Allergi

Symtom orsakat av en allergi?

Allergi är en folksjukdom som drabbar ca 40% av Sveriges befolkning på olika sätt och i olika hög grad. Vad är jag allergisk mot? Man kan känna av allergiska symtom mot det mesta i vardagen, men den vanligaste orsaken till allergi är en överkänslighet mot pollen, även kallat höstsnuva. Är man överkänslig mot pollen så beräknar man att gräs- och björkpollen är det som orsakar de flesta allergiska besvären.

Allergiska symtom!

Allergi kan visa sig på olika sätt och kan antingen påverka personen mycket eller lite. Vanliga allergiska symtom är rinnsnuva, nästäppa, nysningar samt kliande näsa och ögon. Andra vanliga symtom kan även vara röda och irriterande ögon.

Behandla sin allergi!

Vill du behandla din allergi är det viktigt att både förbygga och behandla symtomen innan och när de har dykt upp. Med hjälp av allergidämpande produkter som innehåller antihistamin kan du i förebyggande syfte förbereda kroppen för de situationer du kommer utsättas för det du är allergisk mot.

Hur kan jag behandla min allergi?

Det finns olika sätt att behandla sin allergi på. Försök i den mån det går att undvika det du är allergisk mot, annars finns det många olika receptfria- och receptbelagda läkemedel att vända sig till för att lindra allergibesvären. Som allergi nässpray, allergi ögondroppar, allergitabletter och pollenallergi.

Vid långvariga, kraftigare besvär och inte minst vid symptom från andningsvägarna rekommenderar vi dig att kontakta vården för konsultation. 

Visa mer
Mina recept Sortiment Kampanjer Varumärken Mitt konto

10%

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev - få rabattkod på 10 %!

Fantastiska erbjudanden varje vecka!

Vänta...

Tack!

För att du vill ta del av vårt nyhetsbrev!