Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.

Silverschampo

Silverschampo är den perfekta lösningen för dig som vill hålla kvar en kall och fräsch ton i ditt hår. Den här typen av schampo ger ditt hår en kallare nyans och neutraliserar gula och varma toner, oavsett om du har ljust eller mörkt hår. Här på MEDS kan du köpa silverschampo för alla hårtyper från populära varumärken som Fudge, Olaplex, Ida Warg och Indy Beauty.

Vad är ett silverschampo?

Silverschampo är en produkt som neutraliserar gula och orangea toner i håret och ger det en kall nyans. Schampot innehåller pigment som lägger sig som en hinna runt varje hårstrå, vilket gör att det upplevs kallare. Blåa pigment neutraliserar gula toner bättre, och lila pigment fungerar bättre mot orangea toner. Silverschampo varken bleker eller färgar ditt hår och ger heller inte ett permanent resultat.

Varför använder man silverschampo?

Du använder ett silverschampo för att få en kallare ton i håret. Både färgat och naturligt hår kan tappa färg och gulna med tiden. Ett silverschampo hjälper dig att korrigera de varma tonerna och ger ditt hår en fräsch och kall nyans. Det används främst av personer med blont hår, men kan även användas av personer med mörkt hår som vill uppnå en kallare ton i håret.

Hur ofta kan jag använda det?

Hur ofta du ska använda ett silverschampo är individuellt. Då denna typ av schampo är uttorkande för ditt hår, ska du helst inte använda ett silverschampo vid varje tvätt. Det är rekommenderat att använda ett silverschampo en till två gånger i veckan för att bibehålla ditt resultat. Använder du ett silverschampo för ofta kan dina hårstrån dra till sig för mycket pigment och ditt hår kan få en lila färg. I vissa fall går pigmenten inte att få bort med enbart tvätt och man kan då behöva bleka bort dem.

Så använder du ett silverschampo

Det är viktigt att du använder ditt silverschampo i rätt ordning för att uppnå maximal effekt.

1) Blöt ner håret med varmt vatten.

2) Använd ditt vanliga schampo. Rengör ditt hår som vanligt och skölj ur.

3) Nu är det dags för silverschampot. Läs anvisningarna noggrant gällande verkningstid på förpackningen för ditt silverschampo och följ dem. Skölj sedan ur ditt schampo.

4) Fortsätt sedan med din normala hårvårdsrutin.

 

Silverschampo fungerar på alla hårfärger

Vem som helst som önskar bli av med gula och varma toner i sitt hår kan använda ett silverschampo. Det är mest effektivt på ljust hår som blont och grått men kan även ge en kallare nyans till brunt och mörkt hår. Silverschampo går även bra att använda på löshår.

Ljust hår

Att använda silverschampo på ljust, grått eller vitt hår är en mycket effektiv metod för att bli av med gula och varma toner i håret. Du behöver dock tänka på att de lila pigmenten syns mer i ljust hår än i ett mörkt, och kan därför ge ditt hår en lila nyans om du använder dig av silverschampo.

Mörkt hår

Är du brunett eller har mörkare hår kommer resultatet av silverschampo inte vara lika framträdande som om du har ljust hår, men det kan hjälpa dig att få en kallare nyans på ditt hår. Har du varma röda toner i ditt hår kan ett silverschampo även dämpa dem.

Färgat och ofärgat hår

Du kan använda ett silverschampo på både färgat och ofärgat hår. När du färgar eller bleker ditt hår, blir dina hårstrån mer porösa och kommer därför dra till sig mer pigment än ett ofärgat hårstrå. Har du då slingor i håret kommer dina färgade hårslingor att få mer effekt än dina ofärgade.

Är silverschampo skadligt?

Silverschampo är inte skadligt och sliter inte på håret som många tror. Dock är silverschampo ofta starkare än ett vanligt schampo och kan därför torka ut både din hårbotten och ditt hår en aning. Har du då torrt och slitet hår sedan tidigare kan du använda dig av ett silverschampo med vårdande ingredienser och även se till att du inte använder det för ofta.

Under gravididet eller amning

Är du gravid eller ammar ska du inte utsätta dig för kemikalier i onödan. Du bör därför alltid rådgöra med en läkare innan du använder denna typ av produkter.

Vilket silverschampo är bäst?

Både Fudge Clean Blonde Violet-Toning Schampo och Olaplex No 4P Blonde Enhancer Toning Shampoo har blivit utsett till bäst-i-test i olika kategorier och är två mycket omtyckta silverschampon. 

Några av våra mest sålda silverschampon är:

KOLAI Silver Schampo
Ida Warg Silver Shampoo
Olaplex No.4P Blonde Enhancer Toning Schampo

Silverbalsam och silverinpackning

Har du väldigt torrt hår finns det andra, mer vårdande alternativ till silverschampo som kan vara bättre för dig. Silverbalsam och silverinpackning fungerar på samma sätt som ett silverschampo men är mer skonsamt mot ditt hår.

Visa mer
Filtrera 0
Sortera
25 produkter
Filtrera
Generella filter 0
Mina val
Eko
Kampanj
Vegan
Nyheter
Receptbelagda
Eko 0
Kampanj 2
Vegan 7
Nyheter 0
Receptbelagda 0
Visa alla
Visa färre
Kategori 0
Mina val
professionell hårvård
schampo
silverschampo
professionell hårvård 10
schampo 7
silverschampo 25
Visa alla
Visa färre
Varumärken 0
Mina val
antonio axu
aussie
bobby oduncu sweden
bruns
ellwo professional
fanola
fudge professional
hjärtligt
ida warg
indy beauty
joico
kolai
l'oréal professionals
mood
ogx
olaplex
redken
ref
antonio axu 2
aussie 1
bobby oduncu sweden 1
bruns 4
ellwo professional 2
fanola 2
fudge professional 2
hjärtligt 1
ida warg 1
indy beauty 1
joico 1
kolai 1
l'oréal professionals 1
mood 1
ogx 1
olaplex 1
redken 1
ref 1
Visa alla
Visa färre
Egenskaper 0
Mina val
parfymfri
vegan
parfymfri 1
vegan 7
Visa alla
Visa färre
Hårtyp 0
Mina val
alla hårtyper
normal
skadat
alla hårtyper 23
normal 2
skadat 4
Visa alla
Visa färre