Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.

Nagelsaxar

En bra nagelsax är ett måste för att ta hand om sina naglar. Välklippta och filade naglar på fingrarna ger ett välvårdat intryck. Dessutom samlar korta naglar på sig färre bakterier. På MEDS Apotek kan du köpa nagelsaxar, nageltång och nagelklippare för både vuxna och barn.

Olika typer av nagelsaxar

Det finns många sätt att klippa sina naglar på. Vad som passar dig beror på vad du har för behov och preferenser. Det viktigaste är att din nagelsax är behaglig att använda. En bra nagelsax bör också vara vass och precis för att undvika att du gör illa dig.

Tänk på att tvätta din nagelsax både före och efter användning! Naglar samlar mycket bakterier som lätt förs vidare via nagelklippare och nagelsax. Bakterierna kan sedan orsaka infektioner i huden och under nageln. Förvara gärna din nagelsax i ett skydd så den håller sig vass länge. Då slipper du också göra illa dig på den när du ska plocka fram den.

Klassiska nagelsaxar

En klassisk nagelsax ser ut lite som en vanlig sax, fast mycket mindre. De är vassa och smidiga för att kunna klippa nageln exakt. Vissa nagelsaxar är spetsiga, andra har en rundad ände. Nagelsaxar kan också vara raka eller böjda.

Nagelklippare

Nagelklippare är ett effektivt sätt att klippa naglarna på! De brukar också funka bra till lite tjockare och hårdare naglar. Nagelklippare finns i flera storlekar – både med och utan uppsamlare.

Nageltång

Kraftiga tånaglar kan vara helt omöjliga att klippa med en vanlig nagelsax. För riktigt hårda och tjocka naglar kan du använda en nageltång. De är perfekta för tånaglar som ofta är både tjocka och hårda. En nageltång kan också vara bra för att ta bort riktigt hårda hudbitar runt tårna.

Nagelsax för barn

Barn har väldigt mjuka och tunna naglar. Därför bör du också ha en nagelsax speciellt anpassat för detta. En nagelsax för barn har ofta en rundad spets för att minska risken för stick och skador. Ett bra alternativ för barnen är bland annat Frida Baby nagelvårdsset. Där ingår både en S-formad nagelfil och en klippare med smart titthål för enkel och säker användning.

Visa mer
Filtrera 0
Sortera
23 produkter
Filtrera
Generella filter 0
Mina val
Eko
Kampanj
Vegan
Nyheter
Receptbelagda
Eko 0
Kampanj 0
Vegan 0
Nyheter 0
Receptbelagda 0
Visa alla
Visa färre
Kategori 0
Mina val
hjälpmedel & tillbehör
hygienartiklar
nagelvård
nagelvård för barn
sminktillbehör
hjälpmedel & tillbehör 1
hygienartiklar 15
nagelvård 20
nagelvård för barn 3
sminktillbehör 1
Visa alla
Visa färre
Varumärken 0
Mina val
frida baby
meds by meds
mörser solingen
needs
scholl
tweezerman
frida baby 1
meds by meds 4
mörser solingen 7
needs 5
scholl 1
tweezerman 5
Visa alla
Visa färre
Hudtyp 0
Mina val
alla hudtyper
alla hudtyper 19
Visa alla
Visa färre