Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.

Nagelfilar

En nagelfil är ett perfekt verktyg för att forma och ta hand om dina naglar. Med en nagelfil kan du runda av kanterna på naglarna genom att fila dem och ta bort eventuella skarpa kanter. Du kan även använda en nagelfil för att förbereda dina naglar för nagellack eller göra dem glansiga. En nagelfil kan dessutom användas för att forma gelénaglar eller akrylnaglar. Här på MEDS Apotek kan du köpa bra nagelfilar av alla typer.

Vårda och ta hand om dina naglar

För att hålla dina naglar starka och fina är det viktigt att du använder dig av bra produkter för nagelvård. Med en bra nagelfil kan du bland annat forma dina naglar, ta bort smuts och hålla dom starka och glansiga. Har du flisiga naglar och torra nagelband kan du använda en nagelolja som återfuktar ger friska och fina naglar.

Olika typer av nagelfilar

Sandpappersfil – En nagelfil i sandpapper består av en spatel gjord av trä som är täckt med ett lager av sandpapper i olika grovlek. En grov sandpappersfil är bra för dig som vill fila bort väldigt mycket eller om du har tjocka naglar. Grovleken på nagelfilar benämns i enheten grit. Ju lägre siffra, desto grövre är nagelfilen.

Nagelfil i glas – En nagelfil i glas har en slät yta och är mer skonsam mot dina naglar. Andra nagelfilar kan göra att dina naglar går sönder eller flagnar när du använder dem. Använder du en glasfil minskar risken för att din nagel ska dela sig. En nagelfil i glas kan du enkelt rengöra och den håller längre än andra typer av nagelfilar.

Elektrisk nagelfil – Med en elektrisk nagelfil kan du fila dina naglar snabbt och noggrant. Det finns flera olika sorters filhuvuden med olika syften. Du kan även använda en elektrisk nagelfil på förhårdnader och död hud på dina händer och fötter.

Buffer – En buffer är formad som ett rätblock. Det är en tjock och mjuk nagelfil som du använder både på kanterna och på ovansidan av din nagel för att polera dem och göra dem glansiga.

Nagelfil i metall – En nagelfil i rostfritt stål har en liknande yta som en i sandpapper. Den kommer ofta dubbelsidig, med en grov och en finare sida. En nagelfil i metall är ofta tunnare än andra nagelfilar vilket gör att du lättare kommer åt att rensa eventuellt smuts under dina naglar.

Vilken nagelfil ska jag ha?

Vilken nagelfil som är bäst för dig beror på vilket resultat du önskar. Vill du fila dina naglar väldigt mycket, eller om du vill fila naglar av gelé eller akryl, kan du använda dig av en grov nagelfil. För vardaglig användning, som för att forma naglarna eller fila ner vassa kanter, bör du däremot använda en nagelfil av glas då det är den typ som är mest skonsam för dina naglar.

Så använder du en nagelfil

1) Börja med att tvätta dina händer och torka dem.

2) Har du långa naglar och vill korta ner dem - använd då först en nagelklippare och klipp av dina naglar till önskad längd.

3) Börja fila dina naglar. Var lätt på handen och fila från sidorna in mot mitten. Fila enbart i en riktning för att minimera risken för att nageln delar sig.

4) Använd din nagelfil för att rensa eventuell smuts från under dina naglar.

5) Tvätta händerna när du har har filat klart dina naglar och torka av dem. 

6) Avslutningsvis - applicera en nagelolja som vårdar dina naglar och nagelband. 

7) Rengör din nagelfil efter användning.

Nagelfil till bebis

Det är viktigt med nagelvård, även på bebisar. Blir naglarna för långa kan de lätt riva och skada sig. Bakterier och smuts samlas ofta under naglarna på barn vilket behöver tas bort. Bebisar har väldigt små och mjuka naglar och att använda en nagelklippare eller nagelfil i vanlig storlek på dem kan vara svårt. Du kan då istället använda produkter för nagelvård som är anpassade för bebisar. Ett enkelt sätt att köpa allt du behöver när det gäller nagelvård till din bebis är att köpa ett färdigt set. Esska Cura Nagelvårdset innehåller en nagelfil, nagelklippare och en nagelsax som är speciellt framtaget för bebisar och små barn.

Visa mer
Filtrera 0
Sortera
30 produkter
Filtrera
Generella filter 0
Mina val
Eko
Kampanj
Vegan
Nyheter
Receptbelagda
Eko 0
Kampanj 2
Vegan 1
Nyheter 0
Receptbelagda 0
Visa alla
Visa färre
Kategori 0
Mina val
hygienartiklar
nagelvård
sminktillbehör
hygienartiklar 1
nagelvård 30
sminktillbehör 1
Visa alla
Visa färre
Varumärken 0
Mina val
beurer
depend
isadora
love'n layer
mavala
meds by meds
mörser solingen
needs
tweezerman
beurer 1
depend 11
isadora 1
love'n layer 2
mavala 1
meds by meds 5
mörser solingen 4
needs 3
tweezerman 2
Visa alla
Visa färre
Egenskaper 0
Mina val
vegan
vegan 1
Visa alla
Visa färre
Hudtyp 0
Mina val
alla hudtyper
alla hudtyper 3
Visa alla
Visa färre