Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.

After Shave

After shave lugnar din hud efter rakning och hjälper till att motverka rodnad och irritation. Efter du har rakat dig är huden extra känslig. En after shave vårdar och hjälper huden att återhämta sig efter rakning och kan användas både i ansiktet och på kroppen. Här på MEDS Apotek kan du köpa fuktgivande after shave för män och kvinnor från välkända varumärken som Nivea, Bulldog, ACO och många fler.

Vad är after shave?

After shave innehåller bakteriedödande medel och är en hudvårdsprodukt som du ska använda efter du rakat dig. En after shave rengör eventuella sår som du fått under rakningen och innehåller även återfuktande ämnen som lugnar huden. Det finns i flera former och kallas även ibland för rakvatten.

After shave med olika formula och egenskaper

After shave är gjorda i flera sorters formula eftersom olika hudtyper har olika behov. Det finns en mängd typer av after shave med goda dofter. En after shave kräm, lotion eller ett balm har en tjock konsistens och vårdar din hud på djupet. After shave kommer även i flytande form, gel form och som spray.

Vad är after shave bra för?

After shave har många fördelar. Förutom att det luktar gott är det även ett utmärkt sätt att ta hand om din hud efter rakning. En after shave lugnar röd och irriterad hud efter du rakat dig och gör att porerna i huden drar ihop sig. Det gör att risken för att röda prickar och finnar uppstår på området minskar.

Dämpa röd och irriterad hud i ansiktet

Vår hud i ansiktet är känsligare än på andra delar av kroppen. När du rakar dig i ansiktet med exempelvis en rakhyvel eller rakapparat kan huden bli irriterad och röd. För att motverka problem som dessa kan du använda en after shave produkt. Den svalkar huden i ansiktet och ger den fukt och näring. Det är särskilt vanligt att män som ofta rakar sitt skägg använder en after shave efter rakning.

Återfukta och vårda huden efter rakning

Många väljer att ta bort hår på kroppen vilket kan vara påfrestande för huden, framförallt om man gör det kontinuerligt. Ett after shave balm, som Australian Bodycare Body Balm 200 ml, vårdar och ger näring till din hud som gör att den håller sig frisk och mjuk även efter rakning.

Motverka röda prickar i intimområdet

Det är vanligt att få röda prickar när man rakar sig runt intima områden. En after shave är bra för att motverka röda prickar och svalka huden. Det kan dessutom hjälpa till att förebygga inflammerade hårsäckar och inåtväxande hårstrån, två vanliga problem som ofta uppstår efter rakning. Kvinnors underliv är extra känsligt mot produkter då de kan påverka slemhinnorna. Varumärket Deodoc har därför tagit fram rakprodukter för kvinnor, bland annat deras populära produkt DeoDoc After Shave Balm, som är en gynekologiskt testad after shave och säker för kvinnor att använda i intimområdet.

Så använder du en after shave:

1) Rengör området du ska raka.

2) Applicera din rakgel, raklödder eller liknande produkt.

3) Raka dig med en bra och vass rakhyvel.

4) Skölj det rakade området med kallt vatten och torka av försiktigt.

5) Fördela rekommenderad mängd produkt i handflatorna och massera försiktigt in din after shave på det rakade området. Vissa after shave ska klappas in i huden. Se instruktioner för just din after shave på förpackningen.

Vilken after shave är bäst?

Vilken typ av formula som är bäst för dig beror bland annat på din hudtyp. Har du känslig hud bör du välja en after shave med en mild och skonsam formula, till exempel NIVEA Men Sensitive After Shave Balm. Du som har torr hud bör välja en after shave som även har egenskaper av en dagkräm. Avène MEN After Shave Balm är en sådan typ av produkt som återfuktar och mjukgör huden i ansiktet efter rakning.

Några av våra bästsäljande after shave:

Avène MEN After Shave Balm 75 ml

L300 for Men Refreshing After Shave Balm 60 ml

Bulldog Original After Shave Balm 100 ml

Visa mer
Filtrera 0
Sortera
13 produkter
Filtrera
Generella filter 0
Mina val
Eko
Kampanj
Vegan
Nyheter
Receptbelagda
Eko 1
Kampanj 3
Vegan 4
Nyheter 0
Receptbelagda 0
Visa alla
Visa färre
Kategori 0
Mina val
hårborttagning & rakning
intimrakning
hårborttagning & rakning 13
intimrakning 1
Visa alla
Visa färre
Varumärken 0
Mina val
avène
bulldog
jack black
l300
ln
nivea
vali
veet
weleda
vichy
avène 2
bulldog 2
jack black 2
l300 1
ln 1
nivea 1
vali 1
veet 1
weleda 1
vichy 1
Visa alla
Visa färre
Egenskaper 0
Mina val
ekologisk
parfymfri
vegan
ekologisk 1
parfymfri 3
vegan 4
Visa alla
Visa färre
Hudtyp 0
Mina val
alla hudtyper
blandad
känslig & irriterad
normal
torr
alla hudtyper 8
blandad 1
känslig & irriterad 2
normal 1
torr 1
Visa alla
Visa färre