Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.

Öronproppar

För högt ljud under en längre tid kan resultera i hörselnedsättning, något man kanske inte alltid tänker på när man höjer volymen på musiken, jobbar i buller eller lever i en högljudd stadsdel. Välj ett par öronproppar som passar dig och dina behov med rätt storlek så att de sitter bekvämt och på plats, med perfekt dämpning av ljud efter dina önskemål. Här på MEDS kan du köpa ett brett sortiment av öronproppar för både vuxna och barn.

Öronproppar skyddar din hörsel

Öronproppar är ett utmärkt sätt för att skydda dina öron och stänga ute oljud. Lever du med någon som snarkar kan ett par öronproppar dämpa ljudet av snarkningarna och du kan sova obesvärat. Du kan även använda öronproppar när du badar för att förhindra att du får vatten i öronen. Öronproppar är ett enkelt och effektivt sätt att skydda din hörsel mot skador.

Hur mycket ljud dämpar öronproppar?

Öronproppar kan minska ljud med upp till 40 dB, vilket är en hel del när man blir utsatt för störande och obehagliga ljud. Hur mycket ljud ett par öronproppar dämpar mäts i SNR (signal-brusförhållande). Detta värde står oftast utskrivet på förpackningen.

Olika typer av öronproppar

Öronproppar är vanligtvis tillverkade av silikon, skumplast eller vax. De har olika former och storlekar beroende på önskad effekt och användningsområde. Vissa öronproppar ska placeras inne i hörselgången och vissa utanför.

Silikon

Silikon-öronproppar ska inte föras in i hörselgången vilket gör att de passar bra för dig som har känsliga hörselgångar. De passar bra att använda när du ska bada och simma då de skyddar bra mot vatten. De är dessutom bra för att dämpa oljud. Du sätter in öronpropparna genom att forma silikonet till en boll, placera bollen på hörselgången och tryck ut den tills det sluter tätt. Du kan inte tvätta en silikonpropp men du kan använda den flera gånger.

Skumplast

Skumproppar är gjorda av ett mjukt och formbart skum och är mycket effektiva mot otrevliga och höga ljud. Denna typ av öronproppar ska placeras i hörselgången och blir därför lätt smutsiga. Av den anledningen ska du helst inte använda ett par skumproppar mer än en gång.

Så sätter du i dina öronproppar

1) Rulla ihop den formbara öronproppen med fingrarna.

2) Dra ditt öra uppåt och utåt. Detta ska du göra för att räta ut hörselgången.

3) Placera den ihoprullade proppen i örat.

4) Håll kvar ditt finger på änden av öronproppen tills den har expanderat och sitter bra i örat.

Vax

Vax är ett formbart material som anpassar sig efter din huds temperatur. Ska du använda öronproppar en lång tid, till exempel när du ska sova, kan ett par öronproppar av vax passa bra för dig. Öronproppar av vax ska, precis som silikonproppar, inte placeras inne i hörselgången och de går inte att tvätta.

 Öronproppar för olika tillfällen

Det finns många tillfällen då du blir utsatt för oönskade ljud, där ett par öronproppar är bra att ha.

När du sover

Många använder öronproppar när de sover på grund av att någon i deras närhet snarkar högt. Det är inte farligt att använda öronproppar när du sover. Vissa kan dock få ont i öronen av att använda öronproppar en längre tid. För att undvika detta är det viktigt att du hittar ett par bra öronproppar som är både bekväma och stänger ute oönskat ljud. Swedsafe Sleep är ett par öronproppar som är anpassade för att ge komfort och dämpa ljud när du sover.

När du badar

Vill du slippa den obehagliga känslan av vatten i örat kan du använda dig av öronproppar när du simmar. Har du känsliga hörgångar eller har lätt för att få öroninflammation kan vatten i örat göra ont ge en hel del besvär. SwedSafe Musik och Simpropp Large är ett par öronproppar med snören som är anpassade för att använda när du badar och simmar.

Vid flygresa

Har du problem med lock och smärta i öronen när du flyger kan öronproppar hjälpa. SwedSafe Flygpropp är tryckutjämnande och motverkar just lock och öronsmärtor under flygning. Denna typ av öronproppar finns för både vuxna och barn.

På en konsert

Är du musiker eller ska gå på en konsert eller ett annat event blir det oftast högljutt. Att utsätta dina öron för höga ljud under lång tid kan leda till hörselnedsättning och tinnitus. Öronproppar dämpar musiken och skyddar din hörsel.

Öronproppar för barn

Barn har känsligare öron och hörselgångar än vuxna och det är viktigt att de skyddas mot höga ljud för att undvika skador. Ska ditt barn bada eller vistas i högljudda miljöer finns det små öronproppar som är anpassade för just barn. Det kan vara svårt att få proppar att sitta på plats på barn. SwedSafe Kiddy Hörselkåpa lämpar sig för barn upp till tio år och är ett alternativ till öronproppar som då kan passa bättre.

Visa mer
Filtrera 0
Sortera
22 produkter
Filtrera
Generella filter 0
Mina val
Eko
Kampanj
Vegan
Nyheter
Receptbelagda
Eko 0
Kampanj 0
Vegan 0
Nyheter 0
Receptbelagda 0
Visa alla
Visa färre
Kategori 0
Mina val
babyprodukter
förband & bandage
praktiska hjälpmedel
sårrengöring
sömnhjälpmedel
öronbesvär
öronbesvär hos barn
öronproppar
babyprodukter 1
förband & bandage 1
praktiska hjälpmedel 4
sårrengöring 1
sömnhjälpmedel 1
öronbesvär 1
öronbesvär hos barn 3
öronproppar 22
Visa alla
Visa färre
Varumärken 0
Mina val
earplanes
onemed
swedsafe
earplanes 2
onemed 1
swedsafe 19
Visa alla
Visa färre