L-Glutamin

L-Glutamin är en icke essentiell aminosyra som hjälper kroppen att reglera balansen mellan syra och bas, och är samtidigt bra för tarm och mage. För en person som tränar mycket och således äter mycket protein kan L-Glutamin hjälpa till att hand om det överskott av ammoniak som blir kvar i kroppen.

L-Glutamin är som sagt en icke essentiell aminosyra vilket innebär att det är en aminosyra som kroppen faktiskt producerar en liten mängd av på egen hand. Vid vissa extra situationer som exempelvis banting med ett lågt intag av kalorier eller vid tuff och hård träning kan det resultera i att kroppen inte kan producera tillräckligt med L-Glutamin på egen hand. Då kan det vara bra att addera ett kosttillskott.

Det är viktigt att kroppen har tillräckligt med L-Glutamin i kroppen. Denna aminosyra hjälper immunsystemet att återhämta sig och motverkar att skadliga bakterier sprider sig från tjocktarmen till andra delar av kroppen. L-Glutamin är även bra för magen och tarmen och bidrar till en frisk tarmflora, och har en läkande effekt på en irriterad tarm.

Visa mer
Mina recept Sortiment Kampanjer Varumärken Mitt konto