Meny
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan
Riktigt snabba leveranser på dina villkor!
Filter
126 artiklar
Sortera efter: Mest sålda
Sortera efter: Mest sålda
Sortera efter: Nyheter
Sortera efter: Rekommenderat
Sortera efter: Namn, stigande
Sortera efter: Namn, fallande
Sortera efter: Pris, stigande
Sortera efter: Pris, fallande
Sortera
126 artiklar
Filter
Sortera efter: Mest sålda
Sortera efter: Mest sålda
Sortera efter: Nyheter
Sortera efter: Rekommenderat
Sortera efter: Namn, stigande
Sortera efter: Namn, fallande
Sortera efter: Pris, stigande
Sortera efter: Pris, fallande
Generella filter
Varumärke
Kategorier
Beredningsform
Egenskaper
Hudtyp
30%
Vegan
EVY Solskyddsmousse SPF30, 150ml
139,30 kr 199 kr
30%
Vegan
EVY Solskyddsmousse SPF50, 100 ml
167,30 kr 239 kr
Visar 20 av 126 artiklar

Samma solskydd för kropp och ansikte?

Det kan vara smidigt att ha en solkräm för kroppen som även går att använda för ansiktet. Här är några riktigt bra tips:

 

Här kan du även hitta alla våra solskydd för ansiktet. 

Solkräm för att bli brun?

Genom att använda solkrämer med högt SPF minskar du inte bara risken att bränna dig. Du får också en mer varaktig och djupare solbränna som håller längre. 

Det finns också solkrämer som gör att huden blir brunare. Exempelvis solkrämer med teknologi som påskyndar hudens naturliga bruningsprocess (in vitro). Eller solkrämer med botaniska oljor och sheasmör som ger näring och aktiverar melaninet i huden.

Dessa solkrämer sägs göra huden brunare snabbare (och ändå ge ett fullbordat skydd!):

Vilket solskydd passar mig?

Den solskyddsfaktor du väljer är en riktlinje för hur länge du kan vistas i solen utan att bli röd. Använder du ett solskydd med högre skydd kan du vara längre i solen utan att huden tar skada. I länder där solen är väldigt stark bör du alltid ha SPF 50.

Vilken SPF du behöver kan också bero på vilken hudtyp och hårfärg du har. Har du väldigt ljus hy, blont eller rött hår, lätt får fräknar och lätt bränner dig tillhör du den gruppen som alltid bör välja solskydd i den högre skalan, även i Sverige (30-50 SPF). Ju mörkare hud och hår du har desto lägre SPF kan du ha.

OBS! Snåla inte på mängden solkräm

Den vanligaste orsaken till hudskador, pigmentfläckar och i många fall hudcancer, är dålig användning av eller en för liten mängd solskydd. Är du vuxen rekommenderar man en näve solskydd för kroppen för ett fulländat skydd. Smörj in huden regelbundet, speciellt efter bad, svettningar och handdukstorkning. 

P.S. Glöm inte din After Sun

Glöm inte att smörja in din hud med After Sun direkt efter solexponering. En After Sun fungerar svalkande, återfuktande och lugnande – och minskar sveda och eventuell röd hud. 

Bästa solskyddet för kroppen?

Vilket solskydd som är bäst är en smaksak. Men helst ska det vara lättapplicerat och ha en brett skydd (mot både UVA&UVB). Vi på MEDS har testat massor av olika solskydd i olika kategorier: Mousse, lotion, spray och lyx – här är våra favoriter.