt. Dessa besvär kan minska när musklerna stärks, till exempel med knipövningar.

Med knipkulorna kan du enkelt träna med knipövningar och stärka upp musklerna. Kulorna hjälper dig att hitta musklerna som du ska jobba med och kan göra det enklare att börja med knipövningarna. Vissa kulor ger också en liten tyngd och gör att du får jobba lite mer för att hålla kulan inne.

Knipkulor kommer i olika storlekar, tyngder och utförande. Några har två kulor på sig, andra har bara en.

Så använder du knipkulor

Börja gärna med att ligga ner på rygg för att lättare hitta musklerna och lära dig knipa. Använd lite glidmedel för att underlätta när du för in kulorna och för att minska risken för irritation. Ligg på rygg, böj benen lätt och för in kulan. Om du använder en dubbel knipkula, så ska båda kulorna in. För in dem så den sista kulan är precis innanför slidöppningen och låt öglan vara utanför.

Börja knipa vid ändtarmen, fortsätt framåt och knip med musklerna runt slidan och urinröret. Det ska kännas som att du drar musklerna inåt och uppåt, mot naveln. Håll knipet i 3–10 sekunder, beroende på hur mycket du orkar. Vila några sekunder och knip sedan igen.

När du lärt dig hitta musklerna kan du testa att ställa dig upp och träna. Låt kulan vara kvar i dig och knip för att den inte ska glida ut. Ju tyngre kula desto mer får du knipa. Det kan vara bra att börja med en lättare kula för att sedan avancera till en tyngre. När du känner att du behärskar kulan och vikten i stående kan du testa att ta några steg, eller använda en tyngre kula. Du kan också knipa en längre stund eller träna snabbhet och att hitta musklerna snabbare. Var beredd på att du kan få lite träningsvärk i början!

Visa mer
Filtrera 0
Sortera
7 produkter
Filtrera
Generella filter 0
Mina val
Eko
Kampanj
Vegan
Nyheter
Receptbelagda
Eko 0
Kampanj 4
Vegan 0
Nyheter 0
Receptbelagda 0
Visa alla
Visa färre
Kategori 0
Mina val
knipkulor
knipkulor 7
Visa alla
Visa färre
Varumärken 0
Mina val
belladot
intimina
mshop private collection
satisfyer
belladot 1
intimina 4
mshop private collection 1
satisfyer 1
Visa alla
Visa färre