Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.

Kombucha

Kombucha är en god och nyttig dryck som blivit rejält trendig de senaste åren. Den fermenterade drycken är en riktigt smakbomb fylld med nyttigheter! Kombucha finns idag både som naturell och i olika smaker som ingefära, aloe vera, grönt te, gurka, hallon och citrus. Här kan du köpa kombucha från Renée Voltaire, Pureness, Da Carla, Humm Kombucha och många fler!

Hälsofördelar med kombucha

Kombucha är fermenterat te som fått mogna med hjälp av en speciell svamp, en scoby. Teet blir naturligt kolsyrat som en del av processen. För att göra kombucha behövs ett bra te och en välmående scoby. Under processen så fermenteras teet och blir en syrlig, frisk och alldeles underbar dryck! Fermenteringsprocessen bidrar också till en god bakteriekultur.

Opastöriserad kombucha har inte blivit uppvärmd, vilket behåller de goda bakterierna i drycken. Bakteriekulturen kommer av scobyn och fermenteringsprocessen.

3 anledningar till att dricka kombucha

1) Det är gott! Kombucha är perfekt som en törstsläckare, måltidsdryck och alternativ till alkohol. Det är också gott att göra glass på eller ha i en smoothie.

2) Kombucha är fullt av goda bakterier! Din mage kommer tacka dig när du dricker kombucha. Den levande bakteriekulturen är nämligen superbra för dig och din mage.

3) Finare hud, hår och naglar! Kombucha kan faktiskt öka produktionen av hyaluronsyra som bidrar till en frisk och fin hud.

Smaksatt eller naturell kombucha?

Från början var kombucha gjort på grönt eller svart te utan någon annan smaksättning – men idag finns även många smaksatta alternativ. Några vanliga smaksättningar är ingefära, gurka, gurkmeja och citrus. Testa dig fram för att se vilken du gillar bäst! Du kan även prova en helt vanlig kombucha med grönt te som får teets smaker att komma fram!

Visa mer
Filtrera 0
Sortera
23 produkter
Filtrera
Generella filter 0
Mina val
Eko
Kampanj
Vegan
Nyheter
Receptbelagda
Eko 19
Kampanj 5
Vegan 16
Nyheter 0
Receptbelagda 0
Visa alla
Visa färre
Kategori 0
Mina val
dryck
glutenfritt
dryck 23
glutenfritt 3
Visa alla
Visa färre
Varumärken 0
Mina val
clean eating
da carla
det lilla köksbryggeriet
humm
kultures
pureness
renée voltaire
clean eating 2
da carla 2
det lilla köksbryggeriet 1
humm 3
kultures 5
pureness 4
renée voltaire 6
Visa alla
Visa färre
Egenskaper 0
Mina val
ekologisk
glutenfri
laktosfri
vegan
ekologisk 19
glutenfri 3
laktosfri 2
vegan 16
Visa alla
Visa färre