Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.

Träningsband & Gummiband

Effektivisera din träning med hjälp av ett träningsband eller gummiband. Träningsband är ett billigt och bra träningsredskap som knappt tar någon plats att förvara, vilket gör dem idealiska för styrketräning hemma. Med ett gummiband kan du utföra hundratals olika övningar för hela kroppen. Här på MEDS kan du köpa träningsband och gummiband med olika motstånd som passar alla!

Träna och stärk hela din kropp

Träningsband, eller gummiband som det ibland kallas, är ett träningsredskap som du kan använda för sig eller i kombination med andra redskap. Ett träningsband är utmärkt att använda för styrketräning, för att stretcha och för rehabiliteringsträning. Med ett träningsband har du möjligheten att träna var som helst och när som helst. De är smidiga att ta med sig och finns i flera former och material, med olika motstånd. Med ett träningsband kan du träna och stärka musklerna på alla delar på kroppen.

Olika utföranden, material och motstånd

Det finns en mängd olika sorters träningsband som du kan använda på flera sätt. Du kan trä det runt benen, spänna det mellan händerna eller fästa det runt en stolpe. Det finns även träningsband som du kan fästa i en dörröppning. Träningsband är gjorda i olika material som var och ett har sina fördelar. Här på MEDS hittar du träningsband med handtag, till TRX, med dörrfäste som är gjorda av gummi och tyg.

Träningsband med handtag

Ett träningsband med handtag underlättar och ger dig ett bättre grepp när du ska träna genom att på något sätt hålla i bandet. Det är effektivt och smidigt när du ska utföra övningar för dina armar, rygg och bröst. Vi har träningsband med handtag med flera olika motstånd:

 Sanctband Tubing with Handles Orange/Light

Sanctband Tubing with Handles Lime Green/Medium

Sanctband Tubing with Handles Blueberry/Hard

TRX Träningsband

Trx är en träningsform där du använder din egen kroppsvikt som motstånd för att träna dina muskler. För att kunna träna trx behöver du ett träningsband som hjälpmedel. Denna typ av träningsband kan du fästa vart du vill, exempelvis i en dörr, runt en stolpe eller i ett träd. Hos oss på MEDS hittar du träningsband för trx. Concept TRX Home 2 och Concept TRX Suspension Trainer Pro 4.0 är två sorters set med allt du behöver för att kunna träna trx både inomhus och utomhus.

Träningsband med dörrfäste

För att enkelt kunna träna när, och var du vill, kan du skaffa ett träningsband som har ett dörrfäste eller ett dörrankare som det också heter. Vill du köpa ett träningsband som du kan fästa i dörren har vi till exempel Sanctband Resistive Exercise Band Medium. Ett perfekt hjälpmedel som gör det lätt för dig att träna hemma, men även när du är på resande fot.

Gummiband i flera längder

Ett gummiband är den mest förekommande typen av träningsband och kan användas för att träna både överkropp och underkropp. De finns i olika längder, vissa träningsband i gummi är upp till två meter långa. De kortare gummibanden kallas ibland för minibands. De används oftast genom att träs runt benen för att få extra motstånd när du gör rump- och benövningar. Långa träningsband, som Abilica PowerBand ECO, är utmärkt när du vill använda det som hjälpmedel vid övningar som pull-ups eller chins.

Träningsband i tyg

Ett träningsband som är gjort i textil är mer bekvämt mot din hud. Gummiband har en tendens att rulla sig och skära in i huden när du använder det mot bar hud. Detta slipper du när du har ett träningsband som är gjort av tyg. Vävda träningsband i tyg, till exempel Flowlife Hip bands, är snällare mot huden och de håller dessutom bättre jämfört med träningsband i gummi.

Välj rätt motstånd på ditt träningsband

Träningsband har olika motstånd. Vilket motstånd du ska välja beror helt enkelt på hur stark du är. Har du för lätt motstånd kommer din träning att bli ineffektiv, och har du för hårt motstånd kommer du inte kunna utföra övningen på rätt sätt. Benen och resten av underkroppen består av stora muskler och är ofta starkare än överkroppen. Det är därför bra att använda dig utav en kombination av träningsband med olika motstånd för att du ska vunna variera din träning. Vi har ett brett sortiment av träningsband med motstånd som passar nybörjare och experter. Abilica Rubber Bands Eco Medium är ett set med gummiband av naturgummi med tre olika styrkenivåer för träning av hela kroppen.

Övningar för alla delar av kroppen

Träningsband kan användas för flera olika övningar. Det är vanligt att använda dem för att träna armar, ben, mage och rygg. Det finns mängder av övningar för alla delar av kroppen och du kan välja att träna utifrån en rutin för nybörjare eller utföra mer avancerade övningar.

Visa mer
Filtrera 0
Sortera
65 produkter
Filtrera
Generella filter 0
Mina val
Eko
Kampanj
Vegan
Nyheter
Receptbelagda
Eko 7
Kampanj 1
Vegan 0
Nyheter 0
Receptbelagda 0
Visa alla
Visa färre
Kategori 0
Mina val
träningsredskap
träningsredskap 65
Visa alla
Visa färre
Varumärken 0
Mina val
abilica
flowlife
gaiam
gymstick
sanctband
spri
trx
abilica 10
flowlife 3
gaiam 4
gymstick 18
sanctband 10
spri 18
trx 2
Visa alla
Visa färre
Egenskaper 0
Mina val
ekologisk
ekologisk 7
Visa alla
Visa färre
SPRI Ultimate Booty Sculpt Kit
549 kr (Rek.pris 699 kr)
SPRI 3 in 1 Resistance Tube Kit
299 kr (Rek.pris 399 kr)
SPRI Resistance Tubing Light
149 kr (Rek.pris 249 kr)
Just nu visas 40 av 65 produkter