Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.

Nageltrång

Om man går i ett par för trånga skor eller råkar klippa sina naglar fel kan nageltrång uppstå. Nageltrång innebär att sidan på nageln, oftast stortån, skär in i huden. Något som kan göra tån öm, lite svullen och i vissa fall leda till infektion då bakterier lätt kan tränga sig in.

Märker du att nageltrång har uppstått så är det bra att ha en nageltrångbehandling hemma så att du kan lindra nageltrång så snabbt som möjligt.

Visa mer
Filtrera 0
Sortera
2 produkter
Filtrera
Generella filter 0
Mina val
Eko
Kampanj
Vegan
Nyheter
Receptbelagda
Eko 0
Kampanj 0
Vegan 0
Nyheter 0
Receptbelagda 0
Visa alla
Visa färre
Kategori 0
Mina val
hygienartiklar
nagelvård
hygienartiklar 1
nagelvård 2
Visa alla
Visa färre
Varumärken 0
Mina val
meds by meds
needs
meds by meds 1
needs 1
Visa alla
Visa färre
Needs Nageltång 1 st
59 kr (Rek.pris 129 kr)

Behandla nageltrång

Du kan börja med att mjuka upp nageln i ljummet vatten en stund. Försök därefter att fila försiktigt på den bit av nageln som trycker mot huden så att den bli mindre vass.

Om det är möjligt kan du peta in en liten bit kompress, fuktad med vatten, under nagelkanten för att lätta på trycket. Badda nageltrånget med vatten flera gånger om dagen.

När du ska sova kan du peta in en liten bit kompress under nageln och lägga en kompress fuktad med vatten ovanpå. För att kompressen ska sitta kvar på en fot kan du dra på en strumpa på foten och sova med den.

För att skydda en tå med nageltrång när du går kan du lägga ett förband med kompress och självhäftande gasbinda.


Scholl mot nageltrång

Behandla inåtväxande tånaglar och nageltrång med ett kit från Scholl Ingrowing Toenail.