Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.

Betakaroten

Betakaroten är perfekt för dig som vill ha en fin och naturligt solbrun hy med en bränna som håller långt in på hösten. Betakaroten omvandlas av kroppen till A-vitamin som bidrar till frisk hy, friska ögon och slemhinnor och minskad risk för solskador. Här på MEDS Apotek kan du köpa tabletter med betakaroten!

Fin bränna och frisk hud med betakaroten

Betakaroten är en antioxidant som kroppen behöver, bland annat för att kunna tillverka vitamin A. Det är också viktigt för att bilda melanin – ämnet som gör huden brunare. Du har kanske sett tabletter som Maxosol eller Elixir Pharma Sola som ger en bättre solbränna och brunare hud? Dessa innehåller betakaroten som gör att kroppen kan bilda mer melanin, alltså ämnet som gör huden brun. När du är ute i solen ökar produktionen av melanin i hudens celler och huden blir mörkar för att skydda kroppen mot solen.

Mer melanin ger en djupare, mörkare och finare bränna. Betakaroten bidrar på så vis till att du lättare får en fin, gyllenbrun hud. Det bidrar också till att brännan håller sig fin länge, även efter semestern. För bästa effekt ska du börjar äta tillskott med betakaroten redan 3-4 veckor innan du börjar sola. Då har kroppen hunnit bygga upp reserverna och du får en fin bränna snabbare!

Betakaroten i mat

Betakaroten är det som ger grön, orange, gul och röd färg till grönsaker och frukt i naturen. Du får därmed i dig naturligt betakaroten genom att äta färgglada grönsaker och frukter – men det är svårt att komma upp i nivåer som ger effekt på solbrännan. Då kan ett kosttillskott underlätta.

Visa mer
Filtrera 0
Sortera
12 produkter
Filtrera
Generella filter 0
Mina val
Eko
Kampanj
Vegan
Nyheter
Receptbelagda
Eko 0
Kampanj 10
Vegan 7
Nyheter 0
Receptbelagda 0
Visa alla
Visa färre
Kategori 0
Mina val
betakaroten
hår hud & naglar
immunförsvar
kosttillskott för ögon
mineraler
vitaminer
betakaroten 1
hår hud & naglar 10
immunförsvar 1
kosttillskott för ögon 1
mineraler 1
vitaminer 11
Visa alla
Visa färre
Varumärken 0
Mina val
better you
elexir pharma
maxosol
meds by meds
naturens apotek
nordbo
pharma nord
skip nutrition
better you 4
elexir pharma 1
maxosol 2
meds by meds 1
naturens apotek 1
nordbo 1
pharma nord 1
skip nutrition 1
Visa alla
Visa färre
Beredningsform 0
Mina val
kapsel
tablett
kapsel 6
tablett 5
Visa alla
Visa färre
Egenskaper 0
Mina val
glutenfri
laktosfri
utan tillsatt socker
vegan
glutenfri 1
laktosfri 1
utan tillsatt socker 1
vegan 7
Visa alla
Visa färre