Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.

Klamydiatest

Klamydia är en könssjukdom som ofta inte ger några symtom, därför är det viktigt att du tar ett klamydiatest om du misstänker att du har blivit smittad. Det smittar främst genom oskyddat samlag och är den vanligaste könssjukdomen i Sverige. Här på MEDS Apotek kan du köpa klamydiatest för både kvinnor och män.

Beställ ditt klamydiatest online

Vill du testa dig för klamydia och få ditt provsvar snabbt kan du köpa ett klamydiatest online. På MEDS kan du beställa ditt klamydiatest och få det skickat med snabb leverans direkt hem till dörren. Det finns olika typer av självtester. En del skickar du in till ett laboratorium för analys. Du får sedan ditt provsvar skickat till dig, oftast digitalt. Andra tester tar du hemma och får resultatet efter bara 15 minuter. Du behöver då alltså inte skicka in ditt prov någonstans. Resultatet du får av klamydiatest som du tar hemma är lika säkert som hos en läkare.

Klamydiatest för män

Dynamic Code Självprovtagningskit för Klamydia Man är ett självtest för killar som du tar hemma. Du skickar sedan in provet till Dynamic Code för analys och får ditt resultat digitalt inom 24 timmar efter provet har mottagits.

Klamydiatest för kvinnor

I Dynamic Code Självprovtagningskit för Klamydia Kvinna får du med allt du behöver för att kunna testa dig för klamydia. Du behöver skicka in ditt prov till Dynamic Code som gör en analys och ger dig resultat inom 24 timmar. Vill du istället ha ett test där du får veta ditt provsvar direkt kan du beställa Abblo Pharma Klamydiatest som ger dig svar på 15 minuter.

Klamydiatest efter oskyddat sex

När du har haft oskyddat sex och har symtom som klåda i underlivet, onormala flytningar eller ont i nedre delen av magen bör du ta ett klamydiatest. Eftersom du kan ha klamydia utan att få några symtom kan det vara svårt att avgöra själv om du har blivit smittad. Därför bör du också ta ett test när du haft oskyddat sex med en ny partner trots att du inte har några symtom.

När kan man ta ett klamydiatest?

Ett klamydiatest visar om du har könssjukdomen tidigast en vecka efter det tillfälle du blivit smittad. Anledningen till det är att det tar ungefär en vecka för bakterierna från klamydia att utvecklas. Du bör därför vänta med att ta ett test, minst sju dagar efter du haft oskyddat sex för att få ett så exakt resultat som möjligt. Symtom från klamydia visar sig oftast efter en till tre veckor.

Hur tar man ett klamydiatest?

Hur man tar ett klamydiatest beror på vad för slags samlag du har haft. Klamydia kan spridas vid vaginalt, analt och oralt sex. Ett klamydiatest som du köper och tar hemma kan bara visa om du har klamydia i slidan eller penisen. Misstänker du att du har fått klamydia via anal- eller oralsex behöver du kontakta en vårdcentral eller ungdomsmottagning för att ta ett test. I det självtest som du beställer hem får du med redskap för att kunna ta ett prov samt instruktioner som säger hur du tar testet. Är du kille lämnar du ett urinprov och är du kvinna ska du lämna ett urinprov, samt ett prov från slidan. Det finns ingen risk att ett klamydiatest visar positivt för klamydia om du inte har könssjukdomen. Du kan däremot få ett negativt resultat trots att du har klamydia och kan därför behöva ta ett nytt test om du fortfarande misstänker att du har fått könssjukdomen.

Hur snabbt får man provsvaret?

Här på MEDS kan du köpa klamydiatest som ger dig ditt provsvar inom 15 minuter. Vi har även tester från Dynamic Code som du skickar in för analys där du sedan får ditt resultat skickat till dig digitalt inom 24 timmar. Tar du ett klamydiatest via en vårdcentral eller en ungdomsmottagning får du vanligtvis ditt provsvar inom en vecka.

Klamydiatest vid mens

Du kan ta ett klamydiatest hemma när du har mens, men om du har menstruation vid testtillfället blir provet inte lika pålitligt och det kan ge fel resultat. Har du mens ska du därför vänta med att ta ett klamydiatest tills den har gått över.

Beställ dina receptbelagda läkemedel på MEDS

Om ditt klamydiatest visar positivt kommer du få information om vad du ska göra eller bli kontaktad av vårdpersonal. Troligtvis kommer därefter att få antibiotika utskrivet för att behandla din klamydia. Här på MEDS kan du beställa dina receptbelagda läkemedel och få de skickade direkt hem till dig.

Visa mer
Filtrera 0
Sortera
7 produkter
Filtrera
Generella filter 0
Mina val
Eko
Kampanj
Vegan
Nyheter
Receptbelagda
Eko 0
Kampanj 0
Vegan 0
Nyheter 0
Receptbelagda 0
Visa alla
Visa färre
Kategori 0
Mina val
klamydiatest
självtester
klamydiatest 7
självtester 7
Visa alla
Visa färre
Varumärken 0
Mina val
abblo pharma
dynamic code
abblo pharma 1
dynamic code 6
Visa alla
Visa färre