Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.

Choklad

Är du på jakt efter läcker choklad att stilla sötsuget med? Då har du kommit rätt. Här på MEDS kan du köpa choklad utan tillsatt socker, choklad med olika smaksättningar, choklad med sötningsmedel, ekologisk choklad, mörk choklad, vegansk choklad. Vi har även chokladbollar som är gjorda på endast dadlar, kokos och kakao. Upptäck choklad i alla former, shoppa och njut!

Vad är choklad gjort av?

Choklad är oftast gjort av kakaosmör, kakaomassa, mjölk och socker. Det innehåller dessutom ett ämne som heter teobromin. Teobromin är ett koffeinliknande ämne som ger en kortvarig uppiggande effekt när du äter det. Choklad är ett vanligt förekommande livsmedel runt om i hela världen och används bland annat i bakning, dryck, glass och som tilltugg.

Choklad utan tillsatt socker

Choklad är gott men det innehåller mycket socker vilket inte är hälsosamt att äta i stora mängder. Därför finns det ett stort utbud av nyttigare sötsaker som du kan äta istället. Vill du dra ner på ditt sockerintag men inte ge upp choklad, är choklad utan tillsatt socker perfekt för dig. Choklad kan få sin söta smak med bättre och mer hälsosamma alternativ till socker, till exempel sötningsmedel som stevia. Sockerfri choklad ger dig den goda smaken och känslan av choklad, utan de nackdelar som socker kan ge dig.

Choklad med få kalorier

Mörk choklad innehåller färre kalorier än andra sorters choklad då det innehåller mindre mängd socker. Choklad som har en liten mängd socker, eller är helt sockerfri, innehåller alltså färre kalorier än vanlig choklad. Varumärken som exempelvis Sure Taste har lagt stort fokus på att skapa olika sorters ljus och mörk choklad som innehåller färre kalorier och mer näringsrika ämnen. Här hittar du choklad som innehåller mindre fett och kolhydrater än sina traditionella motsvarigheter, vilket innebär att du kan äta det utan att sabotera din diet.

Nyttigare alternativ till chokladbollar 

Om du letar efter ett mer hälsosamt alternativ till chokladbollar finns det chokladbollar som innehåller mindre mängd socker och mer av hälsosamma ämnen. Dig Organic Chocolate Ball är en ekologisk och vegansk chokladboll som innehåller större mängd protein och fiber än en vanlig chokladboll. Det finns även en annan typ av chokladboll som kallas för raw-boll. En raw-boll innehåller inget tillsatt socker utan bakas istället med torkad frukt, nötter och andra nyttigare alternativ. Clean Eating Chokladboll är en sockerfri chokladboll som är gjord av enbart dadlar, kokos och kakao.

Ekologisk choklad

Att köpa ekologiska produkter är bättre för miljön och för de människor som arbetar med att tillverka produkten. Ekologisk choklad innehåller naturliga ingredienser och är framtagna på ett hållbart sätt. Förutom chokladkakor kan du även hitta andra former av ekologisk choklad här hos oss, bland annat ekologiska chokladlinser, chokladsås och bakchoklad.

Laktosfri choklad

Du som är laktosintolerant eller känslig mot mjölksocker kan ändå njuta av choklad utan att behöva få ont i magen. En laktosfri choklad är fri från mjölksocker men smakar minst lika gott som vanlig choklad. Det finns både mörk och ljus choklad som är mjölkfri med flera olika smaker. Flera varumärken erbjuder laktosfri choklad, bland annat Veggie Peggy och Renée Voltaire.

Vegansk choklad

Att choklad är vegansk innebär att den inte innehåller några animaliska produkter. Det finns ett stort utbud av vegansk choklad på marknaden. I en vegansk choklad är vanliga ingredienser som mjölk och andra produkter från djurriket, istället ersatta med veganska alternativ. Här på MEDS hittar du ett brett sortiment av sockerfri vegansk choklad, vegansk mjölkchoklad, mörk choklad och vit choklad med olika smaker.

Äta choklad under graviditet och amning

Det finns ingen avrådan från livsmedelsverket som säger att du ska undvika att äta choklad varken under graviditeten eller efter. När du är gravid eller ammar går det åt mer energi och näring från kroppen än vanligtvis och det är många som upplever att de blir lite extra sugna på choklad under denna period. Vanlig choklad innehåller en stor mängd socker som ger dig kortvarig energi men det innehåller inga näringsämnen. Sockerfri choklad är därför ett utmärkt alternativ för dig som blir sugen på choklad under graviditeten eller när du ammar och inte vill få i dig onödigt mycket socker.

Visa mer
Filtrera 0
Sortera
75 produkter
Filtrera
Generella filter 0
Mina val
Eko
Kampanj
Vegan
Nyheter
Receptbelagda
Eko 29
Kampanj 0
Vegan 20
Nyheter 0
Receptbelagda 0
Visa alla
Visa färre
Kategori 0
Mina val
glutenfritt
godis & snacks
smaksättning & sötning
glutenfritt 6
godis & snacks 75
smaksättning & sötning 2
Visa alla
Visa färre
Varumärken 0
Mina val
clean eating
dig
eco-vital
healthyco
ichoc
khoisan gourmet
kung markatta
malmö chokladfabrik
nicks
nyttoteket
renée voltaire
sure taste
tony's chocolonely
veggie peggy
clean eating 9
dig 1
eco-vital 1
healthyco 5
ichoc 6
khoisan gourmet 3
kung markatta 2
malmö chokladfabrik 10
nicks 1
nyttoteket 2
renée voltaire 7
sure taste 12
tony's chocolonely 12
veggie peggy 4
Visa alla
Visa färre
Egenskaper 0
Mina val
ekologisk
glutenfri
laktosfri
utan tillsatt socker
vegan
ekologisk 29
glutenfri 4
laktosfri 3
utan tillsatt socker 21
vegan 20
Visa alla
Visa färre
Dig Organic Chocolate Ball 25 g
Vegan Eko
17 kr (Rek.pris 23 kr)
Just nu visas 40 av 75 produkter