Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.

Raklödder & rakgel

Använd ett raklödder eller en rakgel för en behaglig rakning och för att minska risken för irriterad hud. Med hjälp av vårdande och näringsrika ämnen, mjukar raklödder upp hårstråna och förbereder din hud inför rakning. Raklödder finns med olika formula och egenskaper beroende på var du ska raka dig. Här på MEDS kan du köpa raklödder och rakgel för män och kvinnor från välkända varumärken som Gillette, Nivea, L300 och många fler. Vi har även parfymfritt raklödder och rakgel för dig med känslig hud.

Behaglig rakning med raklödder och rakgel

Det finns flera anledningar till att det är bra att använda ett raklödder när du rakar dig. Rakning och andra metoder för hårborttagning kan vara påfrestande för huden. Ett raklödder eller en rakgel svalkar din hud och förbereder den inför rakning. Det mjukar dessutom upp hårstråna och gör att din rakhyvel lättare glider över huden. Att använda ett raklödder motverkar även röda prickar och inåtväxande hårstrån. Du kan självklart raka dig utan raklödder, men det leder oftast till att huden blir irriterad, och problem som prickar, små sår och rodnad kan uppstå på det område du rakat.

Enklare rakning av skägg och mustasch

Det är vanligt att män använder sig av raklödder när de ska raka ansiktshår som skägg och mustasch. Huden i ansiktet är känsligare än på många andra ställen på kroppen. När du ska raka dig i ansiktet behöver du därför använda ett raklödder eller en rakgel som är anpassad för just ansiktet, till exempel en av våra bästsäljare NIVEA MEN Rakskum Protect & Care Shaving Foam.

Skonsam rakning för ett lent resultat

Vill du ta bort hår på till exempel benen eller bikinilinjen är raklödder eller en rakgel en utmärkt produkt att använda. Det ger dig ett slätt och lent resultat utan att irritera huden. Du som har känslig hud och lätt får rodnad och prickar efter du rakat dig bör använda ett raklödder som är framtaget för dig med känslig hud, som Venus Satin Care Sensitive Rakgel - ett raklödder för kvinnor som hjälper till att minimera risken för irriterad hud och gör att du får ett silkeslent resultat vid rakning.

Vårda känslig hy vid rakning

Har du väldigt känslig hy kan du även prova att använda en ekologisk rakgel eller ett parfymfritt raklödder som innehåller extra vårdande och återfuktande ingredienser. Du kan exempelvis använda L300 for Men Moisturising Shaving Gel. Det är en rakgel som är speciellt utformad för män och framtagen för dig med känslig och torr hy. Den är fri från parabener och innehåller lugnande ämnen som minimerar risken för röd och irriterad hud. Glöm inte att efterbehandla huden efter rakning med en bra och passande after shave.

Raklödder och rakgel för intimområdet

När du tar bort hår i intimområdet är det viktigt att du använder rätt sorts produkter. Det finns raklödder och rakgel, för män och kvinnor, som är speciellt framtagna för att använda när du rakar underlivet. Genom att använda raklödder eller en rakgel reducerar du risken för vanliga problem som uppstår när du rakar dig, som röda prickar, inåtväxande hårstrån och inflammerade hårsäckar.

Deodoc hårborttagningsprodukter för kvinnor

Är du kvinna och vill raka dig i intimområdet behöver du tänka på att använda produkter som är anpassade för just kvinnor. Använder du en produkt som inte är framtagen för intimområdet hos kvinnor är risken stor att dina slemhinnor blir påverkade vilket kan ge klåda och torrhet i underlivet. Deodoc är ett varumärke, skapat av kvinnor för kvinnor. De har tagit fram rakprodukter, bland annat DeoDoc Shaving foam Fresh Coconut, ett raklödder för kvinnor som är säkert att använda i intimområdet.

Underlätta rakningen med transparent rakgel

Med en genomskinlig rakgel, som till exempel Bulldog Sensitive Shave Gel, kan du enkelt se vad och var någonstans du rakar. Det är en vegansk rakgel som är perfekt att använda när du till exempel har akne eller prickar på huden du ska raka. Det är även bra för precisionsrakning och när du vill skapa snygga designer i skägget.

Så använder du ett raklödder eller en rakgel:

1) Om håret du ska raka är långt bör du först trimma det med en sax eller en rakapparat.

2) Skölj området du ska raka med vatten.

3) Arbeta in raklöddret eller rakgelen på området, antingen med händerna eller med en borste och låt det verka en stund innan du påbörjar rakningen.

4) Se till att du använder en rakhyvel med vassa blad för att raka dig.

5) Skölj av löddret eller gelen och använd en after shave anpassad för det område du precis rakat.

Visa mer
Filtrera 0
Sortera
26 produkter
Filtrera
Generella filter 0
Mina val
Eko
Kampanj
Vegan
Nyheter
Receptbelagda
Eko 3
Kampanj 3
Vegan 6
Nyheter 0
Receptbelagda 0
Visa alla
Visa färre
Kategori 0
Mina val
ansiktsvård för män
hårborttagning & rakning
intimrakning
professionell hudvård
ansiktsvård för män 5
hårborttagning & rakning 26
intimrakning 3
professionell hudvård 1
Visa alla
Visa färre
Varumärken 0
Mina val
avivir
bulldog
gillette
jack black
l300
ln
maria åkerberg
nivea
raw naturals brewing company
sweden eco
vali
weleda
venus
avivir 1
bulldog 2
gillette 7
jack black 2
l300 2
ln 1
maria åkerberg 1
nivea 2
raw naturals brewing company 1
sweden eco 1
vali 1
weleda 1
venus 4
Visa alla
Visa färre
Egenskaper 0
Mina val
ekologisk
parfymfri
vegan
ekologisk 3
parfymfri 5
vegan 6
Visa alla
Visa färre
Hudtyp 0
Mina val
alla hudtyper
känslig & irriterad
normal
torr
alla hudtyper 21
känslig & irriterad 4
normal 1
torr 1
Visa alla
Visa färre
Hårtyp 0
Mina val
alla hårtyper
alla hårtyper 1
Visa alla
Visa färre
Weleda Shaving Cream 75ml
Eko
69 kr (Rek.pris 89 kr)
-50% Sweden Eco Shaving Soap 60 ml
Vegan Eko
172 kr (Ord.pris 345 kr)