Allergi

Allergi är en folksjukdom som drabbar ca 40% av Sveriges befolkning på olika sätt och i olika hög grad. Vad är jag allergisk mot? Man kan känna av allergiska symtom mot det mesta i vardagen, men den vanligaste orsaken till allergi är en överkänslighet mot pollen, även kallat höstsnuva. Är man överkänslig mot pollen så beräknar man att gräs- och björkpollen är det som orsakar de flesta allergiska besvären.

Allergi symtom

Allergi kan visa sig på olika sätt och kan antingen påverka personen mycket eller lite. Vanliga allergiska symtom är rinnsnuva, nästäppa, nysningar samt kliande näsa och ögon. Andra vanliga symtom kan även vara röda och irriterande ögon.

Behandla allergi

Vill du behandla din allergi är det viktigt att både förbygga och behandla symtomen innan och när de har dykt upp. Med hjälp av allergidämpande produkter som innehåller antihistamin kan du i förebyggande syfte förbereda kroppen för de situationer du kommer utsättas för det du är allergisk mot.

Det finns olika sätt att behandla sin allergi på. Försök i den mån det går att undvika det du är allergisk mot, annars finns det många olika receptfria- och receptbelagda läkemedel att vända sig till för att lindra allergibesvären. Som allergi nässpray, allergi ögondroppar, allergitabletter och pollenallergi.

Vid långvariga, kraftigare besvär och inte minst vid symptom från andningsvägarna rekommenderar vi dig att kontakta vården för konsultation. 

Visa mer
Renässans Näsdroppar 20 x 2 ml
29 kr (Rek.pris 45 kr)
Physiomer Strong Jet 210 ml
84 kr (Rek.pris 99 kr)
Nezefri Menthol 20 ml
59 kr (Rek.pris 75 kr)
Yogi's NoseBuddy Blå
129 kr (Rek.pris 185 kr)
Yogi's NoseBuddy Grön
129 kr (Rek.pris 185 kr)
Nozoil Eukalyptus 10 ml
73 kr (Rek.pris 99 kr)
FLO Nässkölj Startpaket
135 kr (Rek.pris 169 kr)
O2 Näsfilter Small 3 st
49 kr (Rek.pris 59 kr)
Clarityn tablett 10 mg 14 st
74 kr (Rek.pris 93 kr)
O2 Näsfilter Large 10 st
119 kr (Rek.pris 139 kr)
O2 Näsfilter Medium 3 st
49 kr (Rek.pris 59 kr)
Just nu visas 60 av 81 produkter
Mina recept Sortiment Kampanjer Varumärken Mitt konto
Hej!
Signa upp dig på vårt nyhetsbrev - få rabattkod på 15%!
Fantastiska erbjudanden varje vecka!
Vänta...
Tack!
För att du vill ta del av vårt nyhetsbrev!