Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.

Hårolja

Hårolja är en vårdande och reparerande produkt att använda i håret för intensiv återfuktning. Det reparerar torrt och frissigt hår, kluvna hårtoppar, ger glans och doftar gott. Hårolja tillför fett och fukt som skyddar håret och kan användas av både män och kvinnor. Vi på MEDS Apotek har ett noga utvalt sortiment med olika håroljor, så att du kan hitta produkten som passar dig bäst. Köp din hårolja från populära varumärken som bland annat Wella, LÓreal och Björn Axén.

Vad är hårolja bra för?

Hårolja har många bra egenskaper. Har du frissigt, torrt eller skadat hår är en hårolja utmärkt för dig. Det finns håroljor anpassade för olika önskemål och hårtyper.

Värmeskydd och styling

En hårolja med värmeskydd är utmärkt att använda inför styling med värmeverktyg, till exempel hårfön, locktång och plattång. Det vårdar ditt hår och gör det tåligt mot hög värme för att förebygga skador på håret. En hårolja ger också kortare torktid när du ska föna ditt hår.

Ger ditt hår fukt och glans

Ditt hår utsätts dagligen för yttre påfrestningar. Att borsta håret, vara ute i solen och att styla håret på olika sätt är bara några få exempel på vardagliga sysslor som gör att håret kan bli torrt och livlöst. En hårolja ger ditt hår fukt och glans vilket gör att det blir starkare och ser friskare ut.

Dämpa frissigt hår med en hårolja

Frissigt hår kan ha många orsaker. Det kan till exempel bero på att du har blekt ditt hår eller att du tvättar håret med för varmt vatten. Även lockigt hår har en tendens till att bli frissigt. Den vanligaste orsaken är dock att ditt hår inte är tillräckligt återfuktat. En hårolja ger fukt till håret vilket dämpar frisset och gör det lättare att reda ut.

När ska man använda hårolja?

En hårolja är en perfekt produkt för dig som upplever att du har torrt eller slitet hår. Genom att vårda och ta hand om ditt hår håller du det starkt och friskt. Stylar du ditt hår ofta kan en hårolja motverka skador på håret och ge dig ett glansigt och följsamt svall. En hårolja är särskilt bra för dig med:

 - Torrt hår
- Skadat hår
- Färgat eller blekt hår
- Tunt hår
- Lockigt hår

Vilken hårolja är bäst?

Många håroljor är anpassade för alla hårtyper. Vilken hårolja som är bäst för dig beror på vilket resultat du vill uppnå. En bra hårolja motverkar torrt hår och gör det glansigt utan att tynga ner håret.

 Några av våra mest populära håroljor är:

1) Olaplex Bonding Oil No.7

2) Loelle Arganoljo

3) Joico K-Pak Color Therapy Luster Lock Glossing Oil

Hårolja för blont hår

Många håroljor har en gul ton som kan färga av sig på håret om du använder det under en längre tid. Har du blont eller ljust hår och vill undvika gula och varma toner bör du använda en genomskinlig hårolja eller en som är anpassad för blonda hår. Aussie Oil Blonde är en sådan hårolja och är speciellt framtagen för dig med blont hår.

Applicera hårolja i längder och toppar

Hårolja kan användas i blött eller i torrt hår. Du kan använda det som en kur för håret eller innan styling för att ge det skydd och glans. Hårolja ska i allmänhet inte appliceras i hårbotten, enbart i längderna och topparna, annars kan hårbotten och håret snabbt blir fett. Har du torr hårbotten kan du använda en hårolja som är anpassad för att appliceras i både hårbotten och längderna, exempelvis IDUN Minerals Leave in Hair & Scalp Treatment.

 Så använder du din hårolja i fuktigt hår:

1) Tvätta ditt hår som vanligt.

2) Handdukstorka håret.

3) Applicera din hårolja genom att först ta en liten mängd hårolja i dina handflator. Därefter fördelar du håroljan i ditt hår, både i längderna och topparna. Undvik att få håroljan i hårbotten. Rekommenderad mängd hittar du vanligtvis på förpackningen.

4) Låt håroljan torka in i håret.

 Hur ofta kan man använda hårolja?

Hårolja håller ditt hår friskt och starkt och kan användas varje dag. Stylar du håret dagligen eller väldigt ofta bör du applicera en hårolja med värmeskydd på nytt varje gång innan du använder värmeverktyg. På det sättet säkerställer du att ditt hår inte blir skadat.

 Hårolja i spray- eller pumpflaska

Hårolja finns med olika typer av formula och förpackningar. Det finns håroljor i sprayflaska och pumpflaska som är anpassade för alla olika hårtyper. Den ena varianten är nödvändigtvis inte bättre än den andra. Utgå därför från vad du tycker är enklast att använda för att hitta en hårolja som passar dig.

Fördelen med en hårolja i sprayflaska är att du slipper kladda ner händerna. Vissa upplever även att det är enklare att få till en jämn applicering av håroljan då den sprayas direkt på håret. De har ofta en lätt och tunn konsistens som vårdar utan att tynga ner håret.

En hårolja i pumpflaska har ofta tjockare konsistens än de som säljs som spray. Med en hårolja i pumpflaska har du större kontroll över mängden produkt som du vill använda, till skillnad från en i sprayflaska.

 Hårolja utan silikon

Silikon är ett syntetiskt material som finns i olika varianter. Det används ofta i hårprodukter, bland annat hårolja, på grund av sina mjukgörande egenskaper. Silikonet lägger sig som en hinna runt dina hårstrån och skyddar det samt gör håret lent och följsamt.

Nackdelen med silikon är att vissa typer är svåra att tvätta ur. Vid långvarig användning av produkter med silikon kan det leda till att det byggs upp ett lager av silikon, både i din hårbotten och runt dina hårstrån. Andra hårvårdsprodukter når då inte in till dina hårstrån och din hårbotten kan bli irriterad. Av den anledningen väljer många att köpa en silikonfri hårolja.

 De flesta företag idag använder dock inte den typen av svårlöslig silikon utan har istället en form av silikon som ger fördelarna, som mjukt och glansigt hår, utan att sitta kvar.

Visa mer
Filtrera 0
Sortera
79 produkter
Filtrera
Generella filter 0
Mina val
Eko
Kampanj
Vegan
Nyheter
Receptbelagda
Eko 18
Kampanj 15
Vegan 28
Nyheter 4
Receptbelagda 0
Visa alla
Visa färre
Kategori 0
Mina val
akne
ansiktsolja
anti-age
fett & olja
graviditet
hudbesvär
hudolja
hudvård för barn
håravfall
hårinpackning
hårolja
magen i trim
massageoljor
nagelvård
professionell hårvård
styling
torr hårbotten
värmeskydd
akne 1
ansiktsolja 15
anti-age 1
fett & olja 1
graviditet 1
hudbesvär 2
hudolja 34
hudvård för barn 1
håravfall 1
hårinpackning 1
hårolja 79
magen i trim 1
massageoljor 2
nagelvård 5
professionell hårvård 10
styling 2
torr hårbotten 2
värmeskydd 1
Visa alla
Visa färre
Varumärken 0
Mina val
antonio axu
a-pro
arganmidas
aussie
better you
bjuwti
björn axén
briogeo
crearome
ellwo professional
herbal essences
hjärtligt
ida warg
idun minerals
indy beauty
joico
kolai
lernberger stafsing
loelle
l'oréal paris
l'oréal professionals
löwengrip
nanoil
nuxe
ogx
olaplex
redken
rosenserien
system 4
wella professionals
antonio axu 2
a-pro 3
arganmidas 1
aussie 4
better you 10
bjuwti 1
björn axén 1
briogeo 3
crearome 4
ellwo professional 2
herbal essences 3
hjärtligt 2
ida warg 1
idun minerals 1
indy beauty 1
joico 1
kolai 1
lernberger stafsing 1
loelle 8
l'oréal paris 3
l'oréal professionals 1
löwengrip 1
nanoil 4
nuxe 8
ogx 5
olaplex 1
redken 1
rosenserien 1
system 4 1
wella professionals 3
Visa alla
Visa färre
Egenskaper 0
Mina val
anti-age
ekologisk
parfymfri
vegan
anti-age 1
ekologisk 18
parfymfri 4
vegan 28
Visa alla
Visa färre
Hudtyp 0
Mina val
akne & finnar
alla hudtyper
känslig & irriterad
mogen
normal
torr
akne & finnar 2
alla hudtyper 18
känslig & irriterad 5
mogen 4
normal 8
torr 10
Visa alla
Visa färre
Hårtyp 0
Mina val
alla hårtyper
frissigt
färgat
känslig hårbotten
lockigt
normal
skadat
torrt
tunt & fint
alla hårtyper 47
frissigt 2
färgat 2
känslig hårbotten 2
lockigt 1
normal 12
skadat 9
torrt 20
tunt & fint 2
Visa alla
Visa färre
Ricinolja kallpressad 100 ml
49 kr (Rek.pris 72 kr)
Loelle Arganolja med Pump 100 ml
Vegan Eko
209 kr (Rek.pris 265 kr)
Loelle Arganolja 100 ml
Vegan Eko
189 kr (Rek.pris 249 kr)
Loelle Mandelolja 100 ml
Vegan Eko
119 kr (Rek.pris 159 kr)
Löwengrip The Cure Hair Oil 50 ml
Vegan
164 kr (Rek.pris 249 kr)
NUXE Huile Prodigieuse Riche 100 ml
Vegan
329 kr (Rek.pris 445 kr)
Just nu visas 40 av 79 produkter