Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.

Eltandborstar

En eltandborste är en tandborste som drivs med el och som är uppladdningsbar. Eltandborstar rengör tänderna mer effektivt än en vanlig tandborste och avlägsnar också mer plack. Hos MEDS Apotek kan du köpa eltandborstar till både barn och dig som är vuxen. Vi har många olika modeller från bland annat Oral-B, Philips Sonicare och Beconfident. Du kan också komplettera med extra borsthuvuden, så kallade refillborstar. Våra eltandborstar hittar du i olika färger, allt från vit och svart till mer färgglada alternativ som lila och röd.

Rengör dina tänder på djupet med eltandborste

En eltandborste gör tandborstningen mer bekväm. Med hjälp av smarta funktioner som timer och trycksensor ser du till att du borstar dina tänder på rätt sätt och behåller en god munhälsa. En elektrisk tandborste rengör dina tänder på djupet och tar bort mer bakterieläggning och plack än en vanlig manuell tandborste. Att borsta tänderna för hårt kan ge skador på tandköttet och är ett vanligt förekommande problem. Många eltandborstar har därför en inbyggd trycksensor som säger till när du borstar dina tänder för hårt.

Eltandborste eller vanlig tandborste?

En eltandborste tar bort plack och bakterieläggning på tänderna på ett bättre sätt än en manuell tandborste. Med en elektrisk tandborste kommer du ofta åt lättare och den rengör mer på djupet. Ett vanligt problem med en manuell tandborste är att man inte borstar tänderna tillräckligt lång tid. Två minuter är den rekommenderade tiden att borsta tänderna. Många elektriska tandborstar har därför en timer som säger till när det har gått två minuter. På så sätt vet du att du har borstat tänderna tillräckligt länge. Du kan uppnå samma resultat med en vanlig tandborste som med en elektrisk. Tandborstning med en vanlig tandborste kräver dock mer teknik och ansträngning för att uppnå ett bra resultat jämfört med en eltandborste.

Tänk på att varken en vanlig manuell tandborste eller en eltandborste kommer åt mellan dina tänder. Du behöver därför komplettera med tandtråd eller en mellanrumsborste.

Hur fungerar en eltandborste och hur använder man den?

Eltandborstar fungerar på olika sätt beroende på vilken teknik den använder. Sonisk och oscillerande är två vanliga tekniker som används för eltandborstar. En elektrisk tandborste kan använda en av dessa, men den kan även ha en kombination av båda.

 Vibrerande (Sonisk)

En sonisk eltandborste vibrerar, eller pulserar, på ett sätt som pressar in vattnet och tandkrämen mellan dina tänder och ditt tandkött vilket gör tandborstningen mer effektiv. De har ofta ett diamantformat borsthuvud. Med en sonisk eltandborste behöver du själv göra tandborströrelserna precis som med en vanlig manuell tandborste.

Roterande (Oscillerande)

En oscillerande eltandborste har ett litet, runt borsthuvud och rör sig från sida till sida samt upp och ned. Med denna typ av tandborste behöver du inte göra samma tandborströrelser som med en vanlig tandborste eller en sonisk eltandborste. Istället förflyttar du enbart din tandborste från tand till tand och låter den göra jobbet.

En eltandborste som använder både sonisk och oscillerande teknik är Oral-B Smart 4 4000N White Eltandborste. Den både roterar och pulserar vilket ger maximal effekt till din tandborstning.

Vilken eltandborste ska man välja?

När du ska välja vilken eltandborste du ska köpa bör du först fundera på vilken teknik du vill att den ska ha. Förutom vilken teknik den använder, är den största skillnaden vilka funktioner den har och dess tillbehör. Trycksensor, timer och rörelsesensorer är exempel på smarta funktioner som hjälper dig att borsta tänderna på ett bekvämt och mer effektivt sätt.

Rekommenderat av tandläkare

Att använda en elektrisk tandborste istället för en vanlig tandborste har flera fördelar och gör tandborstningen mer effektiv. Ett flertal varumärken, exempelvis Oral-B och Philips erbjuder eltandborstar som är rekommenderade av tandläkare.

Den bästa eltandborsten

Alla eltandborstar har olika funktioner och egenskaper och det gäller helt enkelt att hitta den som passar dig bäst. Eltandborstar från Oral-B har genomgått många tester och blivit utsedd till bäst i test inom ett flertal olika kategorier. De är en av de största tillverkarna av eltandborstar och har överlag fått höga betyg.

Några av våra mest sålda eltandborstar är:

1) Oral-B Genius X 20200S Roséguld Eltandborste

2) Oral-B Professional Gum Care 3 Eltandborste

3) Beconfident Eltandborste Sonic Elektrisk Whitening Tandborste Svart/Roséguld

Hur lång tid ska man borsta tänderna?

Den rekommenderade tiden du ska borsta dina tänder är två minuter, en minut per käke. Detta gäller oavsett om du borstar tänderna med en eltandborste eller en vanlig tandborste. Många elektriska tandborstar har en inbyggd timer som meddelar dig när det är dags att byta borstningssektion i munnen och när två minuter har gått.

 Byt borsthuvud med jämna mellanrum

När din tandborste blir sliten påverkas effekten av den och stråna kommer inte längre åt på vissa ställen. Du bör därför byta borsthuvud på din eltandborste minst var tredje månad. Märker du att ditt borsthuvud fort blir slitet kan du med fördel byta det varannan månad. Vissa elektriska tandborstar har indikatorer som visar när det är dags att byta borsthuvud. Här på MEDS hittar du extra borstar till eltandborstar från flera varumärken.

Så byter du borsthuvudet 

På en eltandborste byter du borsthuvudet genom att dra det rakt uppåt. Det lossnar då från handtaget. Sätt sedan dit ett nytt huvud genom att trycka ner det på handtaget. Se till att det nya borsthuvudet är av samma varumärke och att det är kompatibelt med din eltandborste.

Eltandborste för barn

Det finns ingen minimum ålder för när ett barn kan börja använda en elektrisk tandborste. Bebisar och småbarn behöver dock en tandborste med en extra mjuk borste. Folktandvården rekommenderar att använda en vanlig tandborste på barn upp till tre år. Ett litet barn kan ha svårt att hantera en eltandborste och en vuxen behöver oftast hjälpa till för att säkerställa att tänderna blir ordentligt borstade. Alla eltandborstar för barn har en rekommenderad ålder som står angiven på förpackningen. Oral-B erbjuder flera eltandborstar för barn med olika färger och motiv, bland annat Oral-B Junior Sensi UltraThin Eltandborste - en mycket bra eltandborste anpassad för barn från sex år.

Visa mer
Filtrera 0
Sortera
74 produkter
Filtrera
Generella filter 0
Mina val
Eko
Kampanj
Vegan
Nyheter
Receptbelagda
Eko 0
Kampanj 6
Vegan 1
Nyheter 0
Receptbelagda 0
Visa alla
Visa färre
Kategori 0
Mina val
eltandborstar
mellanrumsrengöring
tandborstar
tandvård för barn
eltandborstar 74
mellanrumsrengöring 1
tandborstar 48
tandvård för barn 18
Visa alla
Visa färre
Varumärken 0
Mina val
beconfident
les babygators
meds by meds
oral-b
pepsodent
philips
plackers
the humble co.
beconfident 6
les babygators 4
meds by meds 1
oral-b 39
pepsodent 3
philips 16
plackers 4
the humble co. 1
Visa alla
Visa färre
Egenskaper 0
Mina val
vegan
vegan 1
Visa alla
Visa färre
Just nu visas 40 av 74 produkter