Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.

Hårborttagningskräm

Med hjälp av en hårborttagningskräm kan du på ett enkelt sätt, utan smärta, få bort oönskad hårväxt (och utan att riskera att skära dig!). Vi har ett stort sortiment från kända varumärken som Veet, Andrea och Luam. Här kan du köpa hårborttagningskräm för både ansikte, kropp och intim – för både kvinnor och män.

Smärtfri metod för hårborttagning

Hårborttagningskräm är mer skonsamt och snällare mot huden jämfört med andra metoder för hårborttagning, exempelvis rakhyvel, rakapparat, vax och epilator. Att använda sig utav en hårborttagningskräm är ett smärtfritt och säkert sätt för att ta bort oönskad hårväxt. Denna metod passar extra bra för dig med känslig hud och lättirriterad hud.

Hur fungerar hårborttagningskräm?

Hår består av ett protein som heter keratin. Hårborttagningskräm innehåller kemikalier som bryter ner keratinet i hårstrået vilket gör att det tunnas ut, blir svagt och till slut löses upp. Du kan sedan använda en skrapa eller en skrubbsvamp för att enkelt torka av håret från kroppen. Hårborttagningskräm är ett enkelt och smärtfritt alternativ till rakhyvel och vax. Det ger dessutom ett mer bestående resultat. Det är inte farligt att använda hårborttagningskräm.

Hårborttagningsmetod för hela kroppen

Du kan använda hårborttagningskräm på i stort sett hela din kropp. Det finns flera sorters hårborttagningskrämer med olika formula, anpassade för var på kroppen du ska använda den. En hårborttagningskräm som är anpassad för att använda i ansiktet har en mildare formula än en kräm du ska använda på kroppen eftersom huden i ansiktet är känsligare. Var noga med att följa anvisningarna och att enbart använda produkten på anvisat område. Glöm inte att du alltid ska testa din hårborttagningskräm på ett litet område på huden innan du påbörjar en behandling. Det ska du göra för att säkerställa att du inte är allergisk mot produkten.

Avlägsna hår på kroppen

Hårborttagningskräm är ett effektivt sätt att avlägsna hår från armar, ben, rygg, armhåla och huvud. Det är enkelt att använda och ger resultat på bara några få minuter. Hårborttagningskräm hjälper dig att ta bort hår på ett skonsamt sätt och ger ett mjukt och silkeslent resultat. Det finns dessutom hårborttagningskrämer som du kan använda i duschen, till exempel Veet Pure In-Shower Hårborttagning, vilket gör det ännu smidigare att ta bort hår.

Snabbt resultat som håller i flera dagar

En hårborttagningskräm löser upp håret precis under hudytan vid roten. Resultatet kan hålla i flera dagar. Eftersom en kräm inte kapar av hårstrået på samma sätt som en rakhyvel, får du inte samma stubbiga känsla när ditt hår växer tillbaka.

Så använder du en hårborttagningskräm:

1) Tvätta området du vill avlägsna hår från.

2) Gör först en provbehandling på ett litet testområde. Om din hud inte reagerar med rodnad eller irritation kan du fortsätta behandlingen.

3) Smörj in området med ett jämnt lager av krämen. Krämen ska täcka hela hårstået.

4) Vänta den rekommenderade tiden som står angiven på produkten.

5) Skrapa eller torka av krämen med hjälp av en spatel, skrubbsvamp eller en blöt trasa.

6) Skölj av området och torka.

Vilken hårborttagningskräm är bäst?

Vilken hårborttagningskräm som är rätt för dig beror på var på kroppen du ska använda den. Veet och deras krämer för hårborttagning har blivit utsedda till bäst i test i ett flertal olika kategorier. Hårborttagningskräm från Veet finns i flera olika utföranden och med varierande formula, anpassade för olika hudtyper. Deras produkter innehåller vårdande och aktiva ingrediensers som ger fukt till huden samtidigt som de effektivt löser upp hårstråna. Här på MEDS kan du beställa testvinnande hårborttagningskräm från Veet och få den snabbt levererad direkt hem till brevlådan.

Några av våra bästsäljande hårborttagningskrämer för män och kvinnor är:

No Hair Crew Intimate Hair Removal Cream 100 ml

Veet Hårborttagningskräm Torr hud 200 ml

Veet Spray On Hårborttagningskräm Sensitive Skin 150 ml

Andrea Gentle Hair Remover Face

Använda hårborttagningskräm under en graviditet

Att använda en hårborttagningskräm när du är gravid utgör ingen risk, varken för dig eller barnet. Under en graviditet påverkas hormonerna i kroppen vilket kan göra huden mer känslig för yttre påfrestningar som till exempel rakning eller att använda en epilator. Det är därför rekommenderat att använda en mer skonsam metod för hårborttagning, som just hårborttagningskräm, under en graviditet.

Visa mer
Filtrera 0
Sortera
14 produkter
Filtrera
Generella filter 0
Mina val
Eko
Kampanj
Vegan
Nyheter
Receptbelagda
Eko 2
Kampanj 1
Vegan 2
Nyheter 0
Receptbelagda 0
Visa alla
Visa färre
Kategori 0
Mina val
hårborttagning & rakning
intimrakning
hårborttagning & rakning 14
intimrakning 2
Visa alla
Visa färre
Varumärken 0
Mina val
andrea
no hair crew
veet
andrea 3
no hair crew 2
veet 9
Visa alla
Visa färre
Egenskaper 0
Mina val
ekologisk
vegan
ekologisk 2
vegan 2
Visa alla
Visa färre
Hudtyp 0
Mina val
alla hudtyper
känslig & irriterad
normal
torr
alla hudtyper 8
känslig & irriterad 2
normal 3
torr 2
Visa alla
Visa färre

Hårborttagningskräm för ansiktet

När du ska ta bort hår i ansiktet är det viktigt att du använder en mild hårborttagningskräm som är gjord för just detta. Testa också produkten först på ett område lika stort som en gammal fem-krona innan du gör hela ansiktet, så du vet om din hud klarar av detta. Andrea Gentle Hair Remover Face är en bra hårborttagningskräm för ansiktet

Ett annat alternativ är att bleka mörka hårstrån i ansiktet, med hjälp av Andrea Gentle Bleach Creme Face

Intim-hårborttagningskrämer 

Vi har flera hårborttagningskrämer som fungerar att använda i intimområdet. Viktigt dock att detta gäller exempelvis bikinilinjen och ska inte komma i kontakt med slemhinnor. Två krämer vi rekommenderar för hårborttagning i intimområdet är: Veet In-Shower Hårborttagning och LUAM Hårborttagning.