15% på alla köp* över 299:- med koden: FEST15

Graviditetstest

Vid en graviditet så ger kroppen ifrån sig signaler på att något är annorlunda, som t ex försenad mens, ömma bröst, känsligare doftsinne eller det klassiska illamåendet på morgonen. Men för att vara på den säkra sidan ska du ta ett graviditetstest. 

Vi har ett noga utvalt sortiment av graviditetstest för smidigt hemmabruk som ger ett tydligt resultat redan inom några minuter. Det finns graviditetstest som endast visar om du är gravid eller inte, samt graviditetstest som även visar vilken vecka du är i.

Gemensamt för alla testen är att de reagerar på graviditetshormonet hCG i urinen. Det tar drygt en vecka efter själva befruktningen innan hCG går att mäta i urinen. Hormonet hCG produceras under graviditetens tidigaste stadier av embryot och är därför en tillförlitligt markör på dess existens.

 

Visa mer
Filtrera 0
Sortera
19 produkter
Filtrera
Generella filter 0
Mina val
Eko
Kampanj
Vegan
Nyheter
Receptbelagda
Eko 0
Kampanj 0
Vegan 0
Nyheter 0
Receptbelagda 0
Kategori 0
Mina val
graviditet
graviditetstest
självtester
graviditet 19
graviditetstest 19
självtester 19
Visa alla
Show less
Varumärken 0
Mina val
abblo pharma
aco
clearblue
natural cycles
rfsu
tento
abblo pharma 2
aco 1
clearblue 6
natural cycles 2
rfsu 3
tento 5
Visa alla
Show less

Olika graviditetstester  

Det finns olika sorters tester som är olika känsliga och kan ge svar olika tidigt. Så gott som alla tester visar ett säkert svar samma dag som mensen skulle ha kommit. Om du inte vet när mensen ska komma kan du lita på ett graviditetstest tre veckor efter ett oskyddat samlag.

Clearblue graviditetstest visar med 99 procents säkerhet om du är gravid och kan användas upp till fyra dagar före förväntad mens. Clearblue har även ett digitalt graviditetstest som visar om du är gravid och hur många veckor du varit det.

Tentos tessticka är enkel att använda och är 99,5% pålitlig. Fördelen med dessa teststickor är att de är en av marknadens bredaste vilket gör att de är lättare att avläsa. RFSU:s graviditetstest är av samma typ som barnmorskor och gynekologer använder och ger ett tydligt besked inom några minuter.


När går det att göra ett graviditetstest?

När ett ägg befruktats och moderkakan har bildats så börjar den att utsöndra graviditetshormonet hCG. Ungefär vid tiden för nästkommande mens så finns det så mycket hCG i kroppen att det kan mätas i urinen. Det finns många olika graviditetstest, gemensamt för dessa är att svar om ges genom att mäta hCG. Hemmatesterna är lika tillförlitliga som de som utförs på olika vårdinrättningar. Det finns också digitala tester visar resultatet i form av en symbol.


När får jag svar på ett graviditetstest?

De allra flesta tester ger ett tillförlitligt svar inom några minuter. Det finns både traditionella test som visar svaret på en sticka och digitala alternativ som visar en symbol. Läs mer om hur du ska göra testet under fliken dosering och användning.


Hur tillförlitligt är ett graviditetstest?

Visar testet tydligt på en graviditet så kan du lita på att det är rätt. hCG-nivåerna kan vara förhöjda i samband med ett missfall eller en abort och kan därför ge ett felaktigt resultat. Hemmatesterna är lika tillförlitliga som de du gör på vårdmottagningar.