Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.

Hårfön

Med en hårfön kan du torka och styla ditt hår på nolltid. En hårtork hjälper dig att få vackert och glansigt hår, oavsett vilken hårtyp du har. Detta mångsidiga verktyg ger ditt hår volym, textur och hjälper dig att forma håret. Här på MEDS kan du köpa hårfönar och hårtorkar för alla hårtyper från kända varumärken som Babyliss, Remington, OBH Nordica, Revlon och Philips.

Torka håret på ett skonsamt sätt

En hårfön gör det enkelt för dig att både torka och styla ditt hår. Använder du en hårfön på rätt sätt kan du torka ditt hår på ett skonsamt sätt samtidigt som du tillför glans och volym. Viktigt att tänka på är att vissa hårtorkar kan bli så varma som upp mot 220 grader. Därför ska du alltid använda ett värmeskydd innan du fönar ditt hår.

Vilken hårfön ska man ha?

Vilken hårfön som är bäst beror på din hårtyp och dina behov. Det finns flera typer av hårfönar med varierande munstycken och funktioner. Ett smalt munstycke är bra för dig med tjockt hår. Har du tunt hår däremot, ska du helst använda ett bredare munstycke. Vi har allt från billiga hårfönar till lite tystare hårtorkar. Hos oss på MEDS kan du hitta den hårtork som passar bäst för dig och din hårtyp.

 Liten hårtork för resan 

En liten och kompakt hårfön är utmärkt att ha i väskan när du ska iväg på en resa eller liknande. Vill du ha en liten men effektiv hårtork är BaByliss Hårfön Travel Dry 2000 perfekt för dig. Den torkar ditt hår snabbt och har även ett vikbart handtag för att du enkelt och smidigt ska kunna få plats med hårfönen i väskan.

Styla och torka ditt hår enkelt

En hårtork med borste, eller en värmeborste som det också kallas, lämpar sig för dig som ofta får statiskt hår. En hårtork med borste både torkar och stylar ditt hår samtidigt vilket ger ett jämnt och glansigt resultat. Det finns olika typer av värmeborstar. Vissa har ett rektangulärt borsthuvud och andra har en rund form.

Hårfön för lockigt hår

Lockigt hår har en tendens att bli torrt och frissigt. För att undvika den typen av problem och framhäva dina naturliga lockar är det viktigt att du använder rätt typ av hårvård och värmeverktyg. Har du lockigt hår och vill torka håret på snabbt och effektivt sätt bör du använda en hårtork med diffuser.

 Vad är en diffuser?

En diffuser är ett munstycke till en hårfön som du kan använda för att föna lockigt hår utan att lockarna tappar form och blir frissiga. Det går även utmärkt att använda en diffuser för att ge volym till håret, oavsett hårtyp. Vissa hårfönar säljs ihop med en tillhörande diffuser, men du kan även köpa en universal variant som passar till de flesta hårtorkar. Diffusern ger en jämn fördelning av luften som kommer ur hårfönen vilket gör att luftstrålen inte förstör lockarna i håret.

 Så använder du en hårtork med diffuser

1) Tvätta ditt hår som vanligt och handdukstorka det.

2) Applicera ett bra värmeskydd i hela håret.

3) Starta hårfönen på en låg hastighet eller medelhög temperatur.

4) Dela upp ditt hår i mindre sektioner. Lägg en sektion i munstycket en kort stund och avsluta med att trycka din diffuser, med hårsektionen, mot hårbotten innan du går vidare till nästa.

5) Upprepa tills du fönat hela håret. Du ska enbart föna håret tills det är cirka åttio procent torrt. Låt det sedan lufttorka.

Visa mer
Filtrera 0
Sortera
17 produkter
Filtrera
Generella filter 0
Mina val
Eko
Kampanj
Vegan
Nyheter
Receptbelagda
Eko 0
Kampanj 0
Vegan 0
Nyheter 0
Receptbelagda 0
Visa alla
Visa färre
Kategori 0
Mina val
värmeverktyg för hår
värmeverktyg för hår 17
Visa alla
Visa färre
Varumärken 0
Mina val
babyliss
beurer
braun
obh nordica
philips
remington
revlon tools
babyliss 2
beurer 1
braun 2
obh nordica 4
philips 3
remington 3
revlon tools 2
Visa alla
Visa färre
Hårtyp 0
Mina val
alla hårtyper
alla hårtyper 13
Visa alla
Visa färre