Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.

Gel & Liniment

Liniment kan verka både värmande och kylande och är ofta räddningen när du har träningsvärk eller ryggvärk. Ett värmande liniment är perfekt för att öka blodcirkulationen vid exempelvis massage. När du gjort illa dig kan det vara skönt med kylande liniment. Här hittar du många sorters liniment som Ormsalva, Tigerbalsam, Linnex och Voltaren.

Lindra värk med liniment

Liniment har använts i flera tusen år som smärtlindring för värkande muskler och leder. Trots det är det inte helt klarlagt exakt hur liniment fungerar. Det tros ha med hjärnan och nervsignalerna att göra. Genom att lägga på liniment blir det både varmt och kallt samtidigt, vilket får hjärnan att tänka på annat än smärtan. Dessutom ökar blodcirkulationen i området, vilket också hjälper till med läkningen.

De flesta sorters liniment finns som salva, men kan ibland vara lite kladdigt att hålla på med. Tack och lov så finns det smidigare sätt att applicera liniment på. En av de mest populära sätten är med stift. För smidig smärtlindring av ryggvärk kan du använda plåster med liniment. Det finns bland annat från Tigerbalsam och ger smärtlindring i flera timmar. Plåster med liniment luktar dessutom lite mindre och lämnar inga rester på kläderna.

Värmande eller kylande liniment?

Det finns många sorters liniment med olika egenskaper. De flesta verkar värmande, kylande eller som en kombination av båda.

Värmande liniment

Muskelvärk som träningsvärk eller sträckta muskler mår ofta bra av värme. Ett liniment med värmande effekt är perfekt för att mjuka upp musklerna och passar bra för stela eller ansträngda muskler. Värmande liniment passar även bra vid massage.

Kylande liniment

När du gjort illa dig kan du istället behöva ett kylande liniment som minskar smärta och får ner svullnaden. Dessa liniment är perfekta till idrottsskador och för snabb smärtlindring.

Smärtstillande liniment

Det finns även så kallade smärtstillande liniment med läkemedel. Med hjälp av smärtstillande substanser som diklofenak och ibuprofen kan du få smärtlindring direkt där det gör ont.

Ipren gel använder sig av ibuprofen, samma verksamma ämne som i deras tabletter. Skillnaden är att du med gelen kan smörja in och behandla precis den led eller kroppsdel som gör ont.

Voltaren Gel använder istället diklofenak som verksamt ämne. Det tillhör gruppen NSAID och är också smärtlindrande och antiinflammatoriskt. Den ger direkt och långvarig smärtlindring i det område du smörjer in.

Visa mer
Filtrera 0
Sortera
21 produkter
Filtrera
Generella filter 0
Mina val
Eko
Kampanj
Vegan
Nyheter
Receptbelagda
Eko 1
Kampanj 0
Vegan 1
Nyheter 0
Receptbelagda 0
Visa alla
Visa färre
Kategori 0
Mina val
efter bett
gel & liniment
idrottsskador
ledvärk & artros
massageoljor
muskelvärk
nackvärk & ryggvärk
plåster
värmande & kylande
efter bett 3
gel & liniment 21
idrottsskador 16
ledvärk & artros 5
massageoljor 2
muskelvärk 9
nackvärk & ryggvärk 3
plåster 1
värmande & kylande 12
Visa alla
Visa färre
Varumärken 0
Mina val
avivir
hudosil
ice power
ipren
linnex
nypozin
ormsalva
sasco
tiger balsam
voltaren
avivir 1
hudosil 1
ice power 2
ipren 1
linnex 2
nypozin 1
ormsalva 5
sasco 1
tiger balsam 4
voltaren 3
Visa alla
Visa färre
Egenskaper 0
Mina val
ekologisk
vegan
välvald
ekologisk 1
vegan 1
välvald 1
Visa alla
Visa färre