Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.

Nappar

En napp ger trygghet, tröst och lugn till småbarn under olika situationer. Den kan vara till stor hjälp när barnet ska sova och skänker både trygghet och tröst.

Vi har ett brett sortiment av nappar olika färger, utföranden, mönster och storlekar som passar olika tillfällen och åldrar (från nyfödda upp till 3 års ålder). Hos oss kan du köpa bra nappar till din bebis från välkända varumärken som Bibs, Mam, Esska och många fler.

Ger tröst och trygghet till din bebis

En napp är ett mycket viktigt hjälpmedel som gör att din bebis känner sig trygg och lugn i flera situationer. Storleken på nappar är anpassad utifrån hur gammal bebisen som ska använda den är. En nyfödd bebis behöver ha en väldigt liten napp medan ett lite äldre barn behöver en napp som är något större. Det finns nappar som är gjorda på ett hållbart sätt av miljövänliga material.

Nappar för olika åldrar

Vilken napp ditt barn ska ha beror på hur gammal din bebis är. Nappar brukar delas in i ålderspann, bland annat 0-2 månader, 0-6 månader och 6-16 månader. En nyfödd bebis bör börja med en liten napp som MAM Start Napp 0-2 månader. Vi har ett brett sortiment av nappar med olika färger, utföranden, mönster och storlekar som passar olika tillfällen och åldrar, från nyfödda upp till 3 års ålder.

Vilka nappar är bäst?

Nappar från varumärkena BIBSMAM och Philips har flera gånger blivit utsedda till bäst i test i olika kategorier. Hos oss kan du enkelt och smidigt beställa testvinnande nappar och få dem levererade direkt hem till brevlådan. Den napp som är bäst för just din baby beror främst på vilken ålder och i vilket stadie ditt barn är i. Du bör även tänka på vilket material nappen är gjord av. Sugdelen på en napp är ofta gjord av silikon eller latex. Silikon är ett syntetiskt material med lång hållbarhet men det är känsligt mot påfrestningar, till exempel mot bett. Latex är ett naturmaterial som är mer elastiskt och tåligare men har kortare livslängd jämfört med silikon. Om din bebis biter mycket på nappen kan det därför vara bättre med en napp av latex. Vi har ett brett sortiment av nappar i både silikon och latex.

Hur många nappar behöver man?

Nappar tappas lätt bort och går sönder vilket gör att det går åt en hel del. Att veta exakt hur många nappar du behöver är svårt att räkna ut men man behöver oftast åtminstone 2-3 stycken nappar som din bebis kan alternera mellan. För att se till att du alltid är redo med en napp till din bebis när tröst behövs kan det vara en bra idé att köpa nappar i storpack.

Att rengöra nappar

Många företag rekommenderar att sterilisera nappen innan ditt barn använder den första gången och även emellanåt för att hålla den fri från svamp och andra bakterier. Du steriliserar en napp genom att använda kokande vatten på olika sätt. Vissa nappar, till exempel nappar från varumärket BIBS, får inte kokas utan ska enbart läggas ner i varmt vatten. Andra nappar kan du sterilisera genom att använda dig av mikrovågsugnen. Var därför noga med att läsa instruktionerna för vad som gäller rengöring av just dina nappar.

Så kokar du nappar:

1. Fyll en kastrull med vatten.

2. Koka upp vattnet och släpp ner napparna.

3. Låt dem sjuda i cirka fem minuter.

4. Plocka upp napparna och tryck ur eventuellt vatten som hamnat i sugdelen.

5. Låt napparna svalna och torka.

Byt ut nappar regelbundet

Det är vanligt att sugdelen på nappen tappar form och elasticitet efter de använts en längre tid. Du bör byta ut ditt barns nappar efter ungefär 1-2 månaders användning. Om ditt barns napp är trasig på något sätt ska du byta ut den direkt. Nappar gjorda i latex blir klibbiga och porösa efter en tids användning. Byt ut nappen så fort detta uppstår.

Visa mer
Filtrera 0
Sortera
266 produkter
Filtrera
Generella filter 0
Mina val
Eko
Kampanj
Vegan
Nyheter
Receptbelagda
Eko 0
Kampanj 6
Vegan 0
Nyheter 0
Receptbelagda 0
Visa alla
Visa färre
Kategori 0
Mina val
amma & mata
barnmat
doseringshjälpmedel
nappar & bitringar
amma & mata 6
barnmat 2
doseringshjälpmedel 1
nappar & bitringar 265
Visa alla
Visa färre
Varumärken 0
Mina val
bibs
elodie
esska of sweden
frida baby
herobility
mam
philips avent
tommee tippee
twistshake
bibs 161
elodie 19
esska of sweden 10
frida baby 1
herobility 15
mam 38
philips avent 9
tommee tippee 1
twistshake 12
Visa alla
Visa färre
Just nu visas 40 av 266 produkter