Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.

Intimrakning

Intimrakning och hårborttagning anpassad för huden nära underlivet, som kommer nära den känsliga huden utan att irritera. Med rakningsprodukter anpassande för intimområdet undviker du röda prickar, infekterade hårsäckar och eventuella irritationer.

I vårt sortiment med produkter inom intimrakning har vi allt från rakgel, vaxremsor för bikinilinjen, mjukgörande rakhyvlar och beautystylers lämpade för bikinilinjen och underlivet.

Metoder för hårborttagning i intimområdet

Det finns flera metoder för att ta bort hår i intimområdet, alla har sina fördelar och nackdelar. Testa dig fram för att hitta den metod som passar bäst för dig och dina behov. Hos oss kan du hitta produkter som underlättar vid intimrakning.

Rakapparat och trimmer

Med en rakapparat eller trimmer kan du enkelt ta bort hår på intima delar, men även resten av kroppen. Denna metod för hårborttagning är smärtfri, skonsam mot huden och orsakar sällan irritation eller röda prickar. Du behöver inte använda raklödder eller rakgel men får dock inte ett lika lent resultat som du kan få med till exempel en rakhyvel eller en epilator.

Braun Silk-épil Lady Shaver är en rakapparat för intimrakning, speciellt framtagen för kvinnor som rakar och samtidigt exfolierar din hud.

Philips Oneblade är en elektrisk rakhyvel som du kan använda för intimrakning men även för att trimma och raka hår på övriga delar av kroppen.

Rakhyvel

Med en rakhyvel kommer du nära huden när du rakar intima delar vilket ger ett lent resultat. Rakhyvlar som är framtagna för att användas i intimområdet har ofta en remsa med återfuktande och mjukgörande medel. Medlet i remsan hjälper till att skydda huden och underlättar vid rakning. Det är ett smidigt och snabbt sätt att ta bort hår men kan orsaka irriterad hud. I vårt sortiment hittar du rakhyvlar för enkel intimrakning för kvinnor och män.

Epilator

En epilator är en apparat som, med hjälp av plattor som fungerar som pincetter, tar bort hår från roten. Epilering är en mer smärtsam metod för många, men resultatet håller längre jämfört med en rakhyvel eller rakapparat. Använder du epilator för att ta bort hår under en längre tid, kommer mängden hår som växer tillbaka att minska. Det är inte rekommenderat att använda en epilator direkt på könsorganet. Den är däremot utmärkt för att ta bort hår runt omkring, exempelvis på bikinilinjen.

Använd rätt produkter för intimrakning

Huden i intimområdet är extra tunn och känslig jämfört med andra ställen på kroppen. Därför är det är viktigt att du vårdar din hud före, under och efter rakning med rätt typ av produkter. Här på MEDS hittar du ett stort utbud av produkter inom intimrakning från populära varumärken som RFSU, Deodoc, Gillette, Veet och många fler.

Förbered huden inför rakning

Tvätta området med ljummet vatten för att mjuka upp både huden och håret. För att minimera risken för röd och irriterad hud kan du även använda en olja, till exempel DeoDoc Pre-Shave oil Fresh Coconut som är en olja, anpassad för intimområdet. Oljan lägger sig som ett skyddande lager mellan din hud och rakhyveln och hjälper dig att få ett silkeslent resultat.

Under rakningen

Ett raklödder eller en rakgel underlättar rakningen genom att göra håret mjukare och därmed enklare att skära av. Det gör även att du enkelt kan se vart du har rakat och inte. Din rakhyvel glider över huden bättre vilket minskar risken för att din hud ska bli röd och irriterad.

Behandla din hud efter intimrakning

För att undvika irriterad hud efter rakning bör du efterbehandla området. Genom att använda milda och återfuktande produkter, anpassade för intimrakning, minskar du risken för irriterad hud. Det motverkar även andra besvär som röda prickar, klåda och inåtväxande hår. RFSU Intim Cooling Balm är en aftershave-gel, som lugnar och svalkar huden samt hjälper dig att undvika röda utslag vid intimrakning.

Bästa rakhyveln för intimrakning

En rakhyvel som ska användas på intimområdet behöver vara flexibel och skonsam mot huden. Vissa rakhyvlar har en remsa med återfuktande ämnen som hjälper till att minska irritation på huden när du använder den. Gilette Venus Swirl är en populär rakhyvel för intimrakning och har blivit utsedd till till vinnare i kategorin Bästa rakhyveln för kvinnor. Här på MEDS kan du köpa Venus Swirl Extra Smooth Rakblad som ger en mjuk rakning och silkeslent resultat.

Tips vid intimrakning

1) Rengör området med en intimtvätt.

2) Applicera alltid ett raklödder eller en rakgel som är anpassad för att användas i intimområdet.

3) Använd en bra och ren rakhyvel med vassa blad. En slö rakhyvel kan skada och irritera huden.

4) Raka medhårs för att undvika röda prickar och inåtväxande hårstrån.

5) Avsluta rakningen med att skölja området med kallt vatten.

6) Byt ut din rakhyvel regelbundet.

Visa mer
Filtrera 0
Sortera
36 produkter
Filtrera
Generella filter 0
Mina val
Eko
Kampanj
Vegan
Nyheter
Receptbelagda
Eko 1
Kampanj 0
Vegan 13
Nyheter 0
Receptbelagda 0
Visa alla
Visa färre
Kategori 0
Mina val
hårborttagning & rakning
intimrakning
intimtvätt
obalans i underlivet
hårborttagning & rakning 14
intimrakning 36
intimtvätt 2
obalans i underlivet 1
Visa alla
Visa färre
Varumärken 0
Mina val
aco
andrea
australian bodycare
avivir
braun
deodoc
gillette
ln
multi-gyn
no hair crew
rfsu
topcare
veet
venus
aco 2
andrea 1
australian bodycare 5
avivir 1
braun 2
deodoc 8
gillette 1
ln 2
multi-gyn 2
no hair crew 2
rfsu 3
topcare 1
veet 4
venus 2
Visa alla
Visa färre
Egenskaper 0
Mina val
ekologisk
parfymfri
vegan
ekologisk 1
parfymfri 9
vegan 13
Visa alla
Visa färre
Hudtyp 0
Mina val
alla hudtyper
känslig & irriterad
normal
torr
alla hudtyper 26
känslig & irriterad 6
normal 1
torr 1
Visa alla
Visa färre
Andrea Brazilian Wax
99 kr (Rek.pris 149 kr)
RFSU Intim Easy Shave Gel 150 ml
Vegan
43 kr (Rek.pris 55 kr)
RFSU Intim Cooling Balm 40 ml
Vegan
44 kr (Rek.pris 59 kr)
Veet Wax Strips Bikini 16 st
53 kr (Rek.pris 69 kr)