Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.

Analsprickor

Analsprickor uppstår oftast pågrund av förstoppning. Sprickorna kan göra ont, och de kan blöda. Analsprickor läcker oftast av sig själv, men för att de ska få läka ifred och för att det inte ska uppstå nya sprickor är det viktigt att försöka hålla avföringen mjuk. 

Salvor och gel kan lindra symtomen och hjälpa till att förebygga nya sprickor. Har du mycket ont när du bajsar finns även lokalbedövande salvor. Tvätta dig gärna med skonsam rengöring, och inte uttorkande tvålar.

Visa mer
Filtrera 0
Sortera
14 produkter
Filtrera
Generella filter 0
Mina val
Eko
Kampanj
Vegan
Nyheter
Receptbelagda
Eko 0
Kampanj 0
Vegan 0
Nyheter 0
Receptbelagda 0
Visa alla
Visa färre
Kategori 0
Mina val
brännskador
efter bett
förstoppning
gaser i magen & ibs
hudbesvär
hudvård för barn
magbesvär hos barn
sårrengöring
ändtarmsbesvär
brännskador 1
efter bett 1
förstoppning 8
gaser i magen & ibs 1
hudbesvär 1
hudvård för barn 1
magbesvär hos barn 1
sårrengöring 1
ändtarmsbesvär 14
Visa alla
Visa färre
Varumärken 0
Mina val
ac3 comfort
alcosanal
astrazeneca
dulcolax
ferring läkemedel
inolaxol
laxoberal
scheriproct
ac3 comfort 2
alcosanal 2
astrazeneca 1
dulcolax 2
ferring läkemedel 1
inolaxol 4
laxoberal 1
scheriproct 1
Visa alla
Visa färre
Beredningsform 0
Mina val
flytande
granulat
pulver
suppositorium
tablett
flytande 2
granulat 2
pulver 2
suppositorium 1
tablett 1
Visa alla
Visa färre
Egenskaper 0
Mina val
glutenfri
sockerfri
välvald
glutenfri 1
sockerfri 1
välvald 3
Visa alla
Visa färre

Hjälpsamma salvor mot analsprickor

  • AC3 Comfort. En gel som behandlar och förebygger hemorrojder och sprickor i ändtarmsområdet. Kan användas både under graviditet och efter förlossning då ändtarmsbesvär är ofta förekommande.
  • Scheriproct. En salva som behandlar hemorrojder, tillhörande klåda och irritation samt sprickbildningar vid ändtarmen. Innehåller två verksamma ämnen, prednisolon och cinkokain. Prednisolon har antiinflammatorisk, antiallergisk och klådstillande effekt. Cinkokain har en smärtlindrande, lokalbedövande effekt. För vuxna över 18 år.
  • Alcosanal. Används mot hemorrojder, sprickor och eksem vid ändtarmsöppningen. Lindrar symtom som sveda, klåda och smärta vid hemorrojder. 
  • Xylocain. Lokalbedövande. Har även smärtstillande effekt som inte stör eventuell sårläkning.

Behandla förstoppningen 

Eftersom analsprickor ofta uppstår vid förstoppning är det viktigt att också behandla själva förstoppningen. Ät mer fiberrikt, rör på dig och drick tillräckligt med vatten. Det kan också vara hjälpsamt med några av dessa produkter:

  • Dulcolax (tabletter, oralt). Receptfritt läkemedel (som du sväljer oralt) som hjälper till att stimulera tarmarnas naturliga rörelse för att göra avföringen mjukare. 
  • Dulcolax (suppositorium). För underlättande av tarmtömning vid hemorrojder och andra besvär kring analöppningen. Dulcolax stimulerar tarmarnas naturliga rörelser och gör avföringen mjukare. Verkar lokalt och direkt på tarmväggen. 
  • Laxoberal (orala droppar). Underlätta tarmtömning vid hemorrojder och sår kring ändtarmsöppningen. Det aktiva ämnet, natriumpikosulfat, ombildas i tjocktarmen till verksam substans som sätter igång tjocktarmens rörelser så att tarminnehållet transporteras snabbare.
  • Cilaxoral, (orala droppar). Det aktiva ämnet, natriumpikosulfat, ombildas i tjocktarmen till verksam substans som sätter igång tjocktarmens rörelser så att tarminnehållet transporteras snabbare. Samtidigt stannar vatten kvar i tjocktarmen. Detta medför att avföringen får en mjukare konsistens och tarmtömningen underlättas.