Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.

Ont i halsen

Ont i halsen? Lindra ditt halsont med läkemedel och produkter som verkar bakteriehämmande och lokalbedövande i form av munhålespray, gurgelvatten med jod, sugtabletter och halstabletter. Du kan också ta test för att se om ditt halsont beror på halsfluss.
Filtrera 0
Sortera
90 produkter
Filtrera
Generella filter 0
Mina val
Eko
Kampanj
Vegan
Nyheter
Receptbelagda
Eko 0
Kampanj 3
Vegan 5
Nyheter 1
Receptbelagda 0
Visa alla
Visa färre
Kategori 0
Mina val
dålig andedräkt
förebygg & lindra
förkylning hos barn
glutenfritt
ont i halsen
pollenallergi
rethosta
självtester
smaksättning & sötning
superfood
dålig andedräkt 10
förebygg & lindra 6
förkylning hos barn 3
glutenfritt 6
ont i halsen 90
pollenallergi 2
rethosta 3
självtester 1
smaksättning & sötning 12
superfood 13
Visa alla
Visa färre
Varumärken 0
Mina val
a. vogel
bafucin
bertolix
bisolduo
coldy
coldzyme
dr dryels
dynamic code
fisherman's friend
gelorevoice
halls
kidsner
läkerol
manuka lab
mgo
mucoangin
navamedic
nyodex
orifarm
powerfruits
reckitt benckiser healthcare (scandinavia) a/s
senega
steens
strefen
strepsils
vicks
zyx
a. vogel 1
bafucin 4
bertolix 2
bisolduo 1
coldy 1
coldzyme 3
dr dryels 1
dynamic code 1
fisherman's friend 3
gelorevoice 1
halls 4
kidsner 1
läkerol 19
manuka lab 3
mgo 8
mucoangin 2
navamedic 1
nyodex 1
orifarm 1
powerfruits 1
reckitt benckiser healthcare (scandinavia) a/s 1
senega 1
steens 5
strefen 2
strepsils 8
vicks 10
zyx 4
Visa alla
Visa färre
Beredningsform 0
Mina val
flytande
spray
sugtablett
tablett
flytande 3
spray 6
sugtablett 51
tablett 1
Visa alla
Visa färre
Egenskaper 0
Mina val
glutenfri
laktosfri
sockerfri
utan tillsatt socker
vegan
välvald
glutenfri 6
laktosfri 6
sockerfri 7
utan tillsatt socker 6
vegan 5
välvald 6
Visa alla
Visa färre
MGO Manukahonung 300+ 250 g
289 kr (Rek.pris 369 kr)
Bafucin Mint, sugtablett 50 st
87 kr (Rek.pris 95 kr)
Coldy Halsspray 30 ml
120 kr (Rek.pris 149 kr)
Bafucin Mint, Sugtablett 25 st
48 kr (Rek.pris 55 kr)
Bisolduo Jordgubb & Mint 18 st
62 kr (Rek.pris 79 kr)
Just nu visas 40 av 90 produkter

Produkter som kan lindra halsont

Munhålespray

Med hjälp av en munhålespray kan du lindra dina symtom när du har ont i halsen.

RECEPTFRIA LÄKEMEDEL - MUNHÅLESPRAY
Strefen munhålespray,  Bertolix munhålespray och Coldamin munhålespray är alla receptfria läkemedel vid halsont. P.S. Läs alltid bipacksedeln innan du använder receptfria läkemedel.

  • Strefen. Smärtstillande och minskar svullnad (inflammation). Strefen innehåller den aktiva substansen flurbiprofen, som tillhör en grupp smärtstillande läkemedel som kallas icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID), som påverkar hur kroppen reagerar på smärta, svullnad och feber. Strefen fungerar därför symtomlindrande för dig som har smärtsam, svullen hals och sväljsvårigheter. Spraya direkt i halsen. Ska bara användas av vuxna över 18 år. 
  • Bertolix. Smärtstillande och minskar svullnad (inflammation). Bertolix innehåller den aktiva substansen bensydamin som tillhör en grupp läkemedel som kallas ickesteroida inflammatoriska läkemedel. Spraya direkt i halsen. Ska bara användas av vuxna över 18 år.
  • Coldamin. Smärtstillande och minskar svullnad (inflammation). innehåller den aktiva substansen bensydamin och kan användas av personer över 6 år.


VÄXTBASERAT LÄKEMEDEL - MUNHÅLESPRAY
Echinaforce-munhålespray är ett traditionellt växtbaserat läkemedel som använts för lindring av halsont i samband med förkylning. Innehåller extrakt av röd solhatt. Röd solhatt har rapporterats stimulera immunförsvaret och i studier har man sett att det kan förkorta antalet sjukdagar om du börjar vid första vid första symtom. Ska bara användas av vuxna över 18 år (ej gravid eller ammande).


CE-MÄRKT MEDICINTEKNISK PRODUKT - MUNHÅLESPRAY
Coldy halsspray är en CE-märkt medicinteknisk produkt som lindrar halsont samt förhindrar att bakterier och virus får fäste på slemhinnan. Börja vid första symtom för bäst effekt. För vuxna och barn från 4 år.

Gurgelvatten med jod

Nyodexs koncentrat är ett gurgelvatten med jod som kan lindra symtomen på halsont, genom att döda bakterier, virus och svamp i munhålan. Börja gurgla vid första symtom. För vuxna och barn över 12 år.

Smärtstillande

Smärtstillande läkemedel med substansen Ibuprofen, Naproxen eller Acetylsalicylsyra (exempelvis Treo eller Aspirin) både lindrar smärtan och verkar även antiinflammatoriskt.

Sugtabletter

Välj gärna sugtabletter som faktiskt lindrar dina symtom genom att de verkar smärtstillande, lokalbedövande och bakteriehämmande. Exempelvis de receptfria läkemedlen Strepsils, Strefen, Zyx och Bafucin.

Har du torr hals så kan även återfuktande sugtabletter så som GeloRevoice kännas skönt.


Kan ditt halsont bero på halsfluss? Ta test här!

Halsfluss orsakas oftast av bakterier och vanligast är bakteriearten Streptokocker grupp A. Halsont på grund av bakterier läker oftast ut av sig själv, men när infektionen är långgående kan man få hjälp av antibiotika. Däremot visar studier att antibiotika i snitt bara förkortar sjukdomsperioden med två dagar om du har streptokocker.
OBS! Kom ihåg att antibiotika endast hjälper mot bakterier, så har du ont i halsen på grund av virus så hjälper alltså inte antibiotika. 

För att få reda på om det är Streptokocker som orsakar din halsfluss kan du ta kontakt med din husläkare. Du kan också beställa ett prov online på MEDS Apotek. 

Långvarigt halsont (månader och år)?

Halsont beror ofta på virus eller bakterier, men då försvinner det efter ett par veckor eller liknande. Om du har haft ont i halsen under en längre period och det inte går över ska du kontakta din husläkare för utredning.

Långvarigt halsont kan bero på flera saker så som halsbränna, torra slemhinnor, allergi, munbråck, att du biter tänderna på natten och muskulaturen blir ansträngd, stress, ångest, utmattning, torr luft, nästäppa som gör att du andas genom munnen under natten - och halsen blir därmed torr och extra känslig för infektioner. Och i ovanliga fall - cancer.