Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.

Handledsskydd

Ett handledsskydd kan vara bekvämt och skönt att ha på sig om man t ex. har ett enformigt arbete, tränar en sport där handlederna får utstå mycket hög belastning eller om man återhämtar sig efter en skada. Ett handledsskydd finns i olika varianter för olika situationer.

Ett skönt stöd som ger stabilitet till handleden utan att kännas obekväm. Här på MEDS Apotek kan du köpa handledsskydd som ger dig den stabilitet du behöver.

När behöver jag ett handledsskydd?

Ett handledsskydd kan behövas av flera olika anledningar. Många använder handledsskydd när de arbetar om de har ett jobb med enformiga uppgifter. Ett handledsskydd kan ge extra stöd om du exempelvis sitter mycket vid datorn och skriver. Det kan också vara bra om du arbetar i butik eller med lokalvård och har många repetitiva rörelser varje dag.

Handledsskydd kan också användas vid sporter och andra aktiviteter. Då är det oftast lite kraftigare skydd som behövs.

Olika typer av handledsskydd

Det finns många olika typer av handledsskydd och de är anpassade att stödja på olika sätt. Några handledsskydd ger ett lätt stöd och bidrar med värme. Andra ger mer stöd för handleden och klarar en större belastning. Välj ett handledsskydd som passar dig och dina behov.

Om du har svårt att välja så kan du testa ett handledsskydd med avtagbar skena. Använd skenan när du känner att du behöver lite extra stöd och avlastning. Ta bort den när du vill ha lite mer flexibilitet och lite mindre stöd.

Handledsskydd utan skena

Handledsskydd utan skena är främst gjorda för att bidra med värme och för att öka blodcirkulation. De ger ett lätt stöd och kan vara sköna att ha när du skriver på datorn eller virkar. Det lilla stödet gör att du kan röra och använda handen som vanligt.

Handledsskydd med enkel skena

Om du behöver lite mer stöd så kan du använda ett handledsskydd med en skena. Skenan ger stabilitet åt handleden och kan sitta på antingen ovansidan eller undersidan av handen. Skenan är gjord i plast eller metall och ger både stabilitet och lätt kompression. Dessa typer av skydd är bra för dig som behöver lite extra stöd men ändå vill röra handen lite grann.

Handledsskydd med en skena är bra om du jobbar med uppgifter som kan slita på handleden. Du kan då få lite avlastning och stöd samtidigt som du behåller en del av rörligheten.

Handledsskydd med dubbel skena

Om du har gjort illa dig rejält eller behöver extra stöd så kan du behöva ett handledsskydd med två skenor. De dubbla skenorna är ofta lite längre för att ge extra stabilitet över hela handleden. Skenorna är oftast gjorda i plast eller aluminium och sitter både över och under handleden. Aluminium ger bättre stabilitet men plast kan vara lite lättare.

Visa mer
Filtrera 0
Sortera
13 produkter
Filtrera
Generella filter 0
Mina val
Eko
Kampanj
Vegan
Nyheter
Receptbelagda
Eko 0
Kampanj 0
Vegan 0
Nyheter 0
Receptbelagda 0
Visa alla
Visa färre
Kategori 0
Mina val
idrottsskador
idrottsskador 13
Visa alla
Visa färre
Varumärken 0
Mina val
back on track
futuro
rehband
swedish posture
back on track 3
futuro 4
rehband 5
swedish posture 1
Visa alla
Visa färre