Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.

Tamponger

Tamponger är ett praktiskt mensskydd när du har mycket mens. De finns i olika utföranden och storlekar beroende på hur mycket mens du har. Här på MEDS Apotek har vi många olika varianter för att du ska hitta något som passar just dig. Vi har tamponger i olika storlekar och från märken som O.B., Ellen, Top Care och Renée Voltaire! 

Olika typer av tamponger

Idag finns det en hel del olika tamponger att välja mellan. Gemensamt för de allra flesta är att de är gjorda i bomull, har ett snöre och att de är smidiga att både använda och ha med sig. Det är ett diskret och enkelt sätt att ta med sig sitt mensskydd och märks inte under tiden det används.

Några av vårs storsäljare är:

1) OB ProComfort. Deras SilkTouch gör att den är smidig och behaglig att sätta in. De vridna kanalerna gör dessutom att tampongen suger upp maximalt för att minimera risken för läckage.

2) Natracare ekologiska tamponger. Dessa tamponger är gjorda i ekologisk bomull och är fria från plast, kemikalier och parfymer.

3) DeoDoc Ekologiska Bomullstamponger med applikator är gjorda av ekologisk bomull och är dessutom helt veganska. De är dermatologiskt och gynekologiskt testade och kommer med en applikator.

Olika storlekar

Eftersom mensen ofta varierar i mängd kan du behöva anpassa din tampong efter din blödning. De första dagarna när mensen är som kraftigast kan det vara lämpligt med en lite större tampong. Dessa kallas ofta för super, plus eller maxi. Det finns också Super Plus som är lämplig vid mycket riklig blödning.

Vid måttlig blödning brukar en lite mindre tampong räcka. Dessa kallas ofta normal eller regular och funkar för de allra flesta. Den mindre storleken mini funkar bra till mensens sista dagar när du inte blöder så mycket. Mini funkar också till de som precis börjat få sin mens och ska börja använda tamponger. De är ofta lite lättare att föra in och passar för mindre kroppar.

Tamponger med hylsa

Vissa tamponger kommer med en hylsa som hjälper till att föra in tampongen. Detta kallas också för applikator och kan vara ett smidigt sätt att sätta in tampongen på. En applikator kan också vara bra för att minska risken för att bakterier följer med tampongen via händerna.

Tänk på att slidan är lite vinklad bakåt. När du använder en applikator eller sätter in tampongen för hand får du också vinkla den en aning. Det kan krävas lite träning men går ofta enkelt när du vant dig. Många upplever att det är enklare med en applikator. Andra föredrar att sätta in tampongen för hand.

Ekologiska och veganska tamponger

Slemhinnorna i vår kropp är känsliga för vad de kommer i kontakt med. Ibland kan de bli irriterade om de utsätts för vissa ämnen eller material. För dig som vill vara extra noga med vad du använder så finns tamponger i ekologiskt odlad bomull. De är helt fria från kemikalier och parfym, odlade ekologiskt och snälla mot både dig och miljön.

Tamponger med mjölksyrabakterier

Tamponger kan ibland torka ut, skapa obalans och orsaka obehag om slemhinnorna blir för torra. Detta kan leda till besvär i underlivet så som flytningar och klåda. För att förhindra dessa problem kan tamponger med mjölksyrabakterier vara ett bra alternativ. Mjölksyrabakterierna bidrar till en bra balans, ett hälsosamt pH-värde och goda bakterier.

Hitta en tampong som passar dig

Vilken tampong som passar dig är helt individuellt. Det beror bland annat på hur känslig du är, hur mycket du blöder och hur mycket du är villig att betala. Ibland kan du behöva olika tamponger för olika dagar av din mens. En minitampong kanske räcker i slutet av mensen när du inte blöder så mycket. De första dagarna kan du behöva en plustampong, eller så kan du klara dig med en normaltampong genom alla dagar.

Visa mer
Filtrera 0
Sortera
25 produkter
Filtrera
Generella filter 0
Mina val
Eko
Kampanj
Vegan
Nyheter
Receptbelagda
Eko 11
Kampanj 8
Vegan 4
Nyheter 0
Receptbelagda 0
Visa alla
Visa färre
Kategori 0
Mina val
mens
obalans i underlivet
mens 25
obalans i underlivet 3
Visa alla
Visa färre
Varumärken 0
Mina val
deodoc
ellen
meds by meds
natracare
o.b
renée voltaire
topcare
deodoc 4
ellen 3
meds by meds 2
natracare 3
o.b 8
renée voltaire 2
topcare 3
Visa alla
Visa färre
Egenskaper 0
Mina val
ekologisk
parfymfri
vegan
ekologisk 11
parfymfri 2
vegan 4
Visa alla
Visa färre
Hudtyp 0
Mina val
alla hudtyper
alla hudtyper 2
Visa alla
Visa färre
-20% OB ProComfort Normal 16 st
23 kr (Ord.pris 29 kr)
-20% OB ProComfort Super 16 st
23 kr (Ord.pris 29 kr)
-20% O.b ProComfort Super 54 st
56 kr (Ord.pris 70 kr)
-20% OB ProComfort Mini 16 st
23 kr (Ord.pris 29 kr)
-20% O.b ProComfort Normal 64 st
62 kr (Ord.pris 78 kr)
-21% O.b Organic Normal 16 st
Vegan Eko
32 kr (Ord.pris 41 kr)
-21% O.b Organic Super 16 st
Vegan Eko
32 kr (Ord.pris 41 kr)