Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.

Leverans

När kommer ditt paket? Och hur ser våra leveransvillkor ut? Här hittar du svar på dina frågor om din leverans.

Vanliga frågor & svar om din leverans

Leverans

Sveriges bästa leverans?

Nedan kan du läsa allt om MEDS unika frakt! Vi erbjuder en mängd olika fraktbolag för att leveransen ska ske enligt dina önskemål.
Vilka fraktsätt vi kan erbjuda just dig kan bero på vart i landet du bor samt innehållet i din beställning.Du ser alla tillgängliga fraktsätt samt förväntad leveransdag/tid när du anger ditt postnummer i kassan.

MEDS Mega-Express ⚡

Med MEDS Mega-Express ⚡ får du ditt paket snabbare än vad du trodde var möjligt. Leveransen utförs i samarbete med Airmee. Dessutom är leveransen fossilfri 🌿

Leveransen utförs nedanstående tidsintervaller:

 • Mån-tors: 9-10 (11), 10-11 (12), 11-12 (13), 12-13 (14), 13-14 (15), 14-15 (16), 15-16 (17), 17-18 (19), 20-21 (22), 21-22

 • Fre: 9-10 (11), 10-11 (12), 11-12 (13), 12-13 (14), 13-14 (15), 14-15 (16), 15-16 (17), 17-18 (19)

 • Lör och sön: 11-12 (13), 12-13 (14), 13-14 (15), 14-15 (16), 15-16 (17)

Tid inom () är för dig som bor utanför Stockholms tullar.

Vilken dag och tidsintervall som är tillgängligt för dig kan du se om du knappar in ditt postnummer i kassan och avgörs av vilken tid du lägger din beställning samt aktuellt lagersaldo på de beställda produkterna.

När Airmee kommer förbi lagret för att plocka upp din beställning får du en notis via sms där du även kan spåra din leverans i realtid. Du kan även kontakta budet om du skulle ha några frågor eller funderingar.

Vid leverans med Airmee så har du också möjlighet att välja att paketet lämnas utanför din dörr. På så vis så kan du få din leverans från oss även om du inte kan vara hemma för att ta emot det. Om du begärt att paketet lämnas utanför din dörr är du själv ansvarig från och med att chauffören lämnat leveransen

Alla leveranser med Airmee är fossilfria. Dessutom klimatkompenserar Airmee för de andra utsläppen de har tillsammans med företaget ZeroMission. 


Hemleverans kvällstid 😍 

Hemleverans kvällstid med Airmee 😍 är otrolig!

MEDS levererar SAMMA KVÄLL i Stockholm, Västerås, Uppsala och Enköping och nästkommande kväll i Göteborg, Malmö, Norrköping, Linköping, Växjö, Jönköping, Borås, Örebro, Helsingborg, Karlstad, Eskilstuna, Halmstad, Nyköping, Trollhättan, Uddevalla och Vänersborg. 

Dessutom är alla leveranser med Airmee är fossilfria. Utöver detta klimatkompenserar Airmee för de andra utsläppen de har tillsammans med företaget ZeroMission 🌿

 • Stockholm, Västerås, Enköping och Uppsala - beställ senast 11:00 för leverans samma kväll.
 • I Göteborg, Malmö, Norrköping, Linköping, Växjö, Jönköping, Borås, Örebro, Helsingborg, Karlstad, Eskilstuna, Halmstad, Nyköping, Trollhättan, Uddevalla och Vänersborg sker leveransen nästa vardagkväll om du lägger din beställning senast kl 20.30.

När Airmee kommer förbi lagret för att plocka upp din beställning får du en notis via sms där du även kan spåra din leverans i realtid. Du kan även kontakta budet om du skulle ha några frågor eller funderingar.

Vid leverans med Airmee så har du också möjlighet att välja att paketet lämnas utanför din dörr. På så vis så kan du få din leverans från oss även om du inte kan vara hemma för att ta emot det. Om du begärt att paketet lämnas utanför din dörr är du själv ansvarig från och med att chauffören lämnat leveransen


Morgonbud till brevlådan (Early Bird) 📫

Få ditt paket till brevlådan innan kl 7 på morgonen!

Leveranstider:

Sverige (förutom stor-Stockholm och norra Norrland):

 • Levereras innan kl 7 på bestämt leveransdatum
 • Leveranser tisdag-fredag (beställning gjord på fredag, lördag och söndag levereras på tisdag)

Stor-Stockholm:

 • Levereras innan kl 7 på bestämt leveransdatum
 • Leveranser sker måndag-lördag

Norra Norrland:

 • Vid leverans till norra Norrland tillkommer ytterligare en vardag i leveranstid. 

När du knappar in ditt postnummer i kassan så ser du om leveransen hem till dig är fossilfri eller inte. En fossilfri transport sker med el, benkraft eller HVO100 från Meds lager hem till dig **

Om paketet är för stort för att levereras i brevlådan så lämnas i en påse på dörren*. (Väldigt stora paket kan inte levereras med Earlybird. Dessa kommer då istället skickas till ditt närmaste postombud)

För att leverans ska kunna utföras så behöver ditt namn stå på dörren eller på brevlådan.  Saknas detta så behöver du istället ange korrekt c/o.

*Obsevera att du som mottagare är ansvarig för paket från och med att chauffören har lämnat det i brevlådan eller utanför din dörr.

** Observera att ett fåtal undantag kan ske där enstaka transporter sker med fossila drivmedel, till exempel om resurser behöver planeras om till följd av sjukdom eller liknande


Till brevlådan med CityMail

Få ditt paket till brevlådan på dagtid inom 1-2 vardagar. Om paketet inte får plats i brevlådan läggs paketet utanför din dörr eller hängs i en påse på din brevlåda*

CityMail besöker ditt område varannan eller var fjärde dag, vilket gör att den beräknade leveranstiden kan variera lite beroende på när du gör din beställning. Det förväntade leveransdatumet visas när du knappar in ditt postnummer i kassan.

När du knappar in ditt postnummer i kassan så ser du också om CityMails transport hem till dig är fossilfri eller inte. En fossilfri transport sker med el, benkraft eller HVO100 från Meds lager hem till dig **

För att säkerställa leverans till brevlådan så behöver ditt namn stå på dörren om du bor i lägenhet. Saknas detta så behöver du istället ange korrekt c/o.

Om brevbäraren inte kan identifiera rätt brevlåda/dörr så kommer paketet istället lämnas över till ditt närmaste DHL-ombud.

*Observera att du som mottagare är ansvarig för paket från och med att chauffören har lämnat det i brevlådan eller utanför din dörr.

** Observera att ett fåtal undantag kan ske där enstaka transporter sker med fossila drivmedel, till exempel om resurser behöver planeras om till följd av sjukdom eller liknande.


Klassisk leverans till brevlådan 💌

Den klassiska leveransen med PostNord till brevlådan. 

 • 1-2 vardagar
 • Leverans till din brevlåda/dörr
 • Tillgängligt i hela Sverige

Beroende på paketets vikt, storlek och innehåll skickas beställningar från PostNord som varubrev eller postpaket.

För att säkerställa leverans till brevlådan så behöver ditt namn stå på dörren om du bor i lägenhet. Saknas detta så behöver du istället ange korrekt c/o.

PostNord bedömer huruvida varubrev ska lämnas i din brevlåda eller hängas i påse på din dörr.
Paket kan komma att lämnas in på närmaste ombud ifall chauffören ex. inte kan lokalisera din dörr. Observera att du som mottagare är ansvarig för paket från och med att chauffören har levererat paketet.

*Obsevera att du som mottagare är ansvarig för paket från och med att chauffören har lämnat det i brevlådan eller utanför din dörr. 


PostNord Ombud 📦

När du beställer nikotinersättningsläkemedel eller säkerhetsklassade artiklar erbjuds du leverans med PostNord för upphämtning på deras ombud. Detta för att leveransen ska ske säkert och rätt mottagare ska kunna säkerställas.

 • 1-2 vardagar
 • Tillgängligt i hela Sverige

Best Transport

Vi levererar med Best i hela deras leveransområde: vilket når cirka 70% av Sveriges befolkning.

 • Hemleverans kvällstid (kl 17-22)
 • Stopptid kl 09:00 för leverans samma dag i hela Mälardalen (alla större orter mellan Uppsala, Karlstad och Linköping)
 • Stopptid kl 09:00 för leverans nästa dag i resterande geografi
 • Säkerhetsklassade artiklar kan levereras hem till dig

Med Best Transport levereras din beställning klimatkompenserat 🌿 hem till din dörr. Bor du i mellansverige och beställer innan kl 09.00 så får du din beställning samma kväll. Bor du i övriga delar av Sverige dit Best kör så får du din beställning nästa vardag vid beställning innan kl 09.00. Se www.besttransport.se för mer information.

*Obsevera att du som mottagare är ansvarig för paket från och med att chauffören har lämnat det i brevlådan eller utanför din dörr. 


Instabox

Blixtsnabb expressfrakt till paketskåp nära dig, så att du enkelt kan plocka upp paketet när det passar dig. Instabox finns i över 30 städer och klimatkompenserar för sin frakt. Du får ett sms med öppningskod när ditt paket ligger i en Instabox-skåpet. Identifiering med bank-ID kan behövas beroende på paketets innehåll. 

Se instabox.se för mer information.


Följ din beställning

I orderbekräftelsen som kommer till din e-postadress finns en länk som kan spåra ditt paket. Där kan du se försändelsens väg från MEDS lager till din brevlåda eller postombud.

Om sändningsstatusen ligger hos postombudet kan du hämta ut paketet med försändelse-id, löp- eller spårningsnummer och legitimation, trots att du inte mottagit en avisering.


Hämta ut paketet

När du ska hämta ut din försändelse hos postombudet kan du behöva visa legitimation som ska stämma överens med namnet på beställningen. Du kan också komma att behöva ange koden som kom med i din avisering via sms eller e-post. Beställde du brev-avi tar du med denna.

Om du inte hämtar ut ditt paket inom 7 dagar kommer det att skickas tillbaka till MEDS. Då förbehåller vi oss rätten att debitera dig en kostnad på 39 kronor för att täcka vår fraktkostnad och administrationskostnad.


Leveransförsening

Ibland kan det uppstå förseningar av din leverans. Det kan dels bero på att vi på MEDS lager inte hinner packa varan i tid, men det kan även bero på att den speditör du valt inte lyckas leverera paketet som utlovat. Om förseningen uppstår på MEDS lager kontaktar vi alltid dig för vidare information. Om din leverans blir försenad och du inte blivit kontaktad, så uppmanar vi dig att kontakta oss så att vi får vetskap om förseningen.

Om du beställt en vara som inte längre finns i lager kommer leveranstiden att justeras baserat på detta. Om du beställt en vara som inte finns i lager och som är slut hos leverantör kommer du bli kontaktad av vår kundtjänst.

Observera att leveranstiden beräknas några dagar längre till vissa delar av Norrland och Gotland. Detta framkommer inte alltid i leveransinformationen på vår hemsida.