Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.

Tuggummi

När du tuggar tuggummi skyddar du tänderna mot syraangrepp och karies. Förutom att det smakar gott, hjälper tuggummi även till att stärka emaljen på dina tänder samt att motverka missfärgningar och dålig andedräkt. På MEDS kan du köpa tuggummin för både vuxna och barn från varumärken som Extra, Flux, V6, Stimorol och SB12.

Skydda dina tänder mot karies och plack

Tuggummi har flera positiva effekter på våra tänder och vår munhälsa. I munnen har vi bakterier som bryter ner maten vi äter, vilket bildar en frätande syra som är skadlig för våra tänder. Genom att tugga tuggummi stimulerar du salivproduktionen i munnen. Saliven rengör din mun från de skadliga syrorna och bakterierna. Att tugga tuggummi minskar alltså risken för både karies och munsjukdomar.

Det finns flera olika typer av tuggummi med varierande egenskaper och innehåll. Att tugga tuggummi är ett effektivt sätt, för både vuxna och barn, att skydda sina tänder mot kariesangrepp.

Fluortuggummi

Fluor är ett ämne som används i tandvårdsprodukter, bland annat tuggummi. Det skyddar dina tänder och är effektivt för att motverka karies och hål i tänderna. Fluor stärker även din emalj och hjälper dig att hålla dina tänder hela och friska. Kombinera användandet av fluortuggummi med en tandkräm och munskölj som också innehåller fluor för att maximera effekten av din tandvård.

Sockerfritt tuggummi

Det finns flera sockerfria tuggummin på marknaden. Sockerfritt tuggummi innehåller ofta ämnet xylitol vilket är ett sötningsmedel som inte är skadligt för tänderna. Till skillnad från socker och andra typer av sötningsmedel, kan inte xylitol brytas ner av bakterierna i munnen. Det innebär att det inte skapas någon frätande syra som är skadlig för tänderna när du tuggar tuggummi med xylitol. Ett sockerfritt tuggummi som innehåller xylitol är därför utmärkt att tugga efter du har ätit för att skölja rent munnen.

Elastiskt tuggummi

Att tugga tuggummi är inte bara bra för tänderna. Själva tuggandet ger även ökat blodflöde till hjärnan vilket kan hjälpa dig att hantera stress samt ge en ökad koncentrationsförmåga. Ett elastiskt tuggummi är tuggummi som är gjort i silikon och som inte får sväljas. Det har ingen smak och ska enbart tuggas på för att aktivera musklerna i ansiktet och ge ökad blodtillförsel.

Förebygg dålig andedräkt och muntorrhet

Torr mun är en vanlig orsak till dålig andedräkt. När du tuggar tuggummi lurar du dina salivkörtlar till att producera mer saliv vilket sköljer bort bakterier och beläggningar som orsakar dålig andedräkt. Du som lider av muntorrhet kan tugga tuggummi för att lindra besvären.

Sluta röka med hjälp av tuggummi

Att använda sig utav nikotintuggummi är ett effektivt hjälpmedel för att sluta röka. Hos MEDS Apotek hittar du ett stort utbud av nikotintuggummi och andra typer av verktyg för dig som vill bli rökfri.

Hur länge ska man tugga tuggummi?

Hur lång tid du ska tugga tuggummi varierar beroende på varumärke och typ av tuggummi. Efter cirka 10–15 minuter av tuggande, stimuleras dina salivkörtlar och mängden saliv i munnen ökar, men en del tuggummin ska helst tuggas längre för att ge bäst effekt.

Undvik att svälja tuggummi

Det är inte farligt att svälja tuggummi. Du bör dock inte svälja tuggummi då de består av en gummibas som ditt matsmältningssystem inte kan bryta ner. Sväljer du ett tuggummi kommer det att passera, i princip orört, genom ditt tarmsystem. Det ligger inte kvar i magen längre än vanlig mat.

Visa mer
Filtrera 0
Sortera
46 produkter
Filtrera
Generella filter 0
Mina val
Eko
Kampanj
Vegan
Nyheter
Receptbelagda
Eko 0
Kampanj 0
Vegan 14
Nyheter 0
Receptbelagda 0
Visa alla
Visa färre
Kategori 0
Mina val
dålig andedräkt
energitillskott
hår hud & naglar
immunförsvar
kariesförebyggande
muntorrhet
muskler & leder
stärkande & uppiggande
tandvård för barn
tuggummi
dålig andedräkt 23
energitillskott 1
hår hud & naglar 1
immunförsvar 1
kariesförebyggande 23
muntorrhet 1
muskler & leder 1
stärkande & uppiggande 2
tandvård för barn 1
tuggummi 46
Visa alla
Visa färre
Varumärken 0
Mina val
extra
flux
good gum
peppersmith
proxident
sb12
shewy
the humble co.
true gum
v6
extra 8
flux 3
good gum 1
peppersmith 1
proxident 1
sb12 2
shewy 4
the humble co. 2
true gum 7
v6 17
Visa alla
Visa färre
Beredningsform 0
Mina val
tuggtablett
tuggummi
tuggtablett 4
tuggummi 12
Visa alla
Visa färre
Egenskaper 0
Mina val
glutenfri
laktosfri
utan tillsatt socker
vegan
glutenfri 4
laktosfri 4
utan tillsatt socker 12
vegan 14
Visa alla
Visa färre
Flux Tuggummi Coolmint
19 kr (Rek.pris 29 kr)
V6 Strength Sweet Menthol
29 kr (Rek.pris 35 kr)
V6 Dental Strawberry Mint
29 kr (Rek.pris 35 kr)
V6 Dental Care Strong Mint
29 kr (Rek.pris 35 kr)
V6 White Peppermint 50 st
29 kr (Rek.pris 35 kr)
V6 Strength Spearmint
29 kr (Rek.pris 35 kr)
V6 Dental Care Melon
29 kr (Rek.pris 35 kr)
V6 White Spearmint
29 kr (Rek.pris 35 kr)
Just nu visas 40 av 46 produkter