Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.

Solglasögon

Här kan du köpa solglasögon för dam, herr och barn. Solglasögon kan vara accessoarer som sätter pricken över i:et på din stil. Det kan också vara räddningen för att slippa huvudvärk en solig dag på stranden eller dölja spåren efter gårdagens fest. Ett par schyssta bågar passar till det mesta, men det blir såklart roligare med valmöjligheter! Här hittar du alla typer av solglasögon med olika bågar. Vi har även polariserade solglasögon.

Hitta din stil med solglasögon

Vilka solglasögon som passar dig beror delvis på din huvudform och dina ansiktsdrag. Det gäller att tänka i kontraster – mjuka drag kräver skarpa konturer och vice versa.

Du som har ett runt huvud och mjuka drag kan testa ett par solglasögon med raka linjer och tydliga vinklar. Tänk fyrkantigt och rakt. Om du har tydliga drag i ansiktet kan du satsa på ett par bågar med mjukare konturer.

Det sägs att de med oval huvudform passar bra i alla typer av solglasögon, men det är såklart en sanning med modifikation. Självklart beror det på stil, tycke och smak, typ av solglasögon, personlighet… Ja, det är mycket som ska stämma in. Testa dig fram för att se vad du föredrar.

Vilken stil passar mig?

Det finns nog minst lika många stilar som det finns människor här i världen. Detsamma gäller med glasögon – din väns solglasögon kanske ser perfekta ut på den men blir helt fel på dig.

När du ska välja solglasögon är det bra att tänka på vad du har för stil eftersom bågarna ska passa ihop. En elegant stil kan lätt störas av allt för moderna eller vågade bågar med mönster. Då behöver du istället ett par enklare och mer stilrena solglasögon. Är du lite mer vågad i din stil? Så kan du satsa på till exempel ett par mönstrade bågar.

Om du har en lite mer avslappnad och casual stil kan det se konstigt ut med för stora eller för exklusiva bågar. Då behövs istället ett par stilrena, enkla och snygga solglasögon som går ihop med en medveten stil. Ett bra val då är den tidlösa klassikern - pilotglasögon! Solglasögonen i pilotmodell går aldrig ur tiden och funkar till de allra flesta tillfällen och stilar.

Solglasögon för barn 

Självklart ska barnen också ha snygga solglasögon! Det är viktigt att skydda ögonen från solens starka strålar för att minska risken för skador och huvudvärk. Därför har vi flera modeller anpassade för barn. Alla är CE-märkta och har 100% skydd mot solens skadliga UV-strålar.

Skydda ögonen

Många ser solglasögon som mer av en accessoar men deras funktion är från början att skydda ögonen mot solen.

När det gäller att skydda ögonen mot solen finns det några saker att tänka på. Dels får du tänka på att solen kommer från alla håll och inte bara rakt framifrån där solglasögonen sitter. Strålarna kan också komma in från sidorna och uppifrån, så se till att dina solglasögon är lite större än dina vanliga glasögon.

Polariserade solglasögon

För att verkligen få ut det mesta möjliga av dina solglasögon bör du välja ett par polariserade glas. De är gjorda för att ta bort solens reflektioner från bland annat vatten, snö, metall och andra blanka ytor. Reflektionerna kan verkligen blända och bli som en spegel. Polariserade solglasögon ser till att du ser även om du kör bil i strålande solsken. Polariserade solglasögon brukar också ha ett bra skydd mot solens skadliga strålar, UVA och UVB.

Visa mer
Filtrera 0
Sortera
13 produkter
Filtrera
Generella filter 0
Mina val
Eko
Kampanj
Vegan
Nyheter
Receptbelagda
Eko 0
Kampanj 0
Vegan 0
Nyheter 0
Receptbelagda 0
Visa alla
Visa färre
Kategori 0
Mina val
barnkläder & accessoarer
glasögon
praktiska hjälpmedel
solglasögon
solskydd för barn
barnkläder & accessoarer 1
glasögon 7
praktiska hjälpmedel 1
solglasögon 13
solskydd för barn 3
Visa alla
Visa färre
Varumärken 0
Mina val
haga optik
haga optik 13
Visa alla
Visa färre

Polariserade solglasögon

Dessa solglasögon är polariserade.Polariserade glas skyddar oss från skadliga UV-strålar samt gör det lättare att se när det är soligt ute.

Alla solglasögon från Haga Eyewear är CE-märkta och har 100% UV A / B skydd. Dessutom har de UV 400-filter som skyddar mot de kortvågiga blå ljuset. 


Solglasögon för barn