Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.

Kondomer

Att använda en kondom vid samlag skyddar mot både könssjukdomar och oönskad graviditet. Det finns kondomer i olika storlekar, passformer och med varierande egenskaper. Här på MEDS hittar du flera sorters kondomer – kondomer med smak, knottriga kondomer, tunna kondomer och många fler. Vi har ett brett sortiment från välkända varumärken som RFSU och Durex. Använd gärna glidmedel tillsammans med din kondom.

Köp dina kondomer online hos MEDS!

Vad är en kondom?

En kondom är ett slags skydd, gjort av gummi eller plast som man sätter på penis eller en sexleksak vid samlag. Kondomer är en typ av preventivmedel och är den enda typen som skyddar mot både graviditet och könssjukdomar. De finns i en mängd olika storlekar och former. Kondomen har ett lager av glidmedel på insidan av kondomen som gör den enkel att sätta på. Materialet som de är gjorda av är latex. Om du är allergisk mot latexkondomer finns det istället latexfria alternativ, bland annat RFSU So Sensitive kondomer. En kondom håller i ungefär fem år från tillverkningsdatumet.

Undvik att bli smittad av könssjukdomar

Klamydia, gonorré, och hiv är bara några få exempel på könssjukdomar som smittar genom sexuellt umgänge. Många könssjukdomar är skadliga för oss och kan leda till bland annat sterilitet. Att använda kondom under sex hjälper dig att undvika att bli smittad av könssjukdomar och gör sexet säkrare för dig och ditt sällskap.

Skydda dig mot oönskad graviditet

Kondom är ett effektivt sätt att skydda sig mot oönskad graviditet. Till skillnad från andra vanliga preventivmedel för kvinnor som exempelvis p-piller, kopparspiral och p-stav, påverkar kondomer inte kroppen på samma sätt. Kondom är ett säkert preventivmedel och chansen att bli gravid är inte stor om man använder den på rätt sätt. Cirka två av hundra kvinnor som lever i par, blir gravida per år när de använder kondom som preventivmedel. Att man blir gravid trots att man har använt kondom beror oftast på att den inte har satts på korrekt eller att den gått sönder under samlaget. I det fall kan man ta ett akut p-piller, eller dagen efter-piller som det också kallas, för att förebygga graviditet.

Olika typer av kondomer

Det finns en mängd olika typer av kondomer med varierande egenskaper. Det finns kondomer som är tunna, tjocka, knottriga, bedövande och det finns till och med kondomer med smak. Vi har ett stort utbud av kondomer för alla dina behov.

För en naturlig känsla

För dig som föredrar sex utan kondom men ändå vill skydda dig är RFSU Thin Kondomer och Durex Fetherlite Ultra två utmärkta alternativ. De tunna kondomerna ger en hudnära och naturlig känsla. Trots att kondomen är tunn, ger den ett lika bra skydd mot sjukdomar och graviditet som andra sorters kondomer.

För extra uthållighet

Vissa kondomer har ett bedövande medel på insidan vilket gör att den som bär kondomen kan ha sex längre och får en fördröjd orgasm. Du kan även använda dig utav en tjock kondom för att få en liknande effekt. När kondomen är tjock blir känslan mindre vilket ofta gör att man kan hålla ut längre innan man får utlösning.

För extra stimulering

Kondomer är inte bara bra att använda för att skydda sig. Du kan även använda en kondom för att förstärka känslan för dig och den du har samlag med. Knottriga kondomer som RFSU Stimulate kondom, kondomer med stimulerande gel, till exempel Durex Mutual Climax och kondomer med olika smaker RFSU Sweet Aromakondomer ger extra stimulering till både kvinnor och män under sex.

Beställ dina kondomer online

På MEDS kan du köpa dina kondomer med snabb leverans direkt hem till dörren. Vi har ett brett sortiment av kondomer från RFSU och Durex. Hos oss kan du även beställa storpack med kondomer till billiga priser.

Några av våra mest sålda kondomer här på MEDS är:

RFSU Mixed kondomer 30 st

RFSU Power Boost kondomer 8 st

RFSU True Feeling kondomer 8 st

RFSU Thin kondomer 30 st

Kondom för tjejer

Den vanligaste typen av kondom är skapad för och ska användas av män men det finns även kondomer för tjejer som kallas femidom. En femidom är gjord av latex, precis som många kondomer för män är gjorda av, och ger ett lika bra skydd som en vanlig kondom.

Visa mer
Filtrera 0
Sortera
30 produkter
Filtrera
Generella filter 0
Mina val
Eko
Kampanj
Vegan
Nyheter
Receptbelagda
Eko 0
Kampanj 19
Vegan 9
Nyheter 0
Receptbelagda 0
Visa alla
Visa färre
Kategori 0
Mina val
kondomer
kondomer 30
Visa alla
Visa färre
Varumärken 0
Mina val
durex
rfsu
durex 11
rfsu 19
Visa alla
Visa färre
Egenskaper 0
Mina val
parfymfri
vegan
parfymfri 1
vegan 9
Visa alla
Visa färre
-20% RFSU Mixed kondomer 30 st
Vegan
87 kr (Ord.pris 109 kr)
-20% RFSU Thin kondomer 30 st
Vegan
92 kr (Ord.pris 115 kr)
-20% RFSU Profil kondomer 10 st
Vegan
39 kr (Ord.pris 49 kr)
-20% RFSU Profil kondomer 30 st
Vegan
87 kr (Ord.pris 109 kr)
Durex Pleasure Me kondomer 10 st
49 kr (Rek.pris 79 kr)
-20% RFSU Thin Kondomer 10 st
Vegan
39 kr (Ord.pris 49 kr)
-20% RFSU Grande kondomer 10 st
Vegan
47 kr (Ord.pris 59 kr)
-20% RFSU Kondomer 20 st
47 kr (Ord.pris 59 kr)
Durex Ultra Thin 30 kondomer
119 kr (Rek.pris 159 kr)
-20% RFSU Tight kondomer 10 st
Vegan
36 kr (Ord.pris 45 kr)
-20% RFSU Näkken kondomer 10 st
36 kr (Ord.pris 45 kr)
-20% RFSU Näkken kondomer 30 st
111 kr (Ord.pris 139 kr)
-20% RFSU 17006 kondomer 30 st
111 kr (Ord.pris 139 kr)
-20% RFSU Grande XL 15 st
79 kr (Ord.pris 99 kr)
-20% RFSU Tight kondomer 30 st
119 kr (Ord.pris 149 kr)
-20% RFSU Stimulate kondom 8 st
79 kr (Ord.pris 99 kr)
-20% RFSU Grande kondomer 30 st
123 kr (Ord.pris 154 kr)

Storleksguide: Köp rätt storlek på kondomen

  • RFSUs kondom Tight är 17,5 cm lång. Och har en bredd på 49 mm.
  • En "vanlig" kondom är runt 18 cm lång. Och har en bredd på 52 mm.
    Det är i regel inte några problem om ståndet är längre då kondomen är väldigt töjbar på längden. Enda risken är att kondomen kan glida upp på penisskaftet en bit under samlaget och i värsta fall glida av. Åtminstone om penisen är relativt smal, så att kondomen inte sitter åt ordentligt. Däremot kan det kännas besvärligt om man har en kort penis. Det kan kännas lite obehagligt eller mindre lustfyllt att kondomen skrynklar sig. Ett sätt att lösa det på är att dra kondomen över pungen också, då får kondomen fäste och stannar kvar. Det brukar kräva lite övning att lyckas med eftersom testiklarna i pungen kan glida omkring och vara lite knepiga att få in i kondomen.
  • RFSU Grande kondom är 19 cm lång. Har en bredd på 53 mm. 

Tunna kondomer


Latexfria kondomer – för dig med latexallergi

De flesta kondomerna är gjorda av latex och för de som är allergiska mot latexgummi så finns det plastkondomer. So Sensitive heter RFSU:s latexfria kondom. Den är inte lika elastisk och smiter inte åt på samma sätt som kondomer av latexgummi men är både starkare och leder värme bättre.


Pris – vår billigaste kondom

Vår billigaste kondomförpackning är Durex Regular Classic Kondomer 6 st, som kostar 39 kr (pris per kondom: 6,5kr).

Men om du räknar pris per kondom så blir det alltid billigare om du köper kondomer i storpack. Här är 3 billiga favoriter: