Klamydiatest

I vårt sortiment av klamydiatest har vi ett test för kvinnor och ett klamydiatest för män att använda hemma och som ger ett lika säkert resultat som hos en läkare.

Teststickan skickar du sedan till ett laboratorie för analys och du får svar inom 24 timmar efter att ditt test har ankommit till laboratoriet.

Om du har  irritation eller klåda i underlivet efter oskyddat sex är det viktigt att du testar dig!

Visa mer
Filtrera 0
Sortera
7 produkter
Filtrera
Generella filter 0
Mina val
Eko
Kampanj
Vegan
Nyheter
Receptbelagda
Eko 0
Kampanj 7
Vegan 0
Nyheter 0
Receptbelagda 0
Kategori 0
Mina val
klamydiatest
självtester
klamydiatest 7
självtester 7
Visa alla
Show less
Varumärken 0
Mina val
abblo pharma
dynamic code
abblo pharma 1
dynamic code 6
Visa alla
Show less

Vad är klamydia och hur smittar det?

Sverige är klamydia den vanligaste könssjukdommen som anmäls, en sjukdom som smittar via oskyddat vaginalt, oralt eller analt sex.


Symtom för klamydia

En klamydiainfektion hos en kvinna kan visa sig i symtom som ökade flytningar samt sveda och klåda i underlivet som blir extra märkbart när man kissar.

För män är symtomen väldigt lika men kan även vara helt obefintliga. Något som ökar risken att föra sjukdomen vidare då man inte är medveten om man har klamydia eller inte.


Klamydiatest lyder under smittskyddslagen

Har du klamydia är du skyldig att söka läkarvård, få en antibiotikabehandling och lämna uppgifter om de personer du har haft oskyddat sex med. Detta gör du för att man ska kunna meddela dessa personer att de kanske är smittade.

Om du har blivit smittad av klamydia ska du genomgå en antibiotikabehandling. Ett klamydiatest kan du enkelt genomföra hemma.

Om du är smittad och inte behandlar din klamydia kan infektionen leda till sterilitet.