Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.

Just nu har vi lite längre leveranstider än vanligt.

Laktosintolerans

I vårt sortiment hittar du en mängd olika produkter som hjälper dig som är laktosintolerant. Vi har exempelvis tabletter med ett enzym som hjälper dig som är laktosintolerant med nedbrytningen av laktos - samt självtest för hemmabruk för att ta reda på om du är laktosintolerant. 

Visa mer
Filtrera 0
Sortera
11 produkter
Filtrera
Generella filter 0
Mina val
Eko
Kampanj
Vegan
Nyheter
Receptbelagda
Eko 0
Kampanj 0
Vegan 5
Nyheter 0
Receptbelagda 0
Visa alla
Visa färre
Kategori 0
Mina val
för magen
gaser i magen & ibs
laktosintolerans
självtester
för magen 4
gaser i magen & ibs 2
laktosintolerans 11
självtester 1
Visa alla
Visa färre
Varumärken 0
Mina val
dynamic code
lactanon
lactrase
laktasduo
ledins
dynamic code 1
lactanon 2
lactrase 4
laktasduo 2
ledins 2
Visa alla
Visa färre
Beredningsform 0
Mina val
kapsel
tablett
kapsel 5
tablett 5
Visa alla
Visa färre
Egenskaper 0
Mina val
glutenfri
laktosfri
utan tillsatt socker
vegan
glutenfri 1
laktosfri 1
utan tillsatt socker 1
vegan 5
Visa alla
Visa färre

Vad innebär det att vara laktosintolerant?

Om du är laktosintolerant innebär det att kroppen har svårt att bryta ner laktos (mjölksockret som bland annat finns i mjölk och andra mejeriprodukter). Att vara intolerant mot laktos är inte farligt för hälsan eller orsakar några skador även om det såklart är obehagligt och jobbigt.

Har du symtom? Ta ett själv-test för laktosintolerans 

Om du har problem med magen, gaser, diarré, svullen mage, magknip eller liknande symtom, kan det bero på att du är laktosintolerant. 

Det är viktigt att få en riktig diagnos för att kunna anpassa din kost och därmed undvika dessa symptom. Den vanligaste formen av laktosintolerans kallas primär laktosintolerans. Då har man en normal förmåga att ta upp laktos som barn. Sedan förlorar man successivt denna förmåga p.g.a. en ärftlig genetisk variation och åldern som detta uppstår varierar hos den enskilda individen.

Det finns flera genetiska varianter som ger upphov till brist på enzymet laktas. Med detta test får du veta om du har den genetiska variant som kan ge upphov till laktasbrist hos personer med europeiskt ursprung. Testet görs enkelt hemma genom ett s.k. kindgnuggstest med hjälp av en bomullspinne. Du hämtar ditt svar online med analyskoden som finns i paketet.

KÖP DITT SJÄLVTEST FÖR LAKTOSINTOLERANS HÄR!

Enzym-tabletter kan hjälpa vid laktosintolerans

Lactrase är tabletter som innehåller laktasenzym som gör att laktos kan tas upp i tarmen (vilket förhindrar gasbildning och obehagskänslor) när du äter något med laktos i.