Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.

Tandkräm

Här kan du köpa tandkräm hos MEDS Apotek. I vårt sortiment hittar du tandkrämer för alla behov från varumärken som Zendium, Marvis, Colgate och Sensodyne. Komplettera gärna med munskölj och mellanrumsborste för en extra fräsch och frisk mun.

Tandkräm med och utan fluor

Fluor är ett ämne som motverkar karies och finns i de allra flesta tandkrämer. Om du borstar tänderna med en fluortandkräm två gånger om dagen så har du ett gott skydd mot karies. För ett extra starkt skydd rekommenderar vi också en munskölj med fluor. Folktandvården rekommenderar en tandkräm med fluor för god munhälsa.

I munnen finns skadliga bakterier som skapar en syra. Det är denna syra som fräter på tändernas emalj och kan orsaka skador. Dessa tandskador kallas karies och kan leda till hål i tänderna. En bra fluortandkräm kan också hjälpa till att reparera mindre skador i emaljen.

Tandkräm utan fluor

För dig som inte vill använda fluor finns tandkräm som ändå bidrar till en ren och fräsch mun. Kingfisher har en vegansk tandkräm utan fluor, färgämnen, smakämnen, konserveringsämnen och sötningsmedel. Tandkräm utan fluor ger inte ett fullgott skydd mot karies, men hjälper till att hålla tänderna rena och fräscha.

Vilken tandkräm är bra för mig?

Om du har en frisk mun och tänder fria från problem så funkar de flesta tandkrämer bra. Rekommendationerna är en tandkräm med fluor och utan microplaster – för dig och miljön. Borsta två gånger dagligen för bästa skydd!

Kaffe, te och rökning orsakar missfärgningar på tänderna. Även om inte alla missfärgningar är skadliga kan det ändå kännas ofräscht. En tandkräm med lätt vitgörande och polerande effekt kan bidra till vitare tänder.

Välj rätt tandkräm

De allra flesta har någon gång haft problem med mun och tänder. Karies, ilningar, blödande tandkött och muntorrhet är vanligt förekommande besvär. Om du har ont i en tand eller problem som påverkar vardagen bör du uppsöka vård. Många milda besvär går dock att behandla själv med rätt produkter.

Ilningar

Ilningar kallas också för isningar i tänderna och är ett vanligt problem. Smärtan uppkommer ofta när du äter eller dricker varmt eller kallt. Det går snabbt över av sig själv men kan vara mycket obehagligt.

Tack och lov finns tandkräm som hjälper mot ilningar i tänderna. Testa till exempel någon av tandkrämerna från Sensodyne som minskar ilningar och dessutom ger ett bra skydd mot karies.

Blödande tandkött

Tre av fyra vuxna upplever någon gång blödande tandkött. Det kan bero på känsligt tandkött eller att du borstat för hårt. Kom ihåg att byta din tandborste regelbundet. Ett ihållande svullet och rött tandkött kan dock tyda på en inflammation i tandköttet.

Om du har stora problem bör du söka vård, men ofta kan det bli bättre av att byta tandkräm. GUM Paroex är en tandkräm anpassad för att lindra blödande tandkött. Parodontax är också en bra tandkräm för daglig användning mot blödande tandkött.

Muntorrhet

Vissa sjukdomar och mediciner kan påverka salivproduktionen negativt. En sämre salivproduktion ger också ett sämre naturligt skydd mot karies. Vår saliv innehåller goda bakterier och enzymer som skyddar mot karies. Mindre salivmängd ger alltså en sämre motståndskraft.

Välj en tandkräm med fluor och gärna en som är anpassad för muntorrhet. Proxident tandkräm för muntorrhet finns både med och utan smak. Den är fri från SLS skummedel och innehåller inga konserveringsmedel eller färgämnen. GUM Hydral är också anpassad för känsliga och torra slemhinnor i munnen. Vid daglig användning hjälper den att återfukta slemhinnorna. Den ger dig dessutom ett bra skydd mot karies.

Dålig andedräkt

Dålig andedräkt är aldrig trevligt men går ofta lätt att behandla. Tandkrämen från SB12 innehåller zink och fluor som ger en fräsch och trevlig andedräkt. Den smakar starkt av mint och är endast för vuxna.

Alla tandkrämer från Zendium innehåller enzymer. Dessa enzymer stärker munnens naturliga hälsa och bidrar till en fräsch andedräkt och en god munhälsa!

Tandkräm för vitare tänder

Kaffe, te och rökning riskerar att ge missfärgade tänder. Om du har gula eller fläckiga tänder kan du med fördel använda en tandkräm som ger vitare tänder. hos oss kan du bland annat köpa daglig Kingfishers tandkräm med aktivt kol. Det aktiva kolet hjälper till att ge ett vitt och fint leende. Samtidigt ger den en fräsch känsla och trevlig andedräkt.

För en riktigt tuff kur för vitare tänder finns Whitening Boost tandkräm från Brilliant Smile. Det är en intensivkur som försiktigt löser upp ytliga missfärgningarna på tänderna. Även Beconfident har en kur för tandblekning för vitare tänder.

Ekologisk och vegansk tandkräm

För dig som vill handla eko och reko finns många schyssta produkter även inom tandkräm. Urtekram Mint & Green tea tandkräm är både vegansk och ekologisk. Tack vare tea tree-olja bidrar den också till en fräsch känsla men innehåller inte fluor. För en vegansk tandkräm med fluor kan du till exempel välja vi Colgate Smile for good. Den är dessutom ekologisk och fri från SLS skummedel.

Om du har besvär så som ömt tandkött, dålig andedräkt eller blödande tandkött är Australian Bodycare något för dig! Deras ekologiska och veganska tandkräm med Tea Tree olja är milt och snällt för munnen. Dessutom finns den i två smaker - kokos och mint.

Barntandkräm

Tandkräm för vuxna smakar ofta ganska starkt och uppskattas sällan av barn. Barntandkräm smakar därför mildare och finns ofta i varianter som jordgubb, tuttifrutti och bubbelgum. Fluortandkräm rekommenderas från första tanden för en god munhälsa. Proxident har tandkräm både för baby och barn. Jordan Kids för 0-5 år har också en mild smak av jordgubb.

Visa mer
Filtrera 0
Sortera
106 produkter
Filtrera
Generella filter 0
Mina val
Eko
Kampanj
Vegan
Nyheter
Receptbelagda
Eko 5
Kampanj 21
Vegan 11
Nyheter 0
Receptbelagda 0
Visa alla
Visa färre
Kategori 0
Mina val
dålig andedräkt
ilningar i tänderna
kariesförebyggande
mellanrumsrengöring
muntorrhet
reseförpackningar
tandblekning
tandborstar
tandkräm
tandköttsinflammation
tandprotes & bettskena
tandvård för barn
dålig andedräkt 2
ilningar i tänderna 9
kariesförebyggande 8
mellanrumsrengöring 1
muntorrhet 4
reseförpackningar 4
tandblekning 5
tandborstar 3
tandkräm 106
tandköttsinflammation 2
tandprotes & bettskena 1
tandvård för barn 15
Visa alla
Visa färre
Varumärken 0
Mina val
acta
beconfident
brilliant smile
clinomyn
colgate
dr organic
dr. bronner’s magic soaps
ekulf
flux
gum
haan
hismile
iwhite
jordan
kingfisher
oral-b
parodontax
pepsodent
proxident
sb12
sensodyne
the humble co.
urtekram
urtekram nordic beauty
weleda
zendium
acta 1
beconfident 2
brilliant smile 2
clinomyn 1
colgate 10
dr organic 1
dr. bronner’s magic soaps 1
ekulf 4
flux 3
gum 7
haan 6
hismile 1
iwhite 1
jordan 4
kingfisher 7
oral-b 13
parodontax 4
pepsodent 9
proxident 6
sb12 1
sensodyne 11
the humble co. 3
urtekram 1
urtekram nordic beauty 1
weleda 1
zendium 5
Visa alla
Visa färre
Beredningsform 0
Mina val
kräm
kräm 25
Visa alla
Visa färre
Egenskaper 0
Mina val
ekologisk
vegan
ekologisk 5
vegan 11
Visa alla
Visa färre
Humble Charcoal Tandkräm 75 ml
Vegan
35 kr (Rek.pris 45 kr)
Clinomyn Smokers tandkräm 75 ml
32 kr (Rek.pris 36 kr)
Flux Tandkräm 6+ år 75 ml
24 kr (Rek.pris 29 kr)
-20% Zendium Classic 75 ml
19 kr (Ord.pris 24 kr)
Gum Activital tandkräm 75 ml
32 kr (Rek.pris 39 kr)
Acta Tandkräm Original 125 ml
23 kr (Rek.pris 27 kr)
Just nu visas 40 av 106 produkter