Förkylning

Förkylning är en vanlig åkomma med hosta, snuva och huvudvärk, som även kan leda till feber. En förkylning orsakas av ett förkylningsvirus som går över av sig självt. Inkubationstid för en förkylning kan variera.

Vid en långvarig förkylning kan det vara skönt att påskynda läkningen och lindra symtomen med produkter som du hittar i vårt sortiment. Vi har allt du behöver för att lindra dina förkylningssymtom för att slippa snuva, hosta och nysningar.

Visa mer
-20% Coldy Halsspray 30 ml
87 kr (Ord.pris 109 kr)
-20% ColdyStop nässpray 15 ml
74 kr (Ord.pris 93 kr)
-15% Nozoil Eukalyptus 10 ml
62 kr (Ord.pris 73 kr)
Physiomer Baby Mist, 115 ml
79 kr (Rek.pris 99 kr)
-15% O2 Näsfilter Small 10 st
101 kr (Ord.pris 119 kr)
-15% O2 Näsfilter Large 10 st
101 kr (Ord.pris 119 kr)
-16% O2 Näsfilter Medium 3 st
41 kr (Ord.pris 49 kr)
-16% O2 Näsfilter Small 3 st
41 kr (Ord.pris 49 kr)
-16% O2 Näsfilter Large 3 st
41 kr (Ord.pris 49 kr)
-16% O2 Näsfilter X-Small 3 st
41 kr (Ord.pris 49 kr)
Physiomer Strong Jet 210 ml
84 kr (Rek.pris 99 kr)
-15% O2 Näsfilter Medium 10 st
101 kr (Ord.pris 119 kr)
Renässans Näsdroppar 20 x 2 ml
29 kr (Rek.pris 45 kr)
Just nu visas 40 av 184 produkter

Hosta kopplat till förkylning

När slemhinnorna i luftrören blir irriterade är det vanligt med rethosta. Efter ett tag kan det bildas mer slem i luftvägarna och rethostan övergår till slemhosta.

Upphostningarna kan vara gula eller gröna till färgen och är en naturlig följd av vanliga förkylningsvirus och är inte ett tecken på en komplikation.

Hostan kan finnas kvar ett tag efter förkylningen vilket beror på att slemhinnorna fortfarande är känsliga. Den går oftast över på 2-4 veckor.


Feber kopplat till förkylning

I samband med en förkylning kan du ibland få feber som håller i sig i några dagar. Det behöver inte betyda att du har fått en allvarligare sjukdom. När du har feber så förlorar kroppen mycket vätska så det är viktigt att fylla på rikligt med vatten. Det kan även vara bra med vätskeersättning

Oftast behöver du inte behandla febern med febernedsättande läkemedel. Men om du mår dåligt av febern och till exempel har ont i kroppen eller sover dåligt kan du ha hjälp av sådana läkemedel. som innehåller paracetamol, till exempel Alvedon eller Panodil, eller ibuprofen, till exempel Ibumetin eller Ipren.


Förebygga förkylning med ColdZyme

Om du tränar inför ett motionslopp eller ser fram emot något du absolut inte kan missa. Oavsett vad så är ColdZyme framtagen för att förebygga förkylning. Om du är i riskzonen att bli förkyld så ska du spraya 2 gånger varannan timme men max 6 gånger per dygn. 


Att tänka på för att inte bli förkyld

  • Tvätta händerna ofta, både noga och ofta.
  • Använd handsprit.
  • Försök att sova ca. 7-8 timmar per natt.
  • Undvik stress och försök att varva ner.
  • Träna måttligt och regelbundet.
  • Ät varierad kost.

Hur smittar förkylning?

Förkylning smittar väldigt lätt och det gäller särskilt när de första symtomen börjar märkas och under sjukdomens första dagar. Smittan är luftburen och sprids genom luften när den som är sjuk nyser eller hostar. Då bildas små droppar och i dem finns viruset.

Förkylning sprids också genom handslag och andra former av direktkontakt. Då kan viruset till exempel sprida sig genom att du gnuggar dig i ögonen efter att ha hälsat på en person som är förkyld.

Viruset kan också sprida sig indirekt genom att du till exempel tar i ett dörrhandtag där ett virus tidigare har landat. Virus och bakterier kan ibland överleva i flera timmar där de har landat.


Mina recept Sortiment Kampanjer Varumärken Mitt konto